''

Verslagen

Wedstrijdverslagen 2017 - 2018.

Barrier 2 - 3 FC Krabbers

  • 02/12/2017 14:30
  • Competitie

Opstelling

Vervecken R, Michiels J, Praets N, Van den Broek R, Sterckx S, Rens S, Mensch C, Kiser T, Delarbre S, Lemmens S, Van Cauter P

Reserven

Van den Broek J, De Maeyer R, Mensch C, Vanderstukken C

KNAPPE 6 op 6 TEGEN NUMMER 1 EN 3, BELOOFT VOOR DE DERBY !!

En opnieuw een dankwoord voor grote Rik voor het SCHITTERENDE verslag van verleden week. Rik zou helaas de prachtige overwinning van vandaag missen wegens kalenderachtige problemen. Hij stond namelijk met nog andere supporters aan het Clement Thoelenstadion. De omgedraaide wedstrijd was niet vermeld op de site, en Rik was vergeten dat het op de vergadering gezegd was.

Maar ik denk dat hij niet zo staan bibberen heeft dan wij. Want het was beren koud, gelukkig maakten de 22 pionnen en de jongens die moesten invallen er een meer dan aangenaam kijkstuk van. Een triller zeg maar, Aspe zou het niet beter kunnen schrijven hebben. Het eerste gevaar kwam van de onzen via Peter V maar hij word net voor de 16 foutief gestopt, ik had er een kaart voor over gehad. Maar we nemen de scheidsrechter niets kwalijk want ondanks een zware operatie van zijn vader was de man toch op post. Spoedig herstel vanwege ons. De thuisploeg neemt Roy onder vuur, en Niels werkt de afgeweerde bal uiteindelijk weg. Enkele minuten later haalt Roy een plaatselijk schot vanonder de lat en duwt over. We noteren nu toch serieuze dreiging van de thuisploeg. De schoten missen nog wel precisie, maar niet voor lang. Wanneer wij niet juist in positie staan en teveel ruimte geven aan de thuisaanvallers is het prijs, 1-0. Seppe komt er uit met Jurgen, maar zijn vluchtschot zoeft over. Een discutabel standje voor de lokale 16, als de thuisgoalie onorthodox doorgaat op Seppe, hier had ik weer een kaart getrokken, de thuisploeg mag niet klagen over de bestraffingen.  De vrije trap word zoals Jacky voorspelde over getrapt door Peter V. En de thuisploeg blijft gevaarlijk en maakt dankbaar gebruik van een teveel aan vrijheid, die door ons word gegeven. Korter dekken heren. Maar de 2-0 staat op het bord. Weer een hot standje voor ons, een vrije trap word gekeerd door Roy, en de rebound strand op de paal. Enkele minuten voor rust, schildert Stijn, een vrije trap op het hoofd van Seppe en hij plaatst de bal buiten bereik van de keeper net naast de paal binnen 2-1. De aansluitingstreffer net voor rust doet deugd en is verdiend. We zagen een meer dan aangename eerste helft van twee ploegen die er vol voor gingen en ondanks de achterstand kan ik buiten die “schoonheidsfoutjes” niks negatiefs zeggen.

Tijd voor iets warms, want ik was bevrozen.  Met de rust word Robin en Stijn gewisseld, voor Cisse, en Céke, naar het schijnt om hen te sparen voor de belangrijke uitmatch van volgende week tegen de buren.

En we starten de tweede helft uitstekend, want nadat een eerste poging op de paal was beland is het Peter die in tweede instantie binnen duwt, 2-2. Het word stil bij de thuissupporters, dit hadden ze niet verwacht denkelijk.

En wij groeien in de wedstrijd, mede onder invloed van Roy die een meer dan geweldige wedstrijd speelt, want op twee pogingen red hij evenveel keer weergaloos en mag hij zeker een pluim op zijn hoed steken en zeggen dat hij meer dan een punt gepakt heeft voor de ploeg vandaag.  Een unieke kans word dan door Barrier op een zeer knullige manier de nek omgewrongen, dat was een open kans mannen. En Nielske staat nu zijn doelman bij en keert een bal van de lijn. Dat was effe warm. Het moment van de match volgt een kwartier voor tijd. Wanneer Roy opnieuw goed tussenkomt, en daarmee de counter op gang brengt die de aanleiding is tot de 2-3, het is Senne die met een knappe lob scoort. Seppe volgt wat later zijn voorbeeld, maar hij mist het kader. Yordi komt voor Tomas K. En Seppe word even later ook gewisseld voor Rudy D. Er volgt nu wat serieuze druk van Barrier maar wij houden nu het hoofd wel koel en zijn zeker de evenknie van de thuisploeg. Senne word ook nog is op een niet te propere manier afgestopt maar we kunnen de 2-3 uiteindelijk nog makkelijk vast houden.

En wat hebben we vandaag geleerd en gezien?

Dat we tegen waarschijnlijk één der meeste technische ploegen uit de reeks hebben gespeeld, en ook tegen een uitstekend geheel en een knap spelende ploeg. Maar evenzeer dat wij nu ook een vuist konden maken, en een scheve situatie kunnen recht zetten. Ik kan dus niet anders dan met lof zwieren voor de ganse Meerhoutse aanhang, die zaterdag aanwezig waren op en naast de plein.

 

V.G.