''

Verslagen

Wedstrijdverslagen 2017 - 2018.

FC Krabbers 2 - 0 FC Broekkant

  • 24/02/2018 15:00
  • Competitie

Opstelling

Vervecken R, Michiels J, Praets N, Raes S, Vanderstukken C, Sterckx S, Mensch C, Steurs Y, Delarbre S, Lemmens S, Van Cauter P

Reserven

De Maeyer R, Geyskens K, Rens S, Rutten G

EERSTE CLEAN SHEET LEIDT TOT ALWEER DRIEPUNTER.

We hebben er lang moeten op wachtten maar de nul hebben we nu is tot het einde kunnen houden. De op papier “makkelijke” wedstrijd was in praktijk dan toch niet zo’n makkie.

We zagen vandaag niet onze beste wedstrijd maar we hielden wel de drie punten thuis. Het bijna veroordeelde Broekkant bood meer weerwerk dan gedacht. 17 keuzemogelijkheden had trainer Jacky, en er konden er maar 15 op het wedstrijdblad.

De eerste dreiging komt van Stijn, helaas een bezoekende voet in de weg, de kans die Peter dan krijgt bood meer mogelijkheden maar slordig naast.

Céke is wat later met een solo er dichterbij, maar bal wat ver van de voet.

Seppe kent dan wel succes, hij blijft kalm en plaatst het leer naast de keeper en net naast de paal binnen, 1-0.

Een goed gezette vrije trap van Stijn, maar Sander mist de juiste richting. Het zou meteen het laatste wapenfeit van onze linkspoot zijn, want hij vraagt zijn vervanging wegens een gekwetste enkel, deze voormiddag bereikte ons het bericht dat hij bedacht is met een gips, wellicht einde seizoen voor hem. Spoedig herstel, en hopelijk nog in orde om het seizoenseinde mee te maken Stijn.  Senne is ingekomen voor hem. Céke glipt of glipte door de buitenspelval, maar volgens de goedleidende Collina look a like was het buitenspel.

En meteen krijgt ook Senne een kans, maar de keeper is rapper op de bal.

Na 30 min noteren wij de eerste bezoekende poging en eerste schot tussen de palen, Roy toch een klein beetje moeite met het botsende schot.

Peter krijgt een kopkans maar niet verzorgd. Seppe bied dan Peter opnieuw een kans aan, maar de keeper tikt zijn puntertje naast.

Uit de corner die hier uit voortvloeit valt wel de 2-0. Yannick trapt die en hij word door een verdediger zelf binnengewerkt. Roy maakt  een foutje van hemzelf goed met een superredding. Even later heeft hij weer een goede save in petto, en red met de voet. Rusten nu, en opwarmen, was koud genoeg, Yannick laat zijn plaats aan Glenn.

En de tweede helft start zoals de eerste geëindigd is, met een knappe redding van Roy.

Glenn ziet dan dat de bezoekende keeper toch enige moeite heeft met zijn schot. Rudy word nu gebracht voor Sven. Nogmaals goede tussenkomst van Roy. Senne zijn schot gaat dan de mist in, of huizenhoog over, tis gelijk men wilt. Ook Rudy krijgt volgens de traditie direct een kans, maar is hij te verrast. Céke met een goede tussenkomst in de kleine backlijn. En dan weer een machtige save van ons sluitstuk, hij haalt met een kattesprong de bal uit de kruising. Seppe draait zich vrij maar schot is te zwak.

Rudy krijgt nog is een kans op pas van Peter, de scheids zag echter offside. Kevin mag de laatste vijf min volmaken in plaats van Niels. Cisse toont zich ook nog is met knap verdedigend werk. Moest wel want hij zal een 5 tal weken niet op het scheidsrechtersblad te vinden zijn om diverse redenen. En het beste moment houden we voor laatst. Misstap van Roy en penalty.

Daar gaat ons clean sheet waar we naar uitkeken. En zoals jullie weten ik heb al dikwijls mooie reddingen van keepers gezien en beschreven, maar ik denk dat deze redding dicht tegen goud aan zit. Zij die het gezien hebben zullen mij volmondig gelijk geven. Dus Roy houd zijn netten schoon, ondanks het ontbreken van de “sjaal” in de goal.

Vandaag een iets mindere wedstrijd gezien, maar we waren de laatste weken misschien wat hard verwend geweest, het positieve dat we onthouden is, dat we ook die matchen nu naar onze hand kunnen zetten, in het begin van het seizoen werden deze matchen verloren. Dat betekent dat we als ploeg gegroeid zijn. En mensen kijk is naar de rangschikking, wees fier op waar jullie nu staan. En niet vergeten, jullie verlof gaat pas in zaterdagmorgen, ik wil vrijdag op de zettersprijskamp veel bekende gezichten zien. En kom massaal de Gé naar de overwinning schreeuwen, hij zal jullie steun kunnen gebruiken, dank op voorhand.

V.G.