''

Verslagen

Wedstrijdverslagen 2017 - 2018.

FC Broekkant 3 - 4 FC Krabbers

  • 28/10/2017 14:00
  • Competitie

Opstelling

Onbekend

Reserven

Onbekend

KRABBERS DOEN WAT ZE MOETEN DOEN, EN WINNEN 6 PUNTENMATCH.

Deze belangrijke 6 puntenwedstrijd besliste al stillekesaan wie naar boven of naar onder moest kijken. Al is het nog vroeg op het seizoen, maar aangezien de reeksen zo klein zijn, kan men maar beter in de linkerkolom bengelen.

Slechts 13 manschappen had T 1-2-3, Jacky M tot zijner beschikking, aangezien er in laatste instantie nog twee afmelden. Eén afzegging wil ik hier toch is in de bloemetjes zetten, ik ga geen naam noemen, maar het klinkt zoals den ex-trainer van Mechelen. Deze persoon was rond het middaguur nog zatter dan de morgen ervoor naar het schijnt. Foei foei foei, ………….!

Op het grote veld van Broekkant hebben we al mooie prestaties neergezet, hopelijk breien we er een vervolg aan, was de gedachte vooraf, het vervolg op de eerste film kon helaas niet doorgaan daar de hoofdrolspelers ontbraken. En dat waren er dus een deel.

Maar de hoop om nog is te knallen werd snel een koude douche, daar na drie min reeds een eerste goal geslikt werd, na geen al te beste positieopstellingen van enkele van de onze, er zou wel een buitenspel geurtje aan vast gehangen hebben. Maar zoals dikwijls houd ik mij wijselijk afzijdig. Al zou een videoref vandaag voor bepaalde fases geen slechte optie geweest zijn. Men kan zich ook wel de vraag stellen, zou het dan beter zijn? Herinner AA Gent deze week.

Seppe goed doorgezet, maar Senne mist zijn interceptie compleet. Even later een mee opgerukte Jurgen naar Senne, die op zijn beurt naar Glenn R, de buffelstoot echter over.  Opnieuw Senne in de hoofdrol, maar zijn schot draait maar nipt naast. Een nieuwe poging van de onze met eerst Glenn maar de keeper red, ook Seppe krijgt het leer er niet in. Seppe is in de rol als aangever, maar zijn lage voorzet word door vriend en vijand gemist, een pootje ertegen was genoeg geweest. Dat onze druk vroeg of laat moest lonen, bewijst de terechte penalty na handsbal, en Glenn R, kwijt zich foutloos van zijn taak en onhoudbaar binnen, 1-1. Seppe met een laag schot opnieuw, maar de keeper red. Een plaatselijke vrije trap schampt de muur. Een schot van Céke word gekraakt en verdwijnt in corner. Boekkant pakt uit met een knap schot, Sven haalt het onder de lat uit. Dan een klote moment, wanneer kwetsuur nr zoveel zich aandient, nu Celle Ke, die met een kwetsuur naar de kant moet. Dat zit ons dit seizoen niet mee, de blessure last. Maar de Celle heeft een privéverpleegster, dus dat zit wel goed.

Met een dubbele poging van Broekkant die niets oplevert sluiten we de eerste helft af. Wij starten de tweede helft vinnig en dat kunnen de supporters wel smaken. Er volgt ook nog een poging van de thuisploeg, en dan slaat het godverdomse noodlot weer toe. Nu is het de beurt aan Toon, om de privacy van deze persoon niet te schaden, geen achternaam,  want ik heb al betere uitvluchten gehoord om een vervanging aan te vragen, hij kwam af met “khad goesting in nen Duvel’. Helaas was em toch echt gekwetst, dus ook voor hem maar duimen dat het goed afloopt. Dan gaat Céke in de fout en een aalgladde thuisspeler profiteert hiervan op een diefje en 2-1. Wat later komen we wel goed weg als Niels VdB een bal van de lijn haalt. En hij doet er nog een extraatje bovenop iets later, zwiert het leer voor, en dit word door de thuisploeg zelf in doel gewerkt, 2-2.

Een mooie plaatselijke aanval, maar de open kans word gemist. Sven red ook nog is met een voetveeg. Een der mooiste aanvallen komt van Ibrahammavic, maar de keeper red op onwaarschijnlijke knappe manier. Senne, ook zijn draai goed gevonden in de ploeg, dus we zijn tevreden over die transfer, vind de lokale doelman ook op zn plaats. De man voorkwam dat de score hoog zou oplopen. Nu de thuisploeg wat meer offensief en dat levert enkele kansjes op. Een vrijschop van Glenn naar Sander, maar zijn schot word geblokt, gelukkig Seppe op de juiste plaats en hij prikt de 2-3 op het bord. Ibrahamovic nu prachtig langs de lijn en met millimeterpas op Céke, en keeper kansloos, 2-4.

Wat later is diezelfde Ibra, wat verrast denk ik, want een dot van een kans kreeg hij er nu niet in. Céke nog is, maar nu red de keeper alweer. Ook Senne ziet zijn kans afgestopt door de alweer uitstekend meespelende keeper. En Broekkant lukt nog de aansluiting via een afgeweken bal, maar dat is dan ook het laatste te vermelden feit.

Dus een goede wedstrijd van ons, en hopelijk nu terug een reeksje. Te beginnen zaterdag tegen Schijf, denk eraan, 14.30 eh mannekes.

 

G. Lipstick.