''

Verslagen

Wedstrijdverslagen 2017 - 2018.

FC Krabbers 3 - 1 Jong Lansiers

  • 25/11/2017 14:30
  • Competitie

Opstelling

Vervecken R, Michiels J, Praets N, Vanderstukken C, Sterckx S, Rens S, Mensch C, Rutten G, Delarbre S, Lemmens S, De Peuter J

Reserven

Sterckx D, Van den Broek J, Van Cauter P, Peeters J

De prestatie van vandaag was top.

De pionnen stonden op de juiste plaats en iedereen zette zich volledig in. Alle supporters gaven volmondig toe dat ze dit nog niet dikwijls gezien hadden. Onze reporter en tevens directeur vermakelijkheden was nog eens afwezig, dit keer wegens chapewerken hij zal het zich beklagen. Na de wanprestatie van verleden week gevolgd door enkele slapeloze nachten van trainer Danny en mede dankzij de klaagzang van de trouwe supporters, zou de trainer nog eens gaan zoeken in de toch wel stevige kern en mochten er enkele gaan rusten.

De thuisploeg als een wervelwind uit de startblokken zet al onmiddellijk stevige druk aan een hels tempo. Kort op de bal, stevig in de duels maar vooral dit keer geen lange ballen. Dit resulteerde al vroeg in de wedstrijd de bezoekende keeper tot een eerste redding met de voet. De brave man speelde een dijk van een wedstrijd en behoede zijn ploeg, toch de eerste in de stand van een ware afstraffing. De druk werd zo fel dat zowel Glenn en Jurgen het welletjes vonden en de Jurgen op voorzet van Glenn keihard binnentrapte. 1-0. Toen stonden er 10 minuten op de stadions klok. Gans het plaatje klopte volledig zoals zal blijken. Cisse voortreffelijk in de verdediging, Seppe kreeg vooraan eindelijk de nodige steun en Glenn werkte zich te pletter in het middelveld. Hier wil ik wel onmiddellijk aan toevoegen dat vandaag IEDEREEN uitblinker was. Toekennen van het aantal punten voor de gouden schoen was niet simpel.

30e minuut, samenspel Seppe en de Cé en deze laatste op zijn gekende stijl en snelheid voorbij zijn man, maar ongelukkig beland de bal in het zijnet, normaal met iets meer beheersing stond hier de twee nul op het bord, maar geen verwijt het ging allemaal zo snel. Toch vermelden dat Jong Lansiers er alles probeerden aan te doen en ei zo na stond, in de 32e minuut de 1-1 op het bord, maar dat was zonder (onze nieuwe) doelman Roy gerekend die een super-Save nodig had om hen het scoren te beletten.  Roy stond onder de lat omdat vaste doelman Sven blijkbaar geplaagd zit met lumbago en we hem waarschijnlijk voor een hele tijd zullen moeten missen.

Minuut 37, Stijn dacht zijn moment gekomen, maar na enig geharrewar na corner mist hij half zijn volley en centimeters naast. Bij deze moet ik wel een persoonlijke indruk mee geven, maar ik vond Stijn verleden week de meest ontgoochelde speler na het toen geleverde spel.

40e minuut, weer een super-save, van de bezoekende doelman. Voorzet Seppe naar maatje Jelle maar een kattesprong voorkomt nogmaals een gemaakt doelpunt. De kansen bleven zich in deze periode opstapelen. Dan in de 42ste minuut een onbetwistbare penaltyfout, Seppe speelt zich volledig vrij in de 16 meter en wordt de grond ingeboord, enkel de scheids alleen vond dat de verdediger de bal speelde. Ja wadde.

42e minuut, nog zo een fase waarop alle handen op elkaar gingen. Verdediger Sander daagt op voor doel en met een buffelstoot (patent Hans) stond het dik verdiend op 2-0.

44e minuut, vrijwel zelfde scenario, voorzet Senne (reuzematch) naar (ik noem hem vandaag ons “goudhaantje” uit voorzorg) en die kopt de 3-0 binnen. Maar wat was de ruststand erg gevleid voor de tegenpartij. De wapenbroeders werden gedurende gans de 1ste helft van het kastje naar de muur gespeeld en dat was geenszins overdreven. Maar toch sluipt in sommige gelederen nog wat ongerustheid. Ge weet wel, we durven soms zelfs dit nog uit handen geven.

In de kantine kwam ik voorzitter Willy breed lachend tegen, die zag het blijkbaar wel zitten.

48e minuut, de zoveelste redding van de bezoekende doelman na een plaatsbal van Seppe (wat een wedstrijd) want hoe de keeper nog bij deze bal kon dat snap ik echt niet.

50e minuut kopbal van ons “goudhaantje” maar weer een geweldige redding van de doelman.

60e minuut voorzet Seppe naar Senne maar Senne vind de lat op zijn weg.

62e minuut uiteindelijk wordt het toch 3-1, deze goal heb ik gemist wegens technische problemen in de verwarmingssektor.

Het wordt stilaan eentonig maar wel plezant, en het festival blijft maar duren, dit keer in minuut 64 een patat van Glenn maar weer de doelman met een geweldige save. De Lansiers deden ook nog mee dat resulteerde in de 70ste minuut tot een reuzekans voor hen, maar thuisgoalie Roy moest dit keer ook in de voeten of het was nog 3-2 geworden. Hoe een dubbeltje rollen kan.

72e minuut, de hoofdrol wordt dit keer opgeeist door de scheidsrechter, die stond al een tijdje mank en moest gekwetst van het veld, gelukkig was er een collega van een uitgestelde wedstrijd aanwezig die hem uitstekend kwam vervangen.

78e minuut, Lansiers komen meer in het spel, de onze geraakten dan toch niet onterecht vermoeid. En Roy moest ook nog eens alles uit de kast halen om ze van een zeker doelpunt te houden.

Slotsom, geweldige wedstrijd van de Krabbers, sportieve verliezende leiders en een eindstand die geenszins overdreven was. En twee uitstekende doelmannen waardoor de score niet hoger opliep.. Proficiat aan allen, dit deed deugd.

L.L i.o V.G