''

Verslagen

Wedstrijdverslagen 2017 - 2018.

FC Krabbers 2 - 1 Zonnekloppers

  • 16/09/2017 15:00
  • Competitie

Opstelling

Raes S, Michiels J, Van Meensel T, Van den Broek R, Vanderstukken C, Mensch C, Rutten G, Steurs Y, Delarbre S, Praets N, Peeters J

Reserven

De Maeyer R, Van den Broek J, Tamble S, Verheyden T

KRABBERS LATEN ZIEN WIE DE PLOEG VAN’T STAD IS!!!!!

Een geprikkelde thuisploeg na vroegere uitspraken van sommige tegenstrevers hield de drie punten verdiend thuis in de grote derby, en prijkt met een 4 op 6 lekker mee in de linkerkolom. Voor we met verslag van start gaan moeten we toch nog enkele mensen bedanken voor hun jarenlange onbezoldigde inzet voor onze ploeg. Nl Fons Rombouts en Ludo Lenaers. Beide hebben steeds gezorgd dat wij steeds op een pareltje van een grasmat mochten voetballen. Daarom dat ik mij in de voormiddag nog naar het Clement Thoelen had begeven om de laatste uren van onze Ludo, alias Rik te aanschouwen ten dienste van de ploeg, en ja het was weer een pareltje, mannen nen dikke mercie vanwege ons allemaal, en ik denk dat de spelers jullie met deze zege toch een mooi afscheidscadeau hebben gegeven.

De grote derby dan, onder een grote massale belangstelling en onder een stralende zon werd om klokslag 15.00 afgetrapt. Het zijn de bezoekers die voor het eerste gevaar zorgen, Tom moet alert ingrijpen. De Zonnekloppers appelleren voor een strafschop, in mijn ogen onterecht. Na 10 min nog een zwak schot van de rood-gele, niet ver naast, de loeier van Glenn R darentegen is van een ander kaliber, helaas spat hij uiteen op de dwarsligger.

Een knappe aanval van de bezoekers over onze rechterflank met een perfecte voorzet word aan de tweede paal wel gemist. De bezoekers zijn aanvallend wel iets beter voor de moment en Sven met één vuist voorkomt erger. Niels word op zijn beurt goed bedient maar de ver uitgekomen keeper maakt de hoek klein en Niels zijn poging gaat dan ook voorlangs. De bezoekers draaien dan een uitgelezen kans de nek om. En net voor het half uur ziet kersvers papa en ook nieuwe aanwinst Celle Ke zijn schot langs de verkeerde kant van de paal buiten draaien. Bij deze Celle en de mama ook nog proficiat gewenst. De Zonnekloppers met een zee van ruimte op rechts, Sven komt gepast tussen op de voorzet. Cedric met een zuivere propere tackle moet zeker vermeld worden. Een weggewerkte bal van Tom, lanceert gelegenheidsspits Niels, (die kerel is ook van alle markten thuis) en Niels blijft heel koelbloedig en werkt knap af, 1-0. Maar lang genieten wij niet van onze voorsprong want na te zwak verdedigen van ons hangen de bordjes alweer in evenwicht. Twee min voor de rust verdorie, en de eerste helft eindigt zoals ze begon met gevaar van de bezoekers, maar Sven weet raad met het schot van dichtbij.

Rusten geblazen en tijd om even bij te praten met een oude bekende de Franky, hij had knap gezelschap bij voor mij zei hij, helaas Franky ik ben al van straat.

Twee vervangingen tijdens de rust, Celle Ke eraf voor Toon V, en Robin maakt plaats voor Stefan T. Niels opent de debatten maar zonder veel gevaar. Dan is er een klein kwartier niet echt veel te melden, tot Céke het stadion wakker schud, met een infiltratie door het centrum maar hij word goed afgeblokt. En met twee geweldige reddingen houd de bezoekende keeper zijn ploeg overeind op een dubbele poging van Niels en Toon. Ja waren supersaves.

Wij hebben nu het spel naar ons toegetrokken en zoeken de tweede treffer. De bezoekers viseren dan het zijnet op hun beurt. Niels legt knap terug op Glenn R, maar zijn schot word weer knap door de keeper gepakt. De thuisaanhang is nu reeds enige tijd aan het roepen op Rudy die Abdel. Zou hij het weer doen? We zullen het straks weten. Hij is al wel direct gevaarlijk. De bezoekers komen nu iets meer offensief opzetten maar zonder direct doelgevaar.  Een goede borstcontrole van Stijn, hij bedient Glenn, maar net niet en op de daaropvolgende counter word een schot afgeweken in hoekschop. Wat spektakel langs beide zijde nu want binnen de minuut appeleren beide ploegen voor een strafschop. Ik ga er mij niet over uitspreken, de scheids was vandaag ook weer geslaagd, en ondanks de derbysfeer had hij geen of weinig problemen. En jawel hoor, plots is daar weer het RUDYmoment, op pas van Toon, blijft hij kalm en laat de keeper geen kans, niet te schatten deze kerel, 2-1. Sven op een laatste poging van de Zonnekloppers met een mirakelsave, is het laatste doelgevaar. Céke met een knalharde bal op zijn lichaam is nog het laatste vermeldingsware moment en even later weerklinkt het eindsignaal. Het feestje kan beginnen. Dus een verdiende overwinning, jawel peis ik. Vandaag weer enkele heerlijke voetbalmomenten gezien volgende week Motorclub, hopelijk trekken wij de lijn door. Eja Peter Van den Broek jij haalt ook het verslag, mercie he makker, want het was werkendag in de overvolle kantine.

 

V.G.