''

Verslagen

Wedstrijdverslagen 2017 - 2018.

Schijf 2 - 4 FC Krabbers

  • 10/02/2018 14:30
  • Competitie

Opstelling

Mensch W, Michiels J, Praets N, Raes S, Vanderstukken C, Mensch C, Sterckx S, Verheyden T, Delarbre S, Lemmens S, Van Cauter P

Reserven

Vervecken R, De Maeyer R

KRABBERS DOEN HET ZELFS ZONDER TRAINER !!!!

Inderdaad, Jacky ziek in de zetel, en een paar last minute afmeldingen beloofde weinig goeds, Rik verplichtigingen, opening strand in Bredene, waren enkele van de afwezigen. Wij zitten in een positieve opwaartse flow met de speciale cijfers, 3-1 en 2-3, de uitslagen in zes van onze 7 wedstrijden deden sommige dromen. En die droom kreeg reeds na minder dan 30 sec een vervolg, want Seppe zet na een snelle inworp van Stijn voor op Peter, die neemt de keeper tegenvoets en het staat 0-1 van een vliegende start gesproken. En dat zou nog maar een begin worden van een knotsgekke eerste helft. Dan is het de beurt aan Stijn, die op aanraden van zijn medespelers het rechtstreeks probeert op vrije trap. Helaas hij is nog niet 100% herstelt van zijn ziekte en de poging gaat hoog over. De mee opgerukte Cé, ziet dan op zijn beurt de keeper met een voetveeg zijn schot keren. Seppe nu, die vind de paal op zijn weg, en ook Cisse en Peter krijgen het leer niet binnen, dit alles op 20 sec. Ja we vervelen ons geen minuut zoals je kan lezen. Want nog geen minuut later een mooie combinatie Sander, Peter en weer Seppe aan het kanon, hij laat deze open kans onbenut want hij besluit hoog over, was moeilijker te missen dan em er in te leggen. Versta mij goed geen kritiek aan het adres van deze TOPKEREL, maar ik schrijf het zoals het is, dat is geweten. Maar neem Seppe eruit en men kan onze rangschikking omdraaien.

Toon heeft dan wat teveel tijd nodig, en een verdediger kan zijn schot afblokken. En na 25 min pas volgt het eerste gevaar van Schijf, Sander devieert in corner, en een flauw schotje gaat ook nog is voorlangs. Dan volgt even een David Copperfield moment als na corner de bal plots even stil blijft liggen net voor de kleine backlijn en niemand schijnt er iets te willen meedoen, bizar bizar. Hier lag zeker weer een mogelijkheid voor ons. Dat zal waarschijnlijk de voorbode van het moment van de match geweest zijn. Wij krijgen alweer een hoekschop, Niels spurt mee om ons qau gestalte wat meer kopkracht te geven, staat de President zich schor te roepen, “niet doen, niet doen, blijven, blijven”, President er was volk genoeg, en die goedpraterij nadien in de kantine pakt bij mij niet zanne. Zwanske eh Willy. Maar het staat inderdaad 0-2 als Niels de corner van Cisse feilloos binnenkopt. Stijn probeert het nog is nu na doorzetten op de flank, maar de voorzet word net voor Peter zijn neus weggetikt. Sven waagt ook zijn kans, de keeper red. We naderen de rust, nog 5 min, en nu pas

moet Wouter voor het eerst in aktie komen, hij heeft niet al teveel last met het schot recht op hem. Dan een aktie Peter, Jurgen, die word aangetikt in de zestien en penalty. Jurgen zelf achter de bal, en ondanks dat de keeper naar de juiste hoek gaat zit hij er toch in, 0-3. Schijf toch ook nog is, maar 50 cm naast, en een voorzet van Cisse, word door Céke in de draai over besloten. Daarmee hebben we de eerste helft gehad, en net zoals vorige week had de score vééééél hoger kunnen liggen, maar toen zou het in ons nadeel geweest zijn, nu had de match in feite ook al kunnen gespeeld zijn, er zal wellicht wel een donderpreek volgen voor de thuisploeg.

We beginnen de tweede helft gelijk de eerste, en de kans is opnieuw voor Peter, zijn stiftertje gaat echter over, hier zat ook meer in. En daar is plots de aansluitingstreffer, Wouter krijgt een laag gekruist schot niet onder controle, al had de bal wel wat rare capriolen, volgens mij was hij te pakken, dat gaf Wouter na de match ook toe, 1-3. De donderpreek heeft gewerkt percies.

En ons antwoord via de ideale pas van Seppe, naar Peter had de doodsteek voor de thuisploeg moeten zijn, Peter besluit echter op de keeper, had er ook moeten inzitten. En na een goede plaatselijke aanval volgt een hoekschop en hieruit puurt de thuisploeg de 2-3. Wouter red dan een poging van dichtbij en duwt in corner. Ja wij zitten nu in de verdrukking en van ons sprankelend spel uit de eerste helft is niet veel meer over. Er rijst toch wel enige bezorgdheid bij de bezoekende aanhang. Sven word gewisseld, Roy moet vers bloed brengen. Ook Peter naar de kant, Rudy krijgt ook nog wat speelminuten, en hij is meteen toch gevaarlijk. Het is nu aftellen want de thuisploeg blijft loeren op de gelijkmaker. Maar zover komt het niet want het verse bloed zorgt voor de zekerheid. Ik zou kunnen zeggen dat Rudy panklaar legde voor Roy, maar dan zou ik liegen, Rudy kon niet bij de bal en Roy kan met een puntertje de 2-4 binnenwerken. Wij zijn nu dichtbij het einde en de veer bij de thuisploeg lijkt ook gebroken. En daar is dan het eindsignaal, de drie punten gaan weer mee richting Merret. De 21 op 24 in de laatste 8 matchen is een feit.

Volgens mij dus een verdiende overwinning, zeker op basis van een prachtige eerste helft, een minder tweede, als we volgende week voor de beker tegen Motorclub nu is proberen om de tweede helft ook scherp te blijven, dan zie ik een revancke tegen de leider wel zitten. Mannekes niets moet ALLES mag he. Aan de supporters wil ik zeggen, denk eraan, de match start om TWEE UUR.

V.G.