''

Verslagen

Wedstrijdverslagen 2017 - 2018.

FC Krabbers 0 - 2 Motorclub

  • 20/01/2018 14:30
  • Competitie

Opstelling

Vervecken R, Michiels J, Vandenbroek N, Mensch C, Sterckx S, Geyskens K, Steurs Y, Rens S, Raes S, Van Cauter P, Lemmens S

Reserven

Van den Broek J, De Maeyer R, Verheyden T

BEZOEKERS MAKEN EINDE AAN ZEGEREEKS, ONDANKS WEERWERK

Het moest eens stoppen die mooie zegereeks en vandaag was het zover.

Al was er algemene fierheid bij de thuissupporters, want de geel-blauwe hebben er alles aangedaan om de bezoekers het zo moeilijk mogelijk te maken.

Een verrassing van formaat in de opstelling vandaag. Kevin G. moest ondanks slechts 120 sec in de benen dit seizoen, aan de aftrap verschijnen. Door de overvolle ziekenboeg, en die vervelende examens een noodgedwongen maatregel voor trainer Jacky. Kevin zou het iets meer dan een uur volhouden en bracht het er al bij al goed van af. En dat alle spelers, de heenmatch in gedachten, besefte ze iets recht te zetten tegenover de supporters, lieten ze meteen blijken. Want reeds in minuut één profiteert Senne bijna van een aarzeling in de Lommelse verdediging, en ook Seppe kan een minuut later net niet bij de bal, hier lagen mogelijkheden op een vroege voorsprong.

Ook de vrije trap van Jurgen is te zwak om de bezoekende portier te verontrusten. En dan uit overduidelijk buitenspel mag een bezoekende speler toch doorgaan, gelukkig is er man van de match in wording, Roy V. Met een eerste save van de match en houd hij zijn netten schoon. Dat de bezoekers  dan tweemaal op rij weer niet tot scoren komen is alweer de verdienste van Roy, met knappe tussenkomsten. Maar de buitenspelmomenten spelen ons vandaag parten, want uit weer offside kunnen de bezoekers toch scoren. Al had Roy in eerste instantie nog een prachtreflex in huis, tegen de rebound had hij geen verhaal. 0-1. Ik zit hier niet op de scheidsechter zijn kap, maar feit is dat er verschillende offsides waren vandaag die niet werden teruggefloten. De man floot een zeer goede match, enkel die momenten he. Ik vermoed dat de kerel bij de top van het scheidsrechters gelid behoort, maar de eerlijkheid gebied mij om hier melding van te maken. En ja nu stond ik telkens op enkele meters na op de juiste plaats van deze spelmomenten. En dat het thuispubliek reageerde met te roepen offside, bij fases met inderdaad offside,  irriteerde hem percies, want hij riep afgevaardigde Dominiek bij hem en beval dat het roepen moest stoppen, vooral de VROUWELIJKE stem!! Of hij liet de match schorsen. Dit vond ik toch een mindere kant de man. En een match laten schorsen omdat er offside geroepen word??? Kan dat? Stof tot uitzoeken. Op twee vrije trappen, is weer tweemaal Roy, de eerste pareerde hij met sprekend gemak, de tweede was dan goed voor een Extra Time moment, wereldsave met redding uit de kruising. En iets voor de rust, haalt hij nog maar is een bal vanonder de lat. We rusten met een gevleide 0-1. Maar wat als wij de eerste kansen uit de beginfase benutte? Wie weet hoe het dan had gelopen.

Sven zal tijdens de rust vervangen worden door Toon.

En nu zijn het de bezoekers die het felst van start gaan, want reeds na 30 sec hebben ze het zijnet al geviseerd. Peter V naar Senne, controle, maar het schot is iets minder. Dan hadden we een penalty moeten krijgen na vasthouden door een bezoekende verdediger, het enige wat we er aan over hielden was een gele kaart voor Sander wegens protest. Wij komen er wel regelmatig uit, maar Seppe staat er in de spits teveel alleen voor. Daar is een werkpuntje voor de jongens, bij balbezit iets rapper en met meer volk er proberen uit te komen. Trainer Jacky ziet probleem en herschikt zijn pionnen enigszins en haalt Kevin naar de kant en supersub Rudy komt naast Seppe in de spits. Motorclub vizeert nu de lat, en een laag schot word klem gepakt door onze nummer één. De tweede bezoekende goal valt dan plots uit de lucht na een hoekschop, 0-2.

Wat later missen zij van dichtbij nog een open kans, huizenhoog over. Yordi ondanks examens toch aanwezig, nen echte de Yordi, net zoals pa Peter, weeral redder in nood achter den toog, komt voor Senne. Mannen mercie he.

Jurgen is dan dichtbij de aansluitingstreffer, helaas een half meterke naast de kruising. Wat de bezoekers daarna laten liggen is dan wat men  noemt een open kans. Dus de drie punten gaan verdiend mee naar de Limburg, maar iedereen kon zich bij deze uitslag neerleggen, aangezien het aantal reddingen van onze keeper. Er had zoals reeds eerder aangehaald misschien iets anders eruit kunnen zien als wij in de openingsfase scoren. Het laatste woord is voor de schatbewaarder, die had niet genoeg bezoekende tickets verkocht zei hij.

Volgende week trekken we naar De Berg, en we zullen hen dan maar het gelag laten betalen zeker? Jongens geeft er een lap op, en nog is proficiat voor de inzet vandaag.

 

V.G.