''

Verslagen

Wedstrijdverslagen 2017 - 2018.

KFC Krabbers 0 - 2 Red Star

  • 14/04/2018 14:30
  • Competitie

Opstelling

Vervecken R, Praets N, Mensch C, Sterckx S, Vanderstukken C, Van Cauter P, Michiels J, Geyskens K, Rens S, Lemmens S, Rutten G

Reserven

Sterckx D, Delarbre J, Mensch W

KRABBERS MOETEN ONDANKS KNAPPE PRESTATIE MEERDERE ERKENNEN.

Ja de prestatie vandaag mocht gezien worden maar de eerlijkheid gebied mij om te zeggen dat Red Star verdiend de tweede plaats veilig stelde. Met de steun van een grote aanhang namen zij de 3 punten mee huiswaarts.

Onze laatste thuismatch moesten wij afwerken zonder trainer Jacky, die om privéredenen forfait moest geven. Bij deze dus ons medeleven aan de familie en vrienden.

Cisse zou T1 ad interim spelen vandaag, Jacky gaf wel de instructies door.

In een sfeervol C.T stadion, met dank aan jongens die niet aan de aftrap stonden. Ik vind die kerels echt TOP, bedankt gasten. Tevens was er hoog bezoek vanwege bestuurskringen, welkom.

Na 10 min het eerste grote gevaar van de bezoekers, Kevin kan in eerste instantie redden op de doellijn en dan is er een mooie redding van Roy.

Wat later word Kevin bestraft met een vrije trap en tevens geel. Ik zag er geen fout in, en ook geen kaart. Maar na de match gaf hij wel toe dat het inderdaad wel een fout was. Dus mijn oog bedroog mij. De goed getrapte vrije trap spat echter uiteen op de dwarsligger. En na 20 min is het toch bingo voor de bezoekers, aan penaltypunt een zee van ruimte voor een bezoekende spits en we kunnen achtervolgen, 0-1. Wat later appelleren de onze voor een strafschop, ik stond te ver om te oordelen. Dan een komische noot vanwege de heer N, als hij na een swalbe van een bezoeker de opmerking maakt; Sebiet naar ’t gasthuis, ik zal wel rijden! Hadek nog niet gehoord dit. Roy pakt in de kleine hoek nog is uit met een goede redding, en net voor de koffie is Glenn iets te verrast als hij een kans krijgt, dus rusten met een nog te overbruggen achterstand. Met de rust word Kevin binnen gehouden omwille van zijn terechte gele kaart, al waren hem wat meer speelminuten beloofd door de trainer ivm opofferingen bij vorige matchen. Zelf zou ik misschien ook voor meer aanvallend vermogen gekozen hebben, en begrijp ook de beslissing van de vervanging, MAAR dan moet het ALTIJD gedaan worden, en dat is niet steeds het geval. Ben is curieus!!

Wouter dus in de ploeg naast Seppe. Het is Sander die met een tippertje voor het eerste gevaar zorgt. Red Star pakt uit met een knappe aanval maar de kopbal gaat gelukkig over. Seppe denkt dat kunnen wij ook, Wouter kopt, heeft de hoek voor het uitkiezen maar de keeper reageert attent. Wij kunnen dan op 30 sec tot tweemaal toe rekenen op een uitstekende Roy met een dubbele redding. En ook Sander wil niet achterblijven, als hij zich in de baan van een verschroeiend schot smijt. Ook goed bezig de Sander! Seppe kapt zich goed vrij maar zijn poging schroeit de vuisten van de keeper. Volgens de plaatselijke coneseurs een last minut aankoop de bezoekende keeper. Met een niet zo moeilijk schot van Jurgen, heeft hij nu wel wat moeilijkheden. Seppe komt naar de kant en Jeff D komt voor hem. De aanvallen gaan nu op en af in deze zeer genietbare wedstrijd van twee ploegen die allebei er voor gaan. In een man tegen man situatie blijft Roy tot tweemaal baas. En dan maken de bezoekers dankbaar gebruik van een Boulevaart aan ruimte, nu is Roy wel kansloos, 0-2.

Céke word gewisseld en Dimi komt er in. Peter met een omhaalvoorzet, Jurgen in één tijd, helaas de eerredder word afgeblokt, en op de counter na deze fase staat Roy voor de zoveelste maal pal vandaag. De scheids, die een goede match floot maakt nu een einde aan de match, want op zijn ‘geleend’ horloge was de tijd vol. Hiermee valt het doek over een kort seizoen, en mogen we zeggen dat we een meer dan geslaagd en spannend seizoen kende. Een van de betere van de laatste jaren zeg maar. We haalden het podium en brons is niet slecht. Zelfs de “strijd” om de Gouden Schoen kende pas deze laatste match zijn ontknoping. Super spannend zelfs.

Geniet zeker ook van de sfeerfoto’s onderaan het verslag, er zitten enkele mooie tussen. En wie weet tot volgend seizoen.

 

V.G.