''

Verslagen

Wedstrijdverslagen 2017 - 2018.

Den Berg 2 - 3 FC Krabbers

  • 27/01/2018 14:30
  • Competitie

Opstelling

Vervecken R, Michiels J, Praets N, Raes S, Vanderstukken C, Rens S, Mensch C, Steurs Y, Delarbre S, Lemmens S, Van Cauter P

Reserven

Van den Broek J, De Maeyer R, Geyskens K, Sterckx T

GEEN BERG TE HOOG VOOR 15 MOEDIGE KRIJGERS.

Bij een ploeg die ons nooit echt lag de drie punten gaan meesnoepen, is geen evidentie, toch deden ze het vandaag.

En ondanks een wat slappekes begin, ook onze President was die mening toegedaan, zetten wij een scheve situatie recht. De thuisploeg was in de aanvangsfase iets vinniger, steviger, potiger in hun akties dan wij. Niet dat het slecht was, maar ik heb al andere starts van onze jongens gezien. En tot minuut 20 was er langs beide zijde niet echt doelgevaar te noteren. De eerste kans kwam er met onze bereidwillige hulp en was meteen goed voor de openingstreffer. Terug van twee weken “betaald verlof” Niels P, brengt met een slecht getrapte vrije trap, meteen een counter op gang. En ondanks een opzittende Cé, die uitschuift op het gladde veld (degelijke studs mannen), hangt de 1-0 tegen de touwen. Maar vooraleer wij bekomen zijn van deze opdoffer, volgt meteen de tweede patat. Na een hoekschop, en een misverstand tussen Cisse en Roy, gaat die laatste onder de bal door. Hij nam zijn verantwoordelijkheid en zei dat hij niet 100% vrijuit ging in deze fase. Kan allemaal goed zijn, maar dan stel ik mij de vraag, hoe komt dat ik nog voor ik de bal tegen de netten zag gaan, 4 ONGEDEKTE spelers zag staan, en zei, da komt niet goed. Ben ik helderziende? Werk aan de winkel nu. Yannick naar,Peter, die opent met de voorzet, Senne probeert in de vlucht, maar de keeper heeft een goeije save in huis en behoed zijn ploeg voor de aansluitingstreffer. En ook terug van weggeweest, (een geblesseerde middelvinger, rarara?),  Stijn D mengt zich nu in de debatten, maar op een voor ons plezantere manier. Stijn pakt uit met zijn specialiteit, de perfect gemeten voorzet. Seppe laat nu de lokale portier kansloos, 2-1. We zijn een half uur ver. Jurgen kent met een ver schot ook geen geluk de keeper pakt makkelijk. Een zeer mooie persoonljke aktie van Yannick, verdiende ook meer, spijtig genoeg draait zijn schot centimeters naast. Hiermee zit de eerste helft erop, en kunnen we ne Campina gaan drinken.

Geen vervangingen in de rust, en wij komen nu heel wat scherper voor de dag, want na 2 min brengt Peter voor, helaas is Seppe zijn timing niet 100% en zijn kopbal gaat over. En degene die iets te lang in de kantine blijven plakken, missen een strafschop. Een thuisspeler die de bal met de hand beroerd ligt hiervoor aan de basis. Jurgen, die volgens eigen zeggen niet zo goed in de match zat, liet het over aan Niels P. En ondanks, de volgens mij goed getrapte penalty, weet de lokale nr1 met een super redding de gelijkmaker te voorkomen. Volgens mijn bescheiden mening, hoort deze kerel bij één der betere keepers van de reeks, are just achter de Roy eh. Maar op de corner moet hij voor de tweede maal vandaag zijn meerdere erkennen in onze goalgetter Seppe, de bordjes hangen weer in evenwicht, 2-2.

Senne komt nu naar de kant, en nog een nieuwkomer, Tom S komt in. De thuisploeg moet op haar beurt ook even bekomen, maar een schot voorlangs is het enige wat zij er tegenover stellen. De volgende vervanging zit eraan te komen, Kevin in de plaats van Sven, die net geel had gepakt. Ook Yannick vraagt zijn vervanging, Rudy mag de wei in. Met nog een achttal minuten op de klok, snoept Peter de bal van de thuisploeg af en maakt hij het koud af, 2-3. Een scheve situatie helemaal rechtgetrokken!!! KLASSE, kerels. De thuisploeg toch wat aangeslagen stoot dan op een goede tussenkomst van Roy. En verder dan een schot hoog over geraken zij niet meer. De verdiende applausvervanging voor Seppe, man van de match, komt er. Yordi V maakt de laatste minuten vol.

Deze overwinning brengt ons pole positie om een dichte ereplaats te mogen ambieeren.  Het podium halen zit er dit jaar echt wel in.

Buiten een wat zwakke start was het vandaag toch weer genieten voor de trouwe supporters, we zagen vechtlust, en ik heb geen enkel kopke naar beneden zien hangen na de 2-0. Dus we kijken reikhalzend uit naar volgende week, tegen een ploeg die haar eerste punten pakte tegen ons, dus mannen, we gaan die gewoon terug halen he ! Het zal niet makkelijk zijn, maar jullie hebben bewezen dat moeilijk ook gaat.

Proud to be a Krabber.

 

 

V.G.