''

Verslagen

Wedstrijdverslagen 2018 - 2019.

KFC Krabbers 3 - 3 Germinal

  • 17/11/2018 14:30
  • Competitie

Opstelling

Peeters K, Mensch C, Praets N, Ooms N, Van Meensel T, Van Cauter P, Rutten G, Michiels J, Sprengers D, Lemmens S, Vervecken R

Reserven

De Maeyer R, Verheyden T, Vandenbroeck N, Van den Broek J

SUBLIEME EERSTE HELFT LEVERT VERDIEND PUNT OP.

Ja ik mag zeggen dat wij onze beste helft van het seizoen zaterdag hebben gespeeld. En waarschijnlijk ook tegen de toekomstige kampioen. Het was van een hoog niveau wat ook uit de tussenstand kon worden uitgemaakt, 3-0. Helaas konden wij er in de tweede helft geen verlenging aan breien, om de gekende redenen. Fysiek.

Ik zal superlatieven te kort komen, dus propagandavoetbal is hier op zijn plaats, als het goed is zeg ik het, en als het perfect is zeg ik het ook. Zoewe zenek ik nei iejene kiejer.

Dus met de komst van Germinal wachtte ons een promovendus die meedraaide in de top. En van wat wij al hadden opgevangen een zeer degelijke ploeg. Ik stel dat dit de beste ploeg is die we al hebben bekampt en de toekomstige kampioen denk ik. En niet te vergeten, hun grote achterban, onze kantine was maar net groot genoeg.

Jacky kon een zeer degelijk elftal tussen de lijnen brengen en vanaf volgende week is ook linkerflank Stijn terug inzetbaar al weet hij dat zelf nog niet.

Reeds van bij de aftrap is het duidelijk, we gaan er vol voor en in de 7de minuut worden we daarvoor beloont. Glenn met een lange bal perfect op de knikker van Seppe en zijn niet echt harde kopbal is mede door een ‘flaterende’ keeper de openingstreffer. Hier moest ik het fijne van weten dus maar even vragen op de persconferentie aan betrokken speler, hoe dat kon. Een probleem met zijn pet, was de oorzaak van zijn onvolledige concentratie, dat is een geldig excuus. Overigs kwam ik ook te weten dat deze uiterst sympathieke kerel speelde met een gebroken pink. Mag zeker vermeld worden! Op een volgende poging van Seppe is hij dan wel bij de zaak. Een slim balletje van Seppe naar Roy maar hij kan deze unieke kans niet benutten, nipt naast. Maar begrijpelijk, Roy wegens werkomstandigheden terug van de partij tussen de lijnen ipv onder de lat moet terug matchritme opdoen. Na 20 min pas een eerste schuchtere poging van de bezoekers hoog over. Enkele minuten later dan wel een mooie Limburgse aanval maar toch slaagt een bezoeker er in om van in de kleine backlijn nog naast te besluiten. Het zou in de eerste helft de enige echte kans van Germinal worden. Met een verre uitrap van Kaj naar Seppe tekent onze doelman voor zijn eerste assist, want Seppe rond het knap af, 2-0. De supporters zijn nog niet goed bekomen of daar is nummer drie al. Een vrije trap word door Niels Ooms heerlijk in de verste winkelhaak gekruld, pracht doelpunt 3-0. Peter die mooi aflegt op Roy, maar ook deze maal krijgt hij de bal niet gekadreerd. Een vrije trap van Germinal word door Kaj onschadelijk gemaakt. De laatste kans is voor Peter, maar zijn schot word door een bezoeker in het zijnet gewerkt, Peter de Roy stond nochtans ‘bloot’ voor de doel. We mogen gaan rusten dus met een comfortabele voorsprong, maar dat hebben we dit seizoen reeds meerdere malen meegemaakt. Dezelfde elf voor de tweede helft, en reeds in de openingsfase mogen wij misschien wel DE aanval van de match bewonderen. De auteurs zijn Peter en Seppe, maar Peter zijn poging word in hoekschop gedivieerd, aanval uit het boekje. Maar wat nu volgt is een belegering van ons doel, de bezoekers met een heel ander gezicht uit de kleedkamers gekomen domineren nu, zoals wij dit in de eerste helft hadden gedaan. Wij kunnen sporadisch nog wel is dreigen zoals met een verdwaalt schot van Daan. En met een floddergoal maakt Germinal de aansluitingstreffer 3-1. Verdekke toch, stomme goal.

Germinal put hier extra moed uit, en een bal centraal zorgt dat de 3-2 op het scorebord staat. Het angstzweet breekt uit bij sommige supporters, en het zullen nog lange minuten worden. We steken ook onze neus nog is aan het venster na een hoekschop van Glenn, maar Niels O kopt over. Wij doen nu onze eerste noodgedwongen wissel, een gekwetste Roy naar de kant, en Niels V erop. Een vrije trap van Germinal hoog over. Een discutabele fase, een duidelijke handsbal van de bezoekers toch krijgen de rood rode een hoekschop die gelukkig word over gekopt. Niels P moet even naar de kant na een serieuze overtreding maar hij verbijt de pijn en neemt zijn plaats terug in. Ja dit moet gezegd, het is bij momenten toch een stevig partijtje, het voetje word niet terug getrokken. Seppe probeert het nog is met een kopbal, recht op de keeper. Ook de bezoekers nog is met een loeier, maar huizenhoog over. Wij moeten nu echt wel de wet van de sterkste ondergaan maar dat zal ook wel te maken hebben met de fysieke paraatheid van Germinal. Een zware fout op Peter verdiende volgens mij wel iets meer dan geel, maar ja. Seppe komt nu noodgedwongen naar de kant, hij speelde al gans de tweede helft met een kwetsuur, maar nu kan echt niet meer verder, Rudy zal hem komen vervangen. De minuten tikken uiterst langzaam voorbij en lijken dubbel zolang te duren. En ja, diep in blessuretijd valt dan de gelijkmaker. Deze word door de bezoekers gevierd als een overwinning, de vreugde is groot. Maar dat is toch een mooie verdienste van onze jongens, om het hen zo moeilijk te hebben gemaakt. Nog even veert er een siddering door het Clement Thoelen stadion maar Peter ziet zijn winninggoal in corner gewerkt worden. Dan word er eindelijk afgefloten.

En deze match samenvatten kan ik normaal kort doen, een juiste uitslag en een billijke puntendeling! Beide ploegen waren elk een helft de meerdere en iedereen kon leven met deze uitslag. Al had ik het nog wel is willen zien als die fase net na de rust met de 4-0 zou beloond geweest zijn. Volgende week dus de grote derby tegen de buren. De Witte zal zijn troepen ook wel oppeppen, dus jongens leef sober deze week en alles geven. Aan de supporters zeg ik, wees massaal op post en moedig jullie ploeg uit volle borst aan.

En dat ik mensen graag in de bloemekes zet is geweten. Maar nu ga ik mijzelf is in de bloemen zetten. Zoals al de ‘grote der aarde’ wel iets naar zichzelf noemen of met iets unieks komen. Doe ik dit dus ook maar. In het grootste geheim en na een lange samenwerking met een amateurbrouwer, kom ik ook met een EIGEN bier op de markt. Namelijk “Ne Rogérke”. Het is een blond biertje van hogere gisting geworden. Ik heb het in beperkte mate laten brouwen, en het goede nieuws is dat jullie het ook kunnen proeven. Maar ik wil wel zeggen dat we voorlopig besloten hebben om maximum zes flesjes per persoon toe te staan. Indien de vraag groot genoeg is zal er bij gebrouwen worden. Dit is te bestellen op gsm nr 0497224300. Men kan dit doen vanaf nu, liefst bellen, dan ik de nodige info geven, en hoef ik niet eindeloos te sms’en. Denk eraan eerst is eerst, en gezondheid.

 

V. Rogérke.