''

Verslagen

Wedstrijdverslagen 2017 - 2018.

KFC Krabbers 0 - 2 Vloedbeemden

  • 07/04/2018 15:00
  • Competitie

Opstelling

Vervecken R, Praets N, Mensch C, Sterckx S, Vanderstukken C, Raes S, Michiels J, Mensch W, Rens S, Lemmens S, Rutten G

Reserven

Van den Broek J, Vandenbroek N, Kiser T, Peeters J

WEINIG OP AF TE BIEDEN.

Ik zat met enkele andere titels in mijn hoofd, zoals: Ploeg die scoort wint. Of: Niet scoren = deksel op de neus.

Ja wij lieten het na om te scoren wat onze tegenstander van vandaag niet deed, en we mogen in onze pollekes kloppen dat er iemand tussen de palen stond die ons van een blamage redde. Want op basis van het aantal tussenkomsten van hem is de overwinning van Vloedbeemden absoluut niet gestolen. Wij acteerde vandaag veel te mak. Er stonden er precies maar enkele tussen de lijnen die echt wilde winnen, en dat is niet alleen mijn gedacht maar van iedere thuissupporter naar ik hier en daar hoorde vallen.

Het zijn de bezoekers die als eerste dreigen, wel is waar na wat aarzelend verdedigen van Niels en Jurgen.

Onze eerste kans komt via Seppe, die het met een afstandsschot probeert, maar via de vindertoppen van de bezoekende keeper en de paal blijft de nul op het bord. En Vloedbeemden komt wel goed weg als een terugspeelbal maar net naast de lege kooi gaat. Céke schuift mee in past op Seppe, en de keeper heeft toch de nodige moeite met zijn poging. Sven smijt nu de bal voor maar Senne te overhaast en over, hier had echt wel meer ingezeten. Als even later Niels een steekje laat vallen, red Roy met een voetreflex en voorkomt zo een achterstand. De bezoekers nog is na een onoplettendheid van de onze. En iets later doen ze de netten wel trillen, maar het is gelukkig voor ons het zijnet. Een geweldig mooie kans is er voor Sven, wanneer hij een zee van tijd en ruimte krijgt, de lob gaat echter over, ook hier had meer ingezeten. Vlak voor rust appeleren de bezoekers voor een penalty, de scheids is resoluut, en laat verder spelen, ik denk ook dat hij het bij het rechte eind had. Op de leiding vandaag niks aan te merken, zeer goede leiding!

Onder de rust geen vervangingen dus dezelfde elf starten. Hier even wat uitleg over de selectiekeuze van vandaag. 19 a 20 spelers voor 15 plaatsen en dus weer enkele mensen die moesten teleurgesteld worden. Dan zijn er gelukkig nog enkele die zichzelf aanboden om naast de selectie te vallen, ik ga geen namen noemen, maar bedankt jongens. Ik zou dat belonen met een basisplaats volgende week, en “vaste” waarden ook is rust gunnen. Tis tenslotte amateurvoetbal en een vriendenclub en iedereen stampt al is graag tegen de bal. We hebben iedereen nodig en de jongens die naast de ploeg vallen, staan er over het algemeen wel altijd op onze nevenactiviteiten om de handen uit de mouwen te steken.

Het eerste kansje in de tweede helft is voor ons, via Wouter. En het moment van de match is voor mij het geharrewar in onze kleine backlijn, met eerst Céke die van de lijn haalt en nadien een knappe redding van Roy. Dat was even bibberen. Roy nog is, nu met een onorthodoxe redding met de tip van zijn schoen. Dan Glenn met een bijna owndoelpunt, op het dak van het doel gelukkig. Sven komt naar de kant Celle komt erop, maar hij zei nadien dat hij zich toch is serieus moest laten onderzoeken want hij was nog niet 100% fit. Werk aan de winkel, Kelly! Roy toont nogmaals zijn klasse op een scherp voorzet-schot. Roy vandaag uitgeroepen tot man van de match, mag nog is gezegd worden. Een dubbele wissel bij ons, met Sander en Senne die hun plaats word ingenomen door Tomas en Niels, Enkele minuten later staat Roy weer pal op een verre lob en duwt het leer tegen de lat. Wouter zijn schot mist dan precisie. Poging Jurgen, de bezoekende keeper duwt over. Yordy komt nu voor Wouter. Na een hoekschop valt dan de 0-1, eerst de lat maar de terugspringende bal word toch binnengetikt van dichtbij, dolle vreugde bij de bezoekers want hiermee zijn zij zeker van het behoud. En als Cisse zich wat te makkelijk laat afdrogen staat het 0-2. Hiermee valt het doek over de wedstrijd die had moeten gewonnen worden om de strijd voor de tweede plaats veilig te stellen. Er zal nog moeten geknokt worden voor de derde plaats denk ik. Volgende week voor onze laatste match van het seizoen staat of stond de KASKRAKER gepland tegen Red Star. Ik ben benieuwd. We zullen uit een ander vaatje moeten tappen willen we het seizoen afsluiten in glans, al ben ik best wel meer dan tevreden tot nu toe.

 

V.G.