''

Verslagen

Wedstrijdverslagen 2018 - 2019.

KFC Krabbers 1 - 1 Sparta Blauw-Wit

  • 15/09/2018 15:00
  • Competitie

Opstelling

Vervecken R, Praets N, Geyskens K, Mensch C, Raes S, Vanderstukken C, Michiels J, Kiser T, Ooms N, Lemmens S, Van Cauter P

Reserven

De Maeyer R, Van den Broek R, Rutten G

BILLIJK GELIJKSPEL IN ZEER SPORTIEVE WEDSTRIJD.

Zaten er dan geen drie punten in vandaag? Jawel jawel, maar dan moet men de kansen afmaken, en dat lieten onze jongens vandaag wat afweten. Het was geen hoogstaande wedstrijd, we hebben er al betere gespeeld, maar het was toch meer dan genietbaar, en over de 90 min gezien was de puntendeling misschien wel de juiste weergave. En het mag en moet gezegd worden een aanwinst voor tweede afdeling deze Lommelse ploeg. Zeer sportief en proberen te voetbal. En de promovendus zal zich wel vlot handhaven in deze reeks. Maar als er een ploeg de drie punten verdiende waren wij misschien de ploeg die er aanspraak mocht op maken volgens mijn bescheiden mening. De scheidsrechter tenslotte; floot een goede wedstrijd, al was dat niet moeilijk met twee ploegen die er knap aan meewerkte. Mag zeker vermeld worden vind ik. De match dan, weer 14 keuze mogelijkheden voor T1 ad interim Niels P, ondanks de aanwezigheid in laatste instantie van Jacky M, bruiloftsklokken naar het schijnt.

Zoon Seppe pakt al in de eerste min uit met een gevaarlijk schot van buiten de rechthoek, direct gevolgd door een vrijschop van Niels P, een meter over de kooi. Ook naamgenoot Niels O, probeert het op vrijschop, maar vrij makkelijk gepakt door de keeper. Maar als Seppe uitpakt met een enig mooie aktie, drie man aan het lijntje houden en dan Niels O bedienen is de keeper eraan voor de moeite. Niels besluit onhoudbaar in de verste hoek, 1-0.

Sparta laat zich niet onbetuigd en zet ook een knappe aanval op, maar Roy voorkomt met een knappe reflex de aansluiting en werkt de poging van dichtbij tegen de paal waar Niels P opruimt. Achteraan staat Niels er, samen met de andere achterspelers, zie maar naar onze tegendoelpunten, we staan met 4 punten mee aan de leiding, en hebben tot nu toe de beste verdediging.

Céke met een mooie solo, past op Peter V, maar die geraakt van dichtbij niet voorbij de keeper. Sparta dan, na een inworp kopt een bezoeker maar een 20 tal cm naast. En iets later zorgt een zeldzaam misverstand tussen Niels en Roy bijna voor de gelijkmaker, dat was even bibberen.

Voor Sven R volgt dan een zwart moment als hij na een contact onmiddellijk om zijn vervanging vraagt met een zware kwetsuur. Glenn R mag meteen koud invallen, we spelen net een half uur. Even aanpassen dus, en Kevin is goed bij de zaak op een bezoekende tegenstoot, Proper verdedigd. Een poging van Peter V is iets te zwak. Glenn met de laatste mogelijkheid, maar in plaats van opzij te leggen voor Céke probeert hij zelf, maar naast.

Rusten dus met een krappe voorsprong, en geen vervangingen.

Tijdens de rust vernemen we dat Toon V met een “knobbel” op zijn enkel zit, maar volgens ingewijden zou het een enkelband zijn. Sorry Niels, kon ik niet laten liggen.

We starten de tweede helft net als de eerste, met onmiddellijk gevaar. Hoofdrolspelers Seppe en Peter, mooie aanval de voorbereiding is van Seppe, maar Peter zijn schot word in hoekschop gewerkt. Ook Niels P kent geen succes met een draaiend schot. Dan de bezoekende gelijkmaker, Céke die niet goed ontzet, de bal word onderschept en in de rug van Kevin duikt plots een Spartaan op, en die laat Roy geen kans, 1-1.

Het dient gezegd, de blauw witte, zijn scherp uit de kleedkamer gekomen.

Dan word er een goal van ons afgekeurd maar er is weinig protest bij de onzen, dus zal het wel juist zijn zeker.

Een dubbele poging van ons, met Thomas van dichtbij en ook Seppe krijgt het leer er niet in. Als Peter ook nog is aflegt voor Thomas kan hij ook nu niet afwerken. Opnieuw Seppe na een mooie voorzet, maar ook hoog over. De afwerking laat ons in de steek vandaag. Een Spartaspeler moederziel alleen, maar Roy met een sublieme redding a la Courtois voorkomt de achterstand. Wij nu voor de gelegenheid is op de counter, maar weer slordige afwerking. Sparta zwiert voor, maar niemand gevolgd. Thomas komt naar de kant en supersub Rudy krijgt nog 20 min. Even warm voor ons als plots twee bezoekers voor Roy opduiken. Peter kent ook geen meeval als hij al vallend naast kopt. Met nog 10 min te gaan komt Kevin naar de kant voor Robin V. Een lange vrije schop van Glenn bereikt net niet Abdel. Cisse met een afleggertje naar buurman Seppe, die zijn stiffertje 20 cm naast. Jurgen bedient Peter, die in één tijd maar over.

Sparta probeert Roy te verrassen met een ver schot, maar die laat zich niet vangen. Een onverzorgde vrije trap van Sparta is de laatste vermeldingswaardige  aktie.

Dus zoals reeds eerder gezegd, we hadden deze match kunnen winnen maar sprongen wat slordig om met de kansen, maar ik denk dat alle spelers en supporters zich kunnen verzoenen met dit gelijkspel. Volgende week naar Schijf, en daar staat de koppositie op het spel. Maar met 4 op 6 hebben we onze start toch niet gemist vind ik.

 

V.G.