''

Verslagen

Wedstrijdverslagen 2017 - 2018.

Vloedbeemden 6 - 2 FC Krabbers

  • 18/11/2017 14:30
  • Competitie

Opstelling

Raes S, Michiels J, Praets N, Vandenbroek N, Sterckx S, Delarbre S, Mensch C, Tamble S, Vanderstukken C, Lemmens S, Van den Broek J

Reserven

Van den Broek R, Van Cauter P, Sterckx D

OFFDAY ZORGT DAT WE NAAR OMLAAG MOETEN KIJKEN !!

Vooreerst wil ik mijn dank uitbrengen aan de reporter van het vorige verslag, Grote Rik, je bent het nog niet verleerd, jou verslag was dan ook weer af. Dus we moeten onze samenwerking zeker up to date houden.

Ja en hoe vang ik dit verslag nu aan? Met de WERELDGOAL van Niels Praets misschien? Nee dat krijgt straks wel een alinea.

Ongelooflijk, wegens te groot spelerspotentieel toch amper aan 13 spelers geraken, hoe kan dat?

Prestatie bezoekers ver onder niveau, spelen wedstrijd zonder inzet en karakter. Is dit najaarsmoeheid?

 

Rik

Ik denk misschien wel zo. Met de woorden van Rik, ik ga wel wat nuanceren, ik heb wel inzet gezien, maar niet als team, weer teveel individuele fouten die ons de das omdeden. Er zijn jongens die er elke week hun kop voorleggen, en zoals de trainer en bestuur zeiden, daar weet je op maandag al van dat je op hen kunt rekenen.

Na enkele minuten krijgen we al een eerste koude douche in het ook al kille Zwaluwen nest. 1-0 als door het midden plots een lokale spits opduikt en gouden schoen Sven op de lijn blijft, hier had hij volgens kenners moeten uitkomen, en als ex-keeper moet ik dat ook beamen.

Na 15 is er een klein kansje voor ons met een kopbal van Jurgen, echter niet binnen het kader. Aan de overkant is het wel weer prijs, Sven komt nu ver uit, wat nu niet hoefde, daar er nog twee verdedigers toch in de buurt van de bal waren, en we zijn er weer aan voor de moeite, 2-0.

Een geplaatst schot van de thuisploeg gaat maar nipt naast. Céke ook nog is mee ingeschoven probeert het ook, maar ook naast. Dan weer de thuisploeg, een dekkingsfout van de onzen, Sven red in eerste instantie nog mooi, maar heeft geen verhaal op de rebound, 3-0. Een afstraffing dreigt hoor ik links en rechts vallen. Sander probeert het van dichtbij maar de keeper voorkomt de aansluitingstreffer. En voor de rust geven we nog een cadeauke weg, Sven  werkt onvoldoende weg en lap 4-0. Hier werd wel gewag gemaakt dat er een buitenspelgeurtje zou aanhangen.

Tijdens de rust vraagt Sven zijn vervanging, een verrekking naar het schijnt, dat zijn dus enkele weken. Een kwetsuur van die aard is niet genezen op een week, en we hadden nog voor de match tijdens de opwarming ook al Yannick verloren met een kwetsuur. We zijn goed bezig.

Dimi zal onder de lat plaatsnemen. Na 5 min in de 2de helft komt ook Yordi naar de kant, Peter V komt in. En na twijfel en of misverstand in onze defensie, word er terecht penalty gefloten, baf 5-0.

De thuisploeg, moet zelfs niet haar beste voetbal brengen want wij laten ons te makkelijk aftroeven bij momenten, een staalhard schot van Vloedbeemden zoeft naast. We kunnen dan weer een goede verdedigende ingreep van Sander bewonderen als een lokale speler door het hart van de defensie snijd. Onze eerredder komt er toch als Stijn D, vandaag ook een degelijke match spelend,  mooi een paar man uitspeelt, en dan proper afwerkt 5-1. Van den Broek komt nu Van den Broek vervangen. Dan nu tijd voor een voor mij belangrijk moment, de scheids. Soms word er langs de lijn “geopperd” die komt niet uit zijne cirkel, awel deze man komt van St Truiden, en de man een pluim geven is hem te kort doen, ik zou hem bij manier van spreken de hele haan of pauw geven. 10 op 10 mijnheer. Dus die fase, Sander haakt min of meer in een lokale speler, al zei Sander sportief na de match dat het toch een foutje was, maar beide spelers gingen spectaculair tegen de groene mat, ik zag meteen de rode en gele kaart te voorschijn komen en vreesde het ergste. Het bleef bij geel, en de man legde nadien uit waarom wij rood zagen, nl, ze zaten in dezelfde zak. Awel dat is klasse van zo’n leiding, na de wedstrijd een woordje uitleg. Heren bondsbestuur, laat deze kerel ook geregeld in 2 de fluiten en souper ze niet alleen op in eerste afdeling aub. Een vrijschop van de thuisploeg, Dimi met de nodige moeite in corner, en uit die fase volgt een poging van de thuisploeg die eindigt op de lat. Iets later toch nog een 6 de tegentreffer, na niet goed wegwerken van Dimi en 6-1.

Wij kunnen ondanks deze pil toch zeggen dat we het mooiste doelpunt van de match aantekenen, en ik denk zelfs dat dit kans maakt op doelpunt van het jaar. Het komt op naam van de Heer Niels Praets, van op eigen helft een lob, en hij ging nog enig mooi binnen ook. 6-2. Verder valt er niks meer te melden en kan ik nu enkele voetnoten plaatsen. Supporters die mij na de match, en dan bedoel ik, een paar uur na de match al lachend komen zeggen, dees verslag meute nie deu struure na mij zanne, zegt veel over de prestaties. Ik voeg daar aan toe, sommige moeten toch is in de spiegel kijken en vragen doe ik echt wel genoeg voor mijn ploeg? Dit is gene kritiek maar een vaststelling en om het gemor naast de lijn te verwoorden, en ja nu vond ik dat ze ergens gelijk hadden. Dus vanaf nu moeten de kopkes in dezelfde richting gaan wijzen of we krijgen het zwaar, bedenk dat we op één na de meeste tegentreffers op ons palmares hebben. Volgende week den eerste op bezoek, dat beloofd weer een zware dobber te worden, mannekes kom op laat jullie tanden nu is zien het zal nodig zijn.

 

V.G.