''

Verslagen

Wedstrijdverslagen 2018 - 2019.

Schijf 4 - 4 KFC Krabbers

  • 22/09/2018 14:30
  • Competitie

Opstelling

Vervecken R, Geyskens K, Praets N, Ooms N, Van Meensel T, Van Cauter P, Michiels J, Mensch C, Van den Broek R, De Maeyer R, Lemmens S

Reserven

Vandenbroeck N, Van den Broek J, Sprengers D, Vanderstukken C

WEDSTRIJD HAD BIJ DE RUST AL MOETEN BESLIST ZIJN.

Verleden week kon ik samen met iedereen mij makkelijk neerleggen bij de puntendeling, vandaag echter niet. Ik verklaar mij nader. Als we bij de rust leiden met 1-4 kan er niets gezegd worden, maar het is nu éénmaal een gegeven dat wij soms te nonchalant omspringen met de kansen, en dat is geen kritiek gewoon een vaststelling. Elke doelpoging levert natuurlijk niet altijd een goal op, maar open en bijna open kansen moeten normaal aan een hoger percentage afgewerkt worden. Redenen zoeken voor dit feit, daar begeef ik mij niet aan, misschien stond de focus al op Merret kermis.

Schijf mag voor het eerste gevaar tekenen, wel mede door een niet zo secure dekking vanwege ons, Roy gaat goed plat. De thuisploeg nog is, Cisse blokt het schot en Tom ruimt op. Op de counter is Rudy wat slordig met de kans. Rudy vandaag in de basis als waardering voor zijn steeds tomeloze inzet. Slimme zet van nog steeds T1 ad interim Niels P, zo had hij ook Robin in de basis gedropt, al evenzeer verdient deze basisplaats voor Robin V. De mayonaise tussen Nielske en zijn collega spelers pakt wel moet ik zeggen.

En we mogen zeggen, beide kerels stelden niet teleur. Waarmee nog maar is bewezen wordt dat voetbal een teamsport is, en dat we IEDEREEN nodig hebben en niet enkel 11 man op de plein. Maar kleine opmerking hierbij aan T1 Jacky; wij kunnen U zo niet blijven betalen, ons half jaar budget gaat naar de trainersstaf en op het secretariaat is nog steeds geen ziektebriefje binnengebracht, daarom dat de controlearts onderweg is. Terug naar de match dan.

Een pracht pas van Peter op Seppe, maar die ziet zijn schot op de lat uiteen spatten. Schijf van hun kant besluiten hoog over. Maar dan opent Niels O op Rudy, en die werkt knap af goaaaaaal goal goal, riep Desaedeleer! 0-1.

Seppe naar Cisse, maar de goal is wat te laag. Ook Robin met de kop is er dichtbij, hij kopt nipt over na pas van Cisse. Dan een koude douche, knullig balverlies van Niels O, een lokale speler ontfutselt hem de bal en Roy kan gaan vissen naar het leer, 1-1.

Gelukkig zijn wij niet te erg aangeslagen hierdoor, en een lage corner van Peter V, wordt bijna door een verdediger in eigen doel gewerkt. Rudy legt dan af voor Seppe en nu kent deze wel succes, en met een geplaatst schot laat hij de gelegenheidsdoelman kansloos 1-2 net op het half uur. Rudy nog is met een poging, meterke naast. Ook een één- tweetje Peter, Rudy, is te hoog gekadreerd. Schijf ook nog is tweemaal, na corner en nog is op een diepe bal, maar Roy telkens bij de zaak. Eén van de mooiste acties van de match komt er net voor de rust, Robin héél knap afgelegd voor Rudy, maar nu mist hij deze open kans, hij zei nadien ook dat dit had MOETEN binnen zijn.

Dubbele vervanging onder de rust, Kevin en Rudy blijven binnen voor de “Kakker” en Daan S. En kleine kanttekening bij deze vervanging, beide vroegen ZELF om hun vervanging. Een teken van klasse en clubliefde, als de bobijn aan het aflopen is dit zelf aangeven. Dat verdiend een dik ...

De thuisploeg opent direct met een heet standje, maar op 2 meter van het open doel lukt een lokale speler het nog, om los naast het leer te trappen, oef oef. Dan een dubbele kans voor ons, met Tom en Seppe, maar de keeper red tweemaal. Maar als Peter V bijna van op de hoekschopvlag voorbrengt is Daan koelbloedig efficiënt en het staat 1-3. Boeken toe nu? Niet echt nee, spijtig genoeg. Want op de tegenaanval moet ook Roy tussenkomen met een dubbele redding. Een vrije schop voor ons, met Cisse en Niels O ziet zijn vluchtschot in hoekschop gewerkt. Iedereen voelt, er zit een doelpunt aan te komen en het zal niet aan onze kant zijn, de lokale aalsnelle nr 11 is een geseling voor onze achterlijn. Dus zoals gezegd plots staat het 2-3, de thuisploeg is veel scherper uit de kleedkamer gekomen. En het is nog niet gedaan want na een foute beslissing van een niet zo slecht leidende scheids vond ik, valt de 3-3. Een OVERDUIDELIJKE inworp voor ons wordt verkeerdelijk door hem aan de thuisploeg toegewezen, onze jongens zijn even de concentratie verloren door te pogen om op de man in te praten, maar Schijf buit deze verwarring slim uit en maakt het af. Hier moet ik toch is goed vloeken, deju deju.

We zijn evenwel niet hard aangeslagen en willen dit onrecht zo snel mogelijk rechtzetten. Peter V wordt met een diepe bal de ruimte ingestuurd en in de zestien dan foutief afgestopt, penalty. Jurgen achter de bal en de keeper op het verkeerde been, we staan opnieuw voor 3-4. Vasthouden nu eh mannen!! Daan kan ons op rozen zetten, maar zijn poging vanuit de draai was er dichtbij, maar net niet dicht genoeg. Er zijn nog een tiental min te spelen als er bij ons weer een dubbele vervanging wordt doorgevoerd. Laatkomer Céke mag proberen zijn brommerskwaliteiten te testen tegen de lokale Speedy Gonzales. Jordy moet proberen om de score nog wat op te drijven. Robin en Tom komen eraf, na een meer dan degelijke match gespeeld te hebben. Céke heeft dus ook meer dan zijn handen vol aan deze plaatselijke ‘snelheidsmaniak’. En hoeveel pech kan men hebben, Een gemaakt doelpunt van Peter wordt in laatste instantie nog van de lijn gehaald. Peter zorgt dan met een terugspeelbal vanachter de middellijn nog voor een gevaarlijk standje, Roy die deze bal niet verwachtte mist zijn interceptie bijna. Al wat geelblauw is, zit reeds enkele minuten met het horloge in de hand, want we spelen al minuten over, en ja in min 95 is het van dat, 4-4. Nog een flauwe poging van ons, maar zonder veel gevaar, en dan wordt er eindelijk afgefloten.

Deze match samenvatten; ja dat zou een serieuze samenvatting zijn, daarom probeer ik het zo beknopt en kort mogelijk te houden.

We moeten ons afwerkingspercentage wat opkrikken, bij sommige fases attenter reageren en ons niet laten afleiden. In de tweede helft proberen niet op onze adem te trappen (fysiek he boy’s) en zeker ook proberen wat minder cadeaukes weg te geven.

Ben ik dan niet tevreden??? Jawel hoor, maar ik geef gewoon mee waar het schoentje soms knelt, en breng ten berde wat er leeft onder de supporters.

We hebben onze start ZEKER niet gemist en ik ben er van overtuigt dat jullie nog prachtige dingen gaan laten zien, te beginnen volgende zaterdag tegen ook een klepper, nl Den Berg. Dus zaterdag voor een driepunter dan maar!!

 

V.G.