''

Verslagen

Wedstrijdverslagen 2018 - 2019.

Jong Lansiers 1 - 3 KFC Krabbers

  • 08/09/2018 15:00
  • Competitie

Opstelling

Vervecken R, Praets N, Geyskens K, Sterckx T, Van Meensel T, Vanderstukken C, Michiels J, Verheyden T, Ooms N, Lemmens S, Van Cauter P

Reserven

De Maeyer R, Van den Broek R, Vandenbroeck N

GAVE COLLECTIEVE PRESTATIE LEID NAAR EERSTE DRIEPUNTER VAN HET SEIZOEN.

Tis weer voorbij die mooie zomer, de zomer die begon zowat in mei. Dat zou misschien wel een zin uit een lieke kunnen geweest zijn. Maar als zomer voorbij is , dan is het terug soccertime. Dus bij deze terug welkom voor een jaar voetbalplezier.

Onze eerste opdracht was de Lanciers het vuur aan de schenen leggen, en dat deden 14 helden onder leiding van gelegenheids T1 en tevens man van de match Niels P met bravoure. Want op de overwinning was niks af te dingen, een collectieve gave prestatie, met hier en daar wel een schoonheidsfoutje.

Kersvers Gouden Schoen Glenn Rutten kwam zijn ploeg naast de plein vocaal steunen, daar hij nog met een blessure kampte, of was hij nog onder de indruk van de persoon uit wiens handen hij de schoen mocht ontvangen? Alain Vanbaekel nogmaals dank.

Het was een ideaal voetbalweertje, spijtig kon dat niet van de grasmat gezegd worden, maar niet iedereen heeft groundmasters zoals in het Clement Thoelen stadion.

Wij krijgen nochtans al in de eerste minuut een kleine verwittiging, maar het eerste grote gevaar komt wel van ons via Seppe en Peter V, die krult het schot 10 cm naast. Nauwelijks een minuut later probeert Seppe zelf is, maar ook nipt naast. Ook Niels Ooms krijgt zn schot niet gekadreerd. Seppe opnieuw, kapt man uit, maar besluit naast. Dat zijn al enkele mooie kansen. Maar wat later toch raak, met een perfect getrapte corner door Peter V, en Niels P kopt onhoudbaar binnen, 0-1 na 20 min. Dik verdiend. Opnieuw gevaar voor de thuiskooi, na een verre inworp Peter, maar aan de tweede paal word de bal in corner gewerkt, en die corner word door Niels Ooms net niet benut.

Eindelijk ook is de Lanciers, maar Niels P uitstekend in de verdediging. Een geniale ingeving Peter V, als hij de keeper ver uit zn kooi ziet staan, maar zijn schot van op de middellijn toch wel wat naast. Een één-twee tussen Niels O en Seppe, deze laatste met goede balbeheersing en het staat 0-2, net op het half uur. Céke pakt uit met zijn gekende rusches, maar hij word gestopt op een manier met een reukje aan. Maar ja, Céke probeert recht te blijven, beetje te sportief ons brommerke.

Tom S lanceert Seppe met een lange bal, maar zijn afwerking is nu net wat minder.

Ook Niels O probeert het van op 40m met een “Coeckske”, ook naast.

Net voor de rust toch ook nog is de Lanciers, na een infiltratie, maar Roy staat er, en red knap.

Met de rust komt Robin V voor Niels Ooms. En de plakkers in de kantine miste de aansluitingstreffer van de thuisploeg, want als wij centraal voor doel, drie thuisspelers alle ruimte geven, is Roy er toch aan voor de moeite, 1-2. Tom V ook met een goede

verdedigende aktie. De thuisploeg probeert nu wat meer in het spel te komen, maar na een 10 tal minuten nemen wij het spel terug in handen. De donderpreek van de trainer van de Lanciers lijkt dus al uitgewerkt na 10 min. Seppe nog is met poging nr ?, te zwak dit maal. Ook Niels P in één tijd en Céke in de herneming, op de paal kennen geen succes. We krijgen kans op kans, en de winstmarge van één doelpunt blijft gevaarlijk, dus Nielske zal daar is verandering in brengen. Met een vrijschop van op eigen helft, en Seppe in één tijd op de slof 1-3, knap, knap afgewerkt, en al even goed getrapt door Niels. En Niels begint nu overal op te duiken, peper in de poep staat op mijn kladblad geschreven. Céke al even vragend om vervanging staat zijn plaats af aan supersub Rudy-Abdel B.M.

Kevin, ook voor het eerst terug, na een lange afwezigheid, met mooi verdedigend werk.

Toon vanop 2 meter, maar even mooie save van de thuisdoelman. Seppe ook leeggespeeld word vervangen door Niels VdB. De thuisploeg is na corner nog even tweemaal gevaarlijk, maar zij geraken niet meer voorbij Roy, en na 100 min maakt de scheids een einde aan de wedstrijd. Zoals jullie kunnen lezen hebben nog geen woord over de leiding. Dat klopt.

Dus bij deze dan, toen ik de man zag aankomen, was ik blij, één van beste vind ik. Vandaag wil ik een ‘puntje’ van kritiek geven, al kan mn het ook beschouwen als een compliment !!

De thuisploeg was met momenten zéér potig, althans enkele spelers, en had de leiding vandaag zeker het kaarten aantal kunnen laten oplopen. Er zijn natuurlijk de fouten die achter zijn rug gebeurde. Dus in feite heeft hij het goed opgelost, en is niet te streng geweest, wat vooral de thuisploeg zeker ten goede kwam. Al blijven de Jong Lanciers een sympathieke ploeg.

Volgende week wacht ons een nobele onbekende, Sparta Blauw wit, en op dezelfde lijn verder werken he jongens.

 

V.G.

 

Wat de Hazarkes kunnen, kunnen wij beter he Robin. Zoek de 9 verschillen!