''

Verslagen

Wedstrijdverslagen 2017 - 2018.

KFC Krabbers - Barrier

  • 31/03/2018 15:00
  • Competitie

Opstelling

Vervecken R, Praets N, Mensch C, Sterckx S, Vanderstukken C, Van Cauter P, Michiels J, Steurs Y, Rens S, Lemmens S, Rutten G

Reserven

Van den Broek R, Vandenbroek N, Geyskens K, Raes S

VOETBAL EEN FEEST???????

Ja dat zou moeten. Maar onze eerste officiele match als KONINKLIJKE werd helaas geen feest, en duurde welgeteld slechts 38 minuten.

Na een tweetal minuten komt Senne alleen voor doel, de keeper enkele meters uit zijn backlijn boort Senne volledig de grond in en Senne mag blij zijn dat hij er zonder kleerscheuren vanaf komt. Iedereen verwacht hier de RODE, donker rode kaart zelfs, helaas zelfs geen gele, enkel een vrije trap. Hier een proficiat aan de spelers om zo kalm te blijven. Seppe pikt dan mooi een bal mee en trapt, helaas recht op de keeper en die kan over duwen. Dot van een kans.

De bezoekers beschikken over enkele technisch goede spelers alsook een aalsnelle. En zoals ik reeds schreef over de heenmatch, Barrier is een van de betere ploegen waar we dit seizoen tegen speelden.

En het is dankzij die aalsnelle speler dat de bezoekers met een gelukje op voorsprong kwamen, een schot dat afweek op een verdedigend been, de speler is er als de kippen bij en laat Roy kansloos, 0-1.

Een minuut later kan een Barrierspeler vanop één meter niet afwerken en bal in zijnet. Een volley kan Roy ook niet verontrusten. Wij komen niet tot echt grote kansen de bezoekers krijgen dan hoekschop en die wordt op doel gekopt, en ondanks een supersave kattesprong van Roy, 0-2. Jawel Roy, de eerlijkheid gebied mij te zeggen, de bal was werkelijk over, de ganse thuisaanhang gaf het ook toe. 

En dan HET MOMENT. Aan de middellijn trapt een bezoeker na op Senne. Glenn Rutten meldt even aan de speler dat dit niet hoeft op een voetbalveld waarna de speler Glenn naar de keel grijpt. Na zwaar bezoekende commotie besluit de scheids de enige juiste beslissing te nemen en de speler te bestraffen met rood. Na de match vernam ik van enkele sportieve bezoekers dat het steeds om dezelfde speler zou gaan die voor zulke toestanden zorgt, en dat hij niet meer welkom is bij Barrier! 

Deze kerel blijft dan spelers en supporters uitdagen, enkele citaten; jij vuile stinkende Belg, rotte….. enz enz. Dan begaat de scheids in mijn ogen een vergissing als hij de match terug op gang fluit als de speler nog maar een halve meter van het veld was. Hij had beter gewacht tot de speler in de kleedkamer was en daar tot bezinning kon komen. Helaas dat gebeurde niet, en als een van onze supporters de speler om uitleg vraagt VANACHTER de ballustrade is het hek helemaal van de dam en wordt de speler echt agressief en valt de supporter aan. Onze keeper wil de man ontzetten en probeert de volledig losgeslagen speler van de supporter af te trekken. Mag ik erbij zeggen ZONDER slagen te verkopen!!!! Natuurlijk nu zit het spel helemaal op de wagen en wordt hij belaagd door andere bezoekers en krijgt hij stampen en slagen dat het niet mooi meer is. Ik ben BUITEN de lijnen onmiddellijk naar de scheids gelopen en gevraagd, mijnheer AUB doet daar iets aan, ja hij stond aan de middellijn te keuvelen, ik weet wel dat de scheidsrechter niet MOET tussenkomen, maar hij kon toch fluiten, ten lange duur heeft hij dat ook gedaan. En om aan te tonen dat wij niet in de malaise van deze voetbal onwaardige situatie wilde meegaan het bewijs van onze terughoudendheid. Hier ben ik dan minder over te spreken, jongens jullie hadden onze keeper moeten helpen ontzetten. Enkele bankzitters van ons hadden dat wel direct door en probeerden Roy te helpen om enkele losgeslagen spelers van Roy af te trekken, met als resultaat dat zij ook in de klappen deelden. Jordi en Kevin ik ben fier op jullie, dat jullie zo kalm bleven en toch onze keeper probeerden te helpen. 

Ik ga hier verder geen woorden aan vuil maken en hoop enkel dat de schuldigen hun straf niet zullen ontlopen, het is wel spijtig dat een deel van die kerels het plezier en imago van de wel GOED bedoelende Barrierspelers om zeep helpen. Want ja er waren ook enkele sportieve mannen bij.

Nu nog twee matchen en dan afwachten wat er uit de bus komt voor de groene tafel. Een laatste woord wil ik nog plaatsen in verband met dat “stinken”, ik ben met het slachtoffer gaan praten, en nee de man stonk niet, hij was pas enkele uren uit de douche.

  

Een teleurgestelde reporter V.G.

Meer foto's