''

Verslagen

Wedstrijdverslagen 2017 - 2018.

Gerheide 1 - 3 FC Krabbers

  • 13/01/2018 14:30
  • Competitie

Opstelling

Vervecken R, Michiels J, Ooms N, Verheyden T, Vanderstukken C, Sterckx S, Mensch C, Rutten G, Van Cauter P, Lemmens S, Peeters J

Reserven

Van den Broek J, De Maeyer R, Geyskens K, Sterckx D

SEPPE TEMT MET HATTRICK HET “ZWARTE BEEST”

Laat mij beginnen met iedereen een voorspoedig, gezond, en sportief jaar toe te wensen. Zeker het gezonde voor iemand in het bijzonder.

Het was dus af wachten wat onze jongens na de lange winterstop zouden brengen. Zouden ze die knappe lijn uit 2017 doortrekken?

Zoals uit de titel mag blijken zijn ze er toch in geslaagd, En dat er één naam genoemd word is mede onder zachte dwang van de Rik. Al mag deze kerel uit de titel toch is vernoemd worden, omdat nu éénmaal zo is. Hij mag is in de bloemekes gezet worden. Dat doet geen afbreuk aan de andere jongens hun prestatie, het is nu éénmaal een ploegsport en dat hebben ze ALLEMAAL bewezen de laatste 4 matchen. Maar het is een feit dat wij het tegen Gerheide steeds moeilijk hebben. En ook goed nieuws van het selectiefront, in voortzetting van de trend van eind 2017, weer een massale spelersopkomst en scheidsrechtersblad te klein.

En de start was inderdaad op het elan van vorig jaar, verschroeiend. Helaas het duurde maar een 15 tal minuten. Reeds in de eerste minuut zwiert Ceke vanop de hoekschopvlag voor, Seppe kopt, maar niet stevig genoeg, al had de keeper er toch de nodige last mee. Gerheide antcipeert direct, weliswaar uit een grote flagrante buitenspelpositie, gelukkig is Roy attent en ranselt het schot met een prachtduik uit zijn kooi. Enkele minuten later een hoekschop voor ons, Glenn R achter de bal, perfect op het hoofd van Seppe, en die knikt onhoudbaar zijn eerste van de middag binnen, 0-1. De scheids maakt even later dan een foute keuze, als wij in balbezit blijven na een lichte lokale overtreding, en Peter gans alleen voor de kooi opduikt. We nemen de brave man niks kwalijk, maar dit waren twee foute beslissingen die ik toch wilde meegeven. Ja hij staat er alleen voor weet ik wel, maar vermelde dit in de marge omdat er hieromtrent veel commosie was. Verder floot hij een degelijke match, zoals altijd.

De volgende kans is alweer voor ons, Jelle mist nu deze gelegenheid, doordat hij zijn schot kraakt. Glenn R probeert het met een vallend schot de keeper duwt echter over. Ook ons sluitstuk Roy, vandaag weer goed voor enkele goede reddingen, zweeft op zijn beurt een afgeweken schot uit zij kooi. En in de

schreamich wat later is hij alweer bij de pinken. Glenn legt met het hoofd klaar voor Jelle, maar weer krijgt hij het leer niet tussen de palen, het zit hem niet echt mee. De wedstrijd word nu stilaan door de lokalen in handen genomen zonder echt grote kansen af te dwingen, en wij laten ons wat in slaap wiegen en deemsteren wat weg. Een loeier vanop 30 door Gerheide is maar nipt over. We gaan rusten met een nipte voorsprong, na een prachtige start, en dan een 30 min van lusteloos voetbal, nieuwjaarsmoeheid?

Celle blijft na de rust binnen, Dimitri komt hem vervangen. De thuisploeg is wel scherp uit de kleedkamer gekomen want reeds na 30 sec knallen zij een kans in het zijnet. En dank U Céke, want hij keert een gemaakt doelpunt van de lijn. De supporters voelen de bui al hangen en sommige oud spelers schreeuwen zich de longen uit het lijf, ik hoor in de stemmen een lichte paniek. Een mooie kans word door de thuisploeg huizenhoog over geborsteld. Wij werken deze kansen zelf in de hand want we kruipen steeds te ver achteruit en plooien slag om slinger terug, Seppe staat allen in de spits en komt soms zelfs zijn ballen vragen op onze eigen helft, dat zou niet mogen. En wat men zaait oogst men, want op corner hangt plots de 1-1 tegen de touwen. De paniek naast de lijn is nu bij sommige compleet. Gelukkig houden er op de plein nog enkele het hoofd koel en een minuut na de gelijkmaker staan we opnieuw voor,1-2. Opnieuw Glenn met de assist, en weer is Seppe afwerker van dienst na een knap staaltje van koelbloedigheid. Seppe nu is in de rol van aanbrenger,naar Céke, maar die kreeg een botsende bal niet goed onder controle, was nochtans voor open doel. De goal van de match zit eraan te komen, want een lange hoge voorzet van Niels, vanop onze eigen helft nota bene word door Seppe knap over de keeper binnengekopt. 1-3. Scheve situatie rechtgezet. En hattrick compleet. De thuisploeg nu toch enigszins aangeslagen hangt in de touwen, een afgeweken schot naast laten ze nog noteren. Dus tijd voor trainer Jacky om aan de wissels te beginnen. Rudy komt logisch Sander vervanger want leeg gespeeld en met krampen kampende de logische vervanging. Een vrije trap, onterecht toch nog is, na zuivere ingreep van Toon, op 10 meter voor mijn neus word toch bestraft, als hier een fout zou gebeurt zijn moest het rood zijn geweest want speler zou alleen door zijn, Toon deed echter een tackel op de bal, man achter hem, maar die valt over zijn been. Ja ik weet het een serieuze uitleg bij één fase, maar het is om de feiten correct weer te geven. Roy staat echter pal en zweeft met een snoekduik de bal uit doel. Vervanging; iedereen verwacht een

applausvervanging voor Seppe, helaas die zijn eraan voor de moeite. Mr Matthijssen, waar zede mee bezig, (knipoog hier lezen). Yordi, die zijn examens even liet voor wat ze waren komt voor Peter V. En de laatste kans is voor Rudy, maar ditmaal kan supersub Rudy niet afwerken, de keeper red echter. Enja de verdiende applausvervanging voor Seppe komt er dan toch. Het is Kevin G, die voor het eerst dit seizoen zijn opwachting maakt op de groene mat, na een lange blessure, die voor Seppe inkomt.

Wat onthouden we over deze match? Een furieus begin, dan een zware terugval, en onmiddellijk na de gelijkmaker toch terug wakker geworden. Wel een verdiende zege daar is iedereen het over eens. En wat ik hoor links en rechts over de tegenstander van zaterdag stemt mij blij. Iedereen wil iets rechtzetten tegen Motorclub, na het debackle van in de heenmatch. Dus supporters massaal aanwezig, en voor de volle 100% achter de ploeg, zij zullen dan de rest wel doen, 18 op 18 klinkt zo mooi.

 

V.G.