''

Verslagen

Wedstrijdverslagen 2017 - 2018.

W. Spin 2 - 3 FC Krabbers

  • 03/02/2018 14:00
  • Competitie

Opstelling

Van der Eedt Y, Michiels J, Verheyden T, Vanderstukken C, Geyskens K, Rens S, Mensch C, Peeters J, Steurs Y, Lemmens S, Van Cauter P

Reserven

Van den Broek J, De Maeyer R, Delarbre S, Raes S

OP EEN DIEFJE, UIT HET SPINNEWEB ONTSNAPT.

Tegen een ploeg uit de kelder van het klassement, en die hun eerste punten van het seizoen verdiend bij ons kwamen halen moest er iets recht gezet worden. En wat volgens “op papier” een makkie is, dat is in de realiteit dikwijls heel anders, en dat bleek weer maar is een waarheid als een koe te zijn. Want de volle eerste 120 sec waren nog niet rond of we keken al tegen een 1-0 achterstand aan. Wij gaven een lokale speler teveel ruimte, en die kon vanuit een scherpe hoek, Ivan te grazen nemen, hij was kansloos. Een mooi doelpunt dat wel, maar weer maar is te slap verdedigen. Een tiental min later bijna hetzelfde scenario, nu kon onze portier wel redding brengen. Enkele minuten later is hij weer bij de zaak als wij uit verband worden gespeeld. Een siddering gaat nu door de bezoekende supportersregionen als Jurgen tekort terug speelt, gelukkig is weer Ivan om de meubelen te redden. Onze eerste kans komt er pas op het half uur, als Peter het tot tweemaal toe mag proberen, de keeper heeft telkens ook een redding in huis. Dat was lang wachten op onze eerste kans. Dan acht Céke zijn moment gekomen en hij word in de zestien aangetikt, blijft echter op de been, die duiken moeten we op training toch is proberen in te studeren. Maar de scheidsrechter is kordaat en wijst naar de stip. Volledig correcte beslissing. Ik verheul niet dat ik een fan ben van deze kerel, de absolute top, steeds kort op de bal, steeds correct, dus vandaag cum laude mijnheer.

Kapitein Jurgen achter de bal en de keeper naar de verkeerde hoek, 1-1.

En net voor de rust ook terechte penalty als Céke een foutje maakt, de scheids wil zich onmiddellijk ervan vergewissen dat het binnen de zestien was en legt ook hier de bal op de stip. Twee correcte beslissingen de elf meters. Gelukkig kan Yvan ons de koude douche besparen en red knap de elfmeter, oef oef.

We kunnen ons gaan opwarmen maar er is zeker stof om over na te denken. Als wij moesten gaan rusten met een 3-1 of 4-1 stand hadden we niks in pap te brokken. Kevin, stilaan terug op zijn vroegere niveau aan het komen, maar gespaard door trainer Jacky, blijft in de kleedkamer en Sven neemt zijn plaats in. Wij beginnen nu wel iets beter aan de tweede helft, met meteen een vrije trap door Yanninck, helaas is Seppe een paar cm te klein om te kunnen koppen.

Dan pech voor Celle Ke, als hij in een loopduel plots naar zijn bil grijpt, dat voorspelt weinig goeds, en nochtans heeft hij zijn deel van de blessuremiserie dit jaar al gehad. Stijn D komt dan toch in, hij zou wat ziek zijn geweest, en werd ook gespaard om die reden. Nu gaat ook de thuisploeg gaat er vol voor, en Sven blokt een schot van dichtbij. Daar is dan plots onze topschutter Seppe, IEDEREEN bij bezoekende supporters zag offside, ook ik, de scheids liet echter doorspelen en we staan op 1-2. Na de match de eerlijkheid zelve jullie verslaggever, ikke naar de scheids. Ik zei dat iedereen offside zag, zijn antwoord verbaasde mij echter. Zijn ogen zijn verdorie beter dan al de onze, hij zei dat het geen offside was, en dat zelfs de thuiskapitein dit beaamde. Dit verklaard waarschijnlijk waarom er geen protest was bij de thuisploeg. Lang kunnen we echter niet genieten van onze voorsprong, want als een thuisspeler op rand van de zestien een zee van ruimte krijgt hangen de bordjes alweer in evenwicht. En met nog een klein kwartier te gaan word een inworp van Peter verlengd tot bij Jurgen, die legt voor zijn juiste voet en van buiten de carré trapt hij de 2-3 binnen. Rudy D erin voor Peter, en Seppe komt ook naar de kant ten voordele van Yordi. Een frisse nieuwe voorlijn, en Rudy is nog dicht nummer 4 maar hij mist van dichtbij. Een laatste tegenprik van de thuisploeg op een counter gaat voorlangs zodat het bij 2-3 blijft.

Dus beknopt weergegeven, we komen goed weg in de eerste helft en zoals de titel weergeeft, op een diefje de drie punten meegebracht. Maar tevens hebben we toch ook wat weerbaarheid getoond maar volgende week zal er uit een ander vaatje moeten getapt worden indien we iets willen rapen.

 

V.G.