''

Verslagen

Wedstrijdverslagen 2017 - 2018.

Red Star 2 - 2 FC Krabbers

  • 09/09/2017 14:00
  • Competitie

Opstelling

Raes S, Michiels J, Sterckx S, Sterckx D, Vanderstukken C, Mensch C, Van den Broek R, Kiser T, Rutten G, Steurs Y, Lemmens S

Reserven

Vandenbroeck N, De Maeyer R, Boons K, Sterckx T

NIELS ‘BALOU’ PRAETZKY, LEID ZIJN TROEPEN NAAR VERDIEND GELIJKSPEL.

Vooreerst welkom voor een nieuw seizoen aan de lezers dezer sportwijsheden.

In afwezigheid van de twee trainers nam Nielske de taak op zich om in te springen als gelegenheidstrainer, en ik mag zeggen, geslaagd met onderscheiding, er is een toekomst voor hem NA zijn aktieve carriere, hij deed het voortreffelijk. En om het seizoen te openen op het veld van toch een voetbal grootheid zoals Red Star is geen cadeau. Maar wij brachten toch maar lekker een punt mee naar Meerhout. Enkele nieuwe aanwinsten mochten wij ook begroeten, al liep het voor sommige niet goed af.

De laatkomers misten de 0-1 want zonder dat iemand van de thuisploeg het leer had geraakt prijkte de 0-1 al op het bord, nog voor de eerste 30 sec weggetikt waren. Hoe? Een prachtcombinatie tussen Robin, Glenn R, en Yannick, en Tomas K liet de lokale goalie zonder verhaal. Van een vliegende start gesproken. Verleden jaar stonden wij ook reeds na 10 min met 0-2 voor, toen liep het echter niet zo goed af. Hopelijk nu beter. En het beloofd een aangename voetbalmiddag te worden, want onmiddellijk na de aftrap van onze goal besluit de thuisploeg 10 cm naast, weliswaar na mistasten in onze defensie, maar dezelfde speler zet dat onmiddellijk erna direct recht. Opnieuw de thuisploeg, nu brengt kersvers Gouden schoen Svekke R, redding. Dan worden wij onterecht afgefloten voor absoluut geen offside door een scheids die overigs een goede partij floot. Het vuur blijft in de wedstrijd, maar wij verdedigen wel erg onzeker op deze fase, en Red Star besluit nu op 10 sec op de paal en de lat. Het geluk zit ons mee deze maal. En de kansen en mogelijkheden vallen aan beide kanten, Seppe zijn schot is wat te zwak, en Sven moet een laag schot in corner werken. Een diepe bal op Yannick, maar hij word serieus gehinderd, ale das zacht uitgedrukt, hier had mogen gefloten worden. En dat er een doelpunt in de lucht hing, voelde mijn kleine teen, en als Robin onder de bal doorgaat bij een hoge bal hangen de bordjes gelijk 1-1. Verdient overigs. Dimitri S moet dan noodgedwongen in zijn eerste officieele match naar de kant, met een wellicht zware kwetsuur, een eveneens nieuwe aanwinst, Tom Sterckx is zijn vervanger. Dan een heel knappe aktie van Yannick, maar ook wij kunnen de doelhout treffen, zijn poging sterft op de lat.

Cedric met een goede interventie, maar hij moest iets rapper voorbrengen, Seppe was compleet vrij.

We zijn iets over half weg in de eerste helft als we een goede verdedigende Tom S. mogen bewonderen. Cedric met een perfecte pas op Tomas, nu besluit hij nipt naast, was weer een knappe aanval. Net voor rusten, een hoekschop met Cisse, Seppe in één tijd, nipt over. We kunnen met plezier van onze Jup genieten, want er staat ons nog wel wat lekkers te wachtten in de tweede helft hoop ik.

Met de rust blijft ook Sander in de kleedkamer eveneens gekwetst, Niels Vandenbroeck maakt ook zijn debuut.

Het eerste echte gevaar in de tweede helft komt van Red Star, een fenomenale vrije trap vanop 25 meter word door Sven over de lat geduwd. Prachtig schot, dito redding. En toch komen wij opnieuw op voorsprong, nu word een voorzet van Glenn R afgeweerd, maar de afvallende bal word snoeihard en onhoudbaar door Céke binnen geborsteld, 1-2. Tom is weer redder in nood als een medespeler niet erg secuur verdedigd, en haalt de gemaakte goal van de lijn.

Met een zwakke kopbal heeft Sven dan weer weinig moeite. Maar het dient gezegd, het is nu de thuisploeg die de wetten stelt en wij moeten alle zeilen bijzetten en proberen er uit te komen als de gelegenheid zich voor doet.

En de thuisploeg nu met in feite vier aanvallers jagen op iedere bal, en een bijna verloren bal word van op de doellijn nog voorgebracht, de kopbal is echter niet zuiver en over. Een schot zoeft nog is net over, het gaan nog lange 15 min worden. Met nog 10 min te gaan komt Rudy D Robin V vervangen, Rudy met de opdracht van de coach moet op elke bal jagen, dat gaat zweten worden.

Nog is een plaatselijke kopbal die naast gaat. En ze blijven komen, nu met een schot van in de zestien, Sven duwt in hoekschop. Wij nog éénmaal met een afstandsschot van Seppe, zijn vizier was aangedampt denk ik, naast. Wij hebben bijna de drie punten op een diefje, maar in de laatste minuut slaat het noodlot toe. Een plaatselijke spits mag veel te veel te doen word niets in de weg gelegd in feite, hier had een klein profesioneel foutje BUITEN de 16 moeten gebeuren en dat gebeurde dus niet, en ja in de grote carreé word dan

een fout gemaakt, en terecht bal op de stip, 2-2 is een feit. Verdiend dat wel, maar in de laatste minuut is wel pijnlijk.

Moesten we met de drie punten naar huis zijn gekomen waren ze gepikt, maar wij hebben dit ook al dikwijls mogen ondervinden. Maar een billijke puntendelingen hebben onze jongens zeker verdiend. Goede inzet gezien, bij momenten geweldig mooie voetbal ook, ik ben een tevreden man. En wat mij nog het meeste plezier deed was dat de thuissupporters evenzeer toch content waren met dit punt. Dus onze competitiestart hebben we dit jaar niet gemist, en ik vond het een heel goede generale repetitie voor de knaller van zaterdag tegen grote concurent de Zonnekloppers. Dus supporters, massaal op post om onze jongens naar de zege te schreeuwen.

 

V.G.