''

Verslagen

Wedstrijdverslagen 2018 - 2019.

KFC Krabbers 1 - 8 W. Spin

  • 01/12/2018 14:30
  • Competitie

Opstelling

Peeters K, Mensch C, Vandenbroeck N, Praets N, Ooms N, Michiels J, Peeters J, Van Cauter P, Sprengers D, Rutten G, Lemmens S

Reserven

De Maeyer R, Van den Broek J, Andronico L

EN WE HADDEN KUNNEN WINNEN !!!!

Nieje nieje een graptjen zou Snellen Eddy zeggen na deze 1-8 oplawaai.

Niels P verwoorde het goed, een “complete offday”, ik moet mij daar bij aansluiten. Wij hadden nochtans geen midweek wedstrijd in de benen of het moet zijn dat wedstrijd van zaterdag nog in de benen zat. Toen mochten we terugblikken op een collectief gave prestatie, en dus deed vooraf niets aan het debackle van vandaag denken. Er was zelfs een persoon die openlijk postte op fb, dat hij alle vertrouwen had in een goede afloop. Die persoon staat daar nog altijd achter, en noemt dat positief optimisme, clubliefde en geloof in de ploeg!!! Gaan jullie nu vandaag niets anders dan negatieve zaken lezen? Nee nee, ik zag ook positieve dingen die ik bijwijle wel zal aanhalen, want zoals een groot voetbalveldheer ooit zei, elk nadeel heb zijn voordeel.

Ik zal proberen om toch de nodige humor in het verslag te steken dus let the beast go.

14 keuze mogelijkheden had Jacky vandaag en daar was een nieuwkomer bij met roots in de Italiaanse contreien.

De ‘ontspannen’ bezoekers, leken geen haast te hebben om zich in teneu te hijsen, want terwijl wij ons al intens met de opwarming bezighielden, zat de ganse ploeg nog in de kantine. Een voorbode?

Het is nochtans Spin dat het felst uit de startblokken schiet, en gelukkig is er Niels P, die een scherpe aanval goed interpreteert. Eerste waarschuwing voor ons. Glenn met een steekpas op Seppe, die kapt zn man uit maar de keeper red in corner. Een corner van Glenn word door de mee opgerukte Niels O in de keeper zijn handen gekopt. Als wij een serieuze dekkingsfout maken mogen we blij zijn dat Kaj wel bij de pinken is. Te ver van de man spelen is een ziekte aan het worden en zal nog veel tegen doelpunten opleveren, hier een werkpuntje. Kaj pakt op een geplaatste vrije trap uit met een zeer mooie redding en ranselt de bal over doel. Echt pech hebben de bezoekers als een speler een schot in tijd via de onderkant van de lat terug het veld in springt. Ook wij krijgen nog een uitstekende kans met Jurgen, hij zoekt naar zijn goede voet, maar een bezoekend been zit er nog tussen, hier zat ook meer in. Plots een opdoffer als één bezoeker tegenover drie verdedigers komt te staan, maar hij prikt toch de 0-1 tegen de touwen. Spin blijft komen en van op de achterlijn word de bal voorgebracht, zijn ploegmaat divieert echter voorlangs. Dan gaat er bij ons weer iemand in de fout, gelukkig profiteert de verbaasde bezoeker hier niet van en besluit hoog over. Celle haalt uit met een schot, maar ook de keeper heeft een goede reactie in huis. Rusten nu, en wat opdrogen want de reporter is inmiddels goed nat. En bij deze minimale achterstand is nog alles mogelijk, dus we verhopen op een rechtzetting. Jurgen blijft wegens verplichtingen in de kabine, en tijd voor het grote debuut van Luca dus. Helaas zal geen prettig debuut worden.

Nog niet volledig opgedroogd neemt de reporter terug plaats op de perstribune. En we zijn nog geen 30 sec ver of de 0-2 hangt tegen de touwen, droomstart voor de bezoekers. Vroeg scoren is feitelijk een sterk punt van ons, vandaag dus niet. En vanaf nu zal het snel gaan! Een betwistbare vrijschop, dit kon ik uitmaken uit de reactie van de spelers en trainerstaf, dus het zou wel is juist kunnen zijn. Helaas zal hier de 0-3 uit vallen. De vrije trap loeihard getrapt kan niet door Kaj geklemd worden en een bezoeker heeft maar in te tikken. Geen drie zonder vier zeker? Want de ballen vliegen er nu vlotjes in. En het licht gaat uit bij ons. Telkens de rood witte naar doel wijzen is bijna prijs 0-4. Seppe brengt nog even hoop in de blauw gele harten met de 1-4. En een mooi schot van Glenn maar al even mooie redding van de keeper. De corner die dit oplevert word door Niels O overgekopt. Aan de overkant ook een goeije redding van Kaj en ook nog van de lijn gehaald op de tweede poging, wie hier zijn keeper bijsprong weet ik niet wegens de druk met paraplu en schrijfgerief. Daan maakt plaats voor Rudy. Maar ook hij zal moeten delen in de malaise te beginnen met een bezoekend schot in het zijnet. Maar uit opnieuw een vrije trap is het 1-5. Een open kans word door de bezoekers nog gemist, maar net na onze laatste vervanging van Jordy voor Celle hangt de 1-6 op het bord. Een clubicoon Hans Boeckx Beton en sponsor first class die ik altijd op de hoogte houd van de tussenstand is te geëmotioneerd om te reageren en zal slachtofferhulp nodig hebben laat hij mij weten. Ook de telleurgestelde supporters druipen nu één voor één af en ook ik verlaat mijn post, maar dat was omdat ik doornat was. Volgens de ridders van de ronde tafel binnen, had ik het nog lang volgehouden. Dus verslag verder vanuit de loges. Jawel 1-7 de afstraffing is compleet. Tussendoor toch nog een goede redding van Kaj, een van de weinige die nog ietwat niveau haalde. Nog een schuchter poging van ons via Niels O maar zijn poging afgeblokt. Spin plaatst met een achtste treffer het mes nog wat dieper in de wonde en een van de zwaarste thuisnederlagen is een feit 1-8.

Slotsom of samenvatting is een hele klus vandaag. Maar we gaan niemand tegen de schenen stampen of afbreken, dat ligt niet in mijn aard, maar het is een feit dat we soms in het middenveld werden overlopen, dat we achteraan ook niet de juiste spirit toonde, en dat Seppe soms ook op een eiland speelt en niet voldoende steun krijgt.  Dat zijn de woorden van spelers zelf, en dat toont dat we echt wel weten dat de tweede helft één van slechtste helften van het seizoen was. Ja, er worden spelers gemist maar dat mag geen uitvlucht zijn. Een linker en rechterflank zou al wel een hulp zijn. Maar helaas ééntje in de lappenmand (Stijn) en eentje die wij niet meer zien zouden al een hemel van verschil maken mochten die er terug bij zijn. Maar deze miscofluter gaan we rechtzetten tegen Peter zijn ploeg volgende zaterdag, ik vraag dus hier jullie medewerking heren.

En positief waarvan in het begin sprake was, jazeker. Toch bijna de voltallige spelerskern in de kantine met een goede sfeer. Das dus groot in de nederlaag zijn, achter de wolken schijnt dus toch de zon. En laat dus Stort Sport zaterdag het gelag betalen.

 

V.G.

Noot van de redactie: En dat is een POSITIEVE. Ik krijg juist de statistieken binnen ivm de aanwezigheden voor zaterdag. Op vraag van de trainer wie er zaterdag kan aanwezig zijn staat de teller al op 9 stuks. Dat getuigt van goede wil, amper 2 uur na de oproep al bijna een volledige ploeg.