''

Verslagen

Wedstrijdverslagen 2017 - 2018.

FC Krabbers 2 - 4 Schijf

  • 04/11/2017 14:30
  • Competitie

Opstelling

Sterckx D, Praets N, Mensch C, Sterckx S, Vanderstukken C, Verheyden T, Michiels J, Steurs Y, Rens S, Lemmens S, Rutten G

Reserven

Delarbre S, Van den Broek J, Vandenbroek N, Kiser T

Krabbers-Schijf 2-4

Vandaag nog eens een authentiek verslag van onze ex-reporter op rust, bij afwezigheid van de Gé wegens verplichtingen in zijn bijberoep van raamplaatser. Om deze reden zal het verslag dus onder een gans andere vorm zijn beslag kennen. Vooreerst moet ik wel bekennen dat ik me moet inhouden om de waarheid geen geweld aan te doen. Maar eerlijk, buiten het eerste kwartier was het niet veel soeps wat wij op de goed bespeelbare mat legden.

Na deze wervelende start van de onzen viel er bij de thuisaanhang toch wel een glimlach te bespeuren. Het zou een mooie voetbalnamiddag worden. Lang duurde dit optimisme echter niet zoals zal blijken. Schijf wist in de beginfase van geen hout pijlen maken want het waren de Krabbers die de lakens uitdeelden. Dit resulteerde in de 10e minuut in de eerste goal na hoekschop, fraai binnen gewerkt door Toon. De druk bleef nog even aanhouden maar het doelpunt van de match kwam op naam van Céke. Die vertrok op eigen helft, passeert een man of vijf op snelheid om dan nog eens prachtig af te werken en 2-0 voor de onzen. Wat een start. De disco was nochtans niet te horen om de spelers moed in te blazen, bij gebrek aan de bediener van het toestel om reden hierboven reeds aangehaald. De Rik (ik dus) had op diens verzoek de avond ervoor het apparaat nog voorzien van de nodige spanning.

Na de 2-0 dacht iedereen en gezien het tot dan toe geleverde spel dat de schaapjes op het droge waren. Ik persoonlijk was iets pessimistischer gezien het niet de eerste keer is dat we na een riante voorsprong nog met de billen bloot kwamen te staan. En helaas, voor de zoveelste keer konden wij ook nu de zege niet thuis houden. Waarschijnlijk te vroeg alles gegeven, en was de tank al te snel leeg bij de meesten. Hiervoor is maar één oplossing; trainen. Ook vermelden dat doelman Sven zich in laatste instantie moest laten vervangen door gelegenheidskeeper Dimitri. De brave man was ei zo na vergeten dat hij ergens op een of ander feest werd verwacht. En de Sven vervangen is geen cadeau.

Ondertussen werd er natuurlijk nog “gevoetbald” maar al snel bleek dat we ook nu weer de boot zouden ingaan. We zakten stilaan weg.Op de 25ste minuut was de 2-1 een feit. Doelman Dimitri kon een scherpe voorzet niet houden en een goed gevolgde bezoeker mocht, sneller op de bal scoren. Dan voor mij toch het kantelmoment van de wedstrijd. Cédric werd zwaar gekwetst aan de knie en moest door voorzitter-verzorger Willy van het veld geholpen worden. Spijtig want de Cé verkeerd al enkele weken in bloedvorm en scoorde ook vandaag weer. Trainer Danny stond al snel voor een voldongen feit en moest enkele herschikkingen doorvoeren. Stijn komt in zijn plaats, en die speelt een goede match spijts zijn enkele weken afwezigheid wegens beroepsverplichtingen.

Ondertussen gaat het spel wat over en weer, met meer hoge, verre, en slechte passes tot gevolg. Hier noemen ze dat potteke stamp.(sorry voor de uitdrukking) We leken wel een café ploeg. De 2-2 volgde nu al snel, een hoekschop van de bezoekers, heel scherp voorgezet werd keihard en onhoudbaar binnen gekopt. Hier was niets tegen te beginnen. 75e minuut 2-3 na een ongelooflijk geharrewar in onze backline. Teveel volk op de verkeerde plaats en tussen een bos spelers gaat de bal in doel. Dus weer geven we een 2-0 voorsprong weg door te vroeg te denken dat de buit al binnen is. Zou het dan toch aan onze fysiek kunnen liggen? Dit kan geen toeval meer zijn. Misschien heeft de attente lezer wel opgemerkt dat ik heel weinig wapenfeiten heb genoteerd, maar buiten een schot van Seppe in de 85e minuut en twee minuten later een plaatsbal van Glen Rutten die juist naast gaat viel er niet veel te beleven.

Dat het tenslotte nog 2-4 werd na een mooi opgezette aanval van Schijf is niet te verwonderen. Iedereen stond uit positie. Dat de bezoekers uiteindelijk met de drie punten huiswaarts trokken was de logika zelve. Wie 4x scoort verdient te winnen zo simpel is dat.

 

Rik, in opdracht van de Gé.