''

Verslagen

Wedstrijdverslagen 2017 - 2018.

Zonnekloppers 2 - 3 FC Krabbers

  • 09/12/2017 14:30
  • Competitie

Opstelling

Vervecken R, Michiels J, Praets N, Vanderstukken C, Sterckx S, Rens S, Mensch C, Rutten G, Delarbre S, Lemmens S, Van Cauter P

Reserven

Van den Broek J, Raes S, Peeters J, Verheyden T

KNALPRESTATIE !! EN METEEN MAAR PLOEG VAN’T STAD ZEKER?

In de aanloop naar deze grote derby werd er letterlijk met spek en gehakt geschoten, en opt schijten van de met waren de Geel Blauwen de beste slagers! Van vlees en bloed.

En beginnen doen we vandaag met de 12 de man. Enkele jongens die niet op het wedstrijdblad konden zorgden voor een geweldige sfeer. Dat getuigd nu is van klasse se kerels. En denk eraan, we hebben iedereen nodig!!

Dus onze 12 de man stak letterlijk het vuur aan de lont en waarschijnlijk zal de lokale bank enkele smakelijke blauw-gele walmen hebben opgesnoven.

De minst begeerde job voor vandaag was voor keuzeheer Jacky, hij moest enkele jongens teleurstellen, al werd het hem wel wat makkelijker gemaakt omdat sommige TOPPERS zo noem ik hen, zichzelf kandidaat stelde om in de tribune plaats te nemen. Het zijn wij die de eerste gevaarlijke aktie van de match voor onze rekening nemen, en iedereen zag de bal over de doellijn, helaas de scheids enkel niet. Het werd zelfs door de lokale aanhang beaamt dat het leer een halve meter over was. Waar zat de videoref?

En de vrije trap die hier meteen op volgt, word door Glenn R prachtig over de muur gekruld, iets te zwak want de keeper red makkelijk.

De eerste serieuze tegenprik van de thuisploeg kan meteen tellen en we moeten rekenen op een wondersave van Roy, om de openingstreffer te voorkomen.  We spelen ondertussen 15 min. Een aanval met Céke, maar Glenn besluit naast. En als Glenn solo gaat vind hij de lokale doelman op zijn weg. Ook Peter probeert het, te zwak echter. Dan een moment van onoplettenheid in ons centrum, maar de Zonnejongens zijn te slordig in de afwerking.  En het spel blijft knap op en af gaan, met twee ploegen die de openingsgoal zoeken. Nielske waagt zijn kans op vrije trap, de keeper haalt hem uit de winkelhaak, alé een beetje overdreven, maar het neigde toch naar den haak.

Een onorthodoxe terugspeelbal van de thuisploeg en de keeper in problemen, Seppe probeert zich door te zetten, maar na het contact met keeper op een gevoelige plaats moet hij even naar adem happen. Stijn met een voorzet van op rechts, en met rechts??  Jurgen in de volley over.  Een serieus geharrewar in onze 16 maar we kunnen uiteindelijk toch wegwerken. De rust wenkt en ondanks de koude hebben we nog geen kou geleden en heeft iedereen een meer dan prachtig potje voetbal gezien, maar het venijn zal in de staart zitten, want een vrije schop op 20 m word enig mooi en onhoudbaar binnen geknald door de thuisploeg. Ja moet toegeven, een pareltje, 1-0. Dat kan Stijn zich niet laten zeggen, en als wij net voor affluiten ook een vrije trap krijgen probeert hij dit te evenaren, helaas hij vind de paal op zijn weg, dit verdiende er ook in te zijn.

Tijdens de rust word er bij ons dan gewisseld, en komt Toon in de plaats van Sander.  Jurgen met een laag wegdraaiend schot is de eerste die voor gevaar zorgt, het mist nog wel richting. En als wij door het centrum voor de tweede maal vandaag gepakt worden is er weer een prachtig save van Roy om ons te behoeden voor een dubbele achterstand. Ja Roy heeft al wat punten gepakt voor ons in de laatste drie matchen. Senne laat zijn plaats aan Sven R, er terug bij, maar nu als speler. Op hoekschop kopt Jurgen nu pal op de kruising, dju was er weer dichtbij. Maar daar zijn we er mee se, Stijn goed aangespeeld, hij brengt voor en bedient perfect Peter, en hij werkt al even perfect af.  De gelijkmaker is een feit, 1-1. We spelen 20 min en de match heeft nog geen seconde verveelt. Peter mag gaan genieten van zijn doelpunt en de harde kern komen versterken, Celle Ke, is de nieuwe man. Céke word nog maar is serieus aangepakt, nu volgt het eerste geel. Een attente en opzittende Jurgen, krijgt dan toch zijn verdiende goal in de 75 ste min, 1-2. Al wat geel en blauw is gaat uit de bol. Roy weer in de baan van een schot dichtbij. Een vrije trap naast de muur is voor hem ook geen probleem. Sven is dan wat overhaast als hij in schietstelling komt. De thuisploeg nog is, maar net over. Seppe mag ook is proeven van een stevige ingreep weer is geel het resultaat, dat schiet bij de lokale supporters in het verkeerde  keelgat. De vrije trap is in eerste instantie nog geweerd maar na verlengen van Seppe naar de man die verleden week werd gespaard voor deze derby, toch de 1-3 van Stijn, paal binnen!!  Yordy, hoofd van de harde kern komt nu in voor Seppe. En onze Malinwaboy laat zich meteen opmerken, want hoe dat hij het doet weet ik niet, maar half knielend pakt hij uit met een kopbal die maar NIPT naast gaat. Dju toch. Stijn met de perfecte pas op Sven, maar naast.

En om deze knappe en heerlijke wedstrijd een beetje in comedie-capers te laten eindigen, hebben we de leiding nodig. Wat de man bezielde  weet ik niet maar dit was slapstick van de bovenste rij. Hij zou gefloten hebben voor een overtreding op één onze spelers, en terwijl iedereen zich op de plaats delict verzamelde, wandelt een lokale speler met de bal naar ons doel en deponeert  die netjes binnen. Meteen daarna volgt het eindsignaal. Stof ter discussie, dat zich nadien nog verder zet als onze afgevaardigde het wedstrijdblad moet tekenen. Want als hij de einduitslag ziet, en daar 2-3 ziet staan, zegt hij, een momentje, dit ga ik even aan onze voorzitter vragen. Wanneer hij dan terugkomt, mag hij niet meer tekenen. Tja en als men nadien van de thuisploeg dan hoort wat hij bij hun in een vorige match allemaal teweeg bracht begrijp ik het volkomen.

Zo zou een geweldige voetbalmiddag nog in mineur eindigen.

Als samenvatting kan ik mijzelf enkel bijtreden en net zoals verleden week met lof en complimenten zwieren, dat doe ik ook, maar in het kwadraat dan, want vandaag heb ik, en met mij al de andere  een reuzenmatch gezien, met een over verdiende winnaar, want als zelfs de Witte het toegeeft, dan is het zeker.

Volgende week nog éénmaal knallen om het jaar feestelijk af te sluiten.

Gasten nog is proficiat, en harde kern ook proficiat.

 

 

V.G.