''

Verslagen

Wedstrijdverslagen 2018 - 2019.

Warande 2 - 4 KFC Krabbers

  • 10/11/2018 14:30
  • Competitie

Opstelling

Peeters K, Praets N, Mensch C, Vandenbroeck N, Verheyden T, Michiels J, Rutten G, Van den Broek R, Van Cauter P, Sprengers D, Lemmens S

Reserven

De Maeyer R, Van den Broek J, Peeters J

BEZOEKERS BLIJVEN MET VERDIENDE ZEGE, VOELING HOUDEN MET DE KOP

Laat ons de inleiding starten met een serieus dankwoord aan VELE spelers, voor hun fantastische hulp op ons geslaagd mosselfeest. Thanks!!!

Ook een extra dankwoord voor onze Celle voor zijn ‘managerskwaliteiten’, hij bezorgde ons een nieuwe keeper, daar de Roy wegens werkomstandigheden niet of moeilijk nog onder de lat kon staan. Maar er blijft plaats voor U op het wedstrijdformulier eh Roy, vergeet dat niet.

Voor de opstelling weer wat puzzelwerk, om de juiste mannekes op de juiste positie te krijgen, en rekening houden met gekwetsten-zieken-en nogmoevanwaarisdafeestje boys, maakte het niet gemakkelijk voor Jacky.

Een nieuw gezicht onder de lat dus, de Kaj, later meer hierover.

De eerste twintig min van de match sla ik wijselijk over. De thuisploeg in spelersnood beperkte zich tot wat afwachtend en verdedigend spel, waar wij niet direct een antwoord op vonden, en ook was ons spel niet geweldig, door hierboven al ergens vernoemde omstandigheden.

En toch is het de thuisploeg die voor een eerste kansje tekent, maar al vallend gaat de poging naast. Maar onze eerste echte kans is wel meteen raak, als Seppe op aangeven van Daan mooi de keeper omspeelt en binnenlegt 0-1.

Vijf min later de rollen omgedraaid, Seppe als aangever nu, maar Daan lobt over. Dan een eerste cruciale redding van Kaj, als hij plots tegen een numerieke meerderheid van drie man komt te staan, maar hij blijft kalm en red knap. Een staaltje van koelbloedigheid van Toon nu, met een mooie sliding in de zestien, was nodig. Daan word bediend met een lange bal, hij rolt de flank op is niet egoistisch maar bedient Seppe, en die heeft maar in te tikken 0-2. En na een rush van Peter op de rechterflank krijgt ……… de 0-3 op een schoteltje aangeboden. Wie moet er op de stippellijn ingevuld worden? Inderdaad, Seppe, hij maakt zijn echte hattrick compleet. Martinez, een tip. Komt deze klasbak ook is scouten! In mijn ogen regelrechte concurrentie voor Romelu.

Dan word het efkes warm voor ons als Cisse zijn laterale pas achteruit wat kort is, maar alles word rechtgezet. Na een inworp van de wit zwarte gaat hun kopbal naast. Enkele minuten later een heet standje in onze zestien waar de thuisploeg enkele halve kansen krijgen. Wij komen eruit op de counter en efkes vuur in de match als een thuisspeler ontsnapt aan rood als hij Celle bij de keel grijpt. Gelukkig blijft die kalm en keert de rust weer. Een tip voor die speler, doet dit niet in het privéleven, want dan zou dat wel wat kunnen kosten. Compliment Celle.

Rusten nu, en geen vervangingen. Maar na één minuut al vraagt Daantje  om vervanging. Het werd zwart voor zijn ogen, tja met de verkeerde mannen op stap geweest, Haacht en Duvel zijn nu eenmaal niet de ideale stapcollega’s.

Rudy zal een volle helft aan de bak moeten. Seppe nog maar is op links, en in zijn ooghoek ziet hij Peter komen en wil hem aanspelen wat net niet lukt, Seppe had zelf moeten proberen zeiden ze hier naast de lijn. Een lokaal doelpunt word afgekeurd wegens buitenspel, en nauwelijks een minuut later krijgen ze opnieuw een kans maar springen er te slordig mee om. Seppe weer hij, op Peter, maar de pas was niet zuiver genoeg of Peter kon er niet goed genoeg bij.

Rudy krijgt nu twee kansen op rij, eerst kopt hij recht op de keeper maar de tweede poging verdiende meer, maar via de paal terug het veld in. Een knappe steekpas van Celle, ook al ingekomen voor de gekwetste Robin, naar Seppe, die word door de keeper onderuit gehaald en bal op de stip. Maar wie gaat em trappen eh? Glenn ziet het zitten maar daar is die Abdel en jawel met de goedkeuring van zijn medespelers mag hij hem geven, en zuiver binnen 0-4.

De buit zal wel binnen zijn nu zeker? Al hebben wij nog een goede Niels P nodig om op te ruimen als de thuisploeg er goed doorkomt.

En wat te verwachtten was, ook bij ons gaat de bal op de stip als Kaj eveneens een strafschopfout begaat. Hij gaat haar de goede hoek, maar de thuisspeler besluit nipt naast. De thuisploeg blijft ondanks de grote achterstand er voor gaan, het dient gezegd zij zijn een pak beter dan de eerste helft. En ze kennen ook pech als een loeier via de onderkant van de lat ook terug het veld inspringt.

Bij ons komt de ‘kakker’ koosnaampje voor trouwe KVM supporters naar de kant, en Yordi, een al even vurig kakkersupporter komt in.

En de thuisploeg word beloont voor hun inzet met de aansluitingstreffer. Ondanks een goede reflexredding van Kaj verdwijnt de bal toch in doel 1-4.

Dus we zullen ook vandaag de nul niet houden. En het word nog warm, Kaj misschien wat ver uit gekomen word koud gepakt en 2-4. Geen man over boord maar we hebben deze toestanden dit seizoen al een paar maal gezien, een riante uitgangspositie die in het gedrang aan het komen is. Dus wij moeten terug wat meer vooruit gaan spelen, en op corner van Glenn, viseert Rudy nogmaals de staak. Ook zijn volgende kopkans levert niks op.

Kaj eist het laatste woord op met een heel knappe redding, en Niels die verder opruimt. Meteen ook het einde van de match.

Vandaag niet onze beste wedstrijd maar wel verdiend de drie punten binnen gehaald tegen een tegenstander die met twee gezichten speelde. Een zwakke eerste heft maar ze herpakte zich wat in de tweede, al werkte wij het ook een beetje in de hand. Warande zal een tandje moeten bijsteken willen zij zich handhaven in de reeks.

Volgende week eindelijk nog is thuis, tegen een mede koploper maar een nobele onbekende voor ons, nl Germinal. Als we die match winnend kunnen afsluiten dan kunnen wij met volle moed naar de Clasch van Merret toeleven, tegen onze dichtste buren de Zonnekloppers en dan zal het gaan om de titel ploeg van’t stad.

 

V.G.