''

Verslagen

Wedstrijdverslagen 2018 - 2019.

KFC Krabbers 2 - 0 Jong Lansiers

  • 15/12/2018 14:30
  • Competitie

Opstelling

Peeters K, Mensch C, Praets N, Ooms N, Delarbre J, Van den Broek R, Van Cauter P, Rutten G, Michiels J, Sprengers D, Lemmens S

Reserven

Delarbre S, Peeters J, Vandenbroeck N, Van den Broek J

EERSTE CLEAN SHEET GOED VOOR DRIE PUNTEN.

Een onuitgegeven elftal word in de wei gebracht door Jacky met aanpassingen last minute. Dus vandaag weer eindelijk veel stof om over te berichten. Alles was aanwezig, zelfs een geweldige after party onder leiding van orkestmeester Daan ‘Danny’ Sprengers.

Het was vandaag dus afwachtten met welke reactie onze jongens zouden komen na de voorbije twee weken. Mede door het feit dat T1 Jacky zijn ploeg op enkele plaatsen wijzigde of aanpaste. Zoals oa, Niels P die van de laatste man positie naar de spits werd getransformeerd, hij was vandaag samen met Seppe onze voorlinie, Naamgenoot Niels O verhuisde daardoor naar de stopperpositie. Ook op de backpositie nieuwe namen, Celle zou normaal op de back komen maar daar hij nog nooit op deze plaats had gespeeld toverde Jacky maar een ander wit (rood-geel) konijn uit zijn hoed, met name Robin V. En het dient gezegd, Robin stelde niet teleur en werd één van de sterkhouders vandaag. Aan de andere kant werd Jeff D gedropt. Een totaal nieuwe achterhoede, afwachtten wat dat ging geven, Kaj zag dus allemaal nieuwe gezichten voor hem, maar zoals verder in dit verslag zal blijken een goede zet. De bezoekers steken als eerste hun neus aan het venster en Kaj toch met enige moeite op het eerste schot. Enkele tellen later een gevaarlijke voorzet, maar daar is Robin om erger te voorkomen. Eerste goede ingreep van Robin er zouden er meerdere volgen. We zijn inmiddels al een kwartier verder vooraleer wij onze kans krijgen, Seppe met een goede inspanning, maar in het zijnet.

Ik moet wel zeggen dat wij soms wat statisch spelen en niet genoeg bewegen, ook de aansluiting van de linies is niet altijd even vlot. Het kan misschien wat te maken hebben met het feit dat we te makkelijk doelpunten slikte de afgelopen weken. Maar uitgaan van een goede verdedigende strategie kan ook de tactiek zijn die Jacky zijn manschappen meegaf. Als Niels aan het kanon komt is het wel alle hens aan dek bij de Lanciers. Niels zijn volley kan niet geklemd worden door de keeper, en de goedgevolgde Daan komt centimeters te kort. Niels opnieuw, nu draait zijn schot de verkeerde kant van de paal uit. Het word wel gevaarlijk voor ons als de bezoekers net buiten de zestien een vrije schop krijgen, maar Kaj pakt. Seppe onderschept de bal legt goed voor, maar niemand is goed gevolgd. Ondertussen zijn  de Lanciers aan een rode kaart ontsnapt wegens natrappen op Glenn R. Hier was dat de enige juiste beslissing, rood geweest mijnheer. Was wel de eerste zware fout van de wedstrijd, maar reglement is reglement. De scheids had de match wel onder controle, al viel er weinig onder controle te houden, want het verliep verder zeer fair. We naderen ondertussen de rust en dit is de juiste moment moet Glenn gedacht hebben, want hij brengt ideaal voor en jawel wie staat er op de juiste plaats, onze Seppe, Seppe tikt misschien wel de makkelijkste van het jaar binnen 1-0. Maar net voor de rust pakt Peter uit met een fantasietje, al knielend met een borstcontrole zou het leer binnen zijn gegaan, gelukkig red Kaj de meubelen, Er stonden bij de thuissupporters verschillende tikkers stil, brrrrr!

Geen vervangingen aan de rust dus maar rap over naar het verslag, en laat mij meteen zeggen dat deze van een hoger niveau zou zijn dan de eerste!

Net zoals in de eerste helft zijn het de bezoekers die als eerste dreigen, al gaat het schot hoog over. Als Robin, nu mee ten aanval getrokken, foutief word afgestopt volgt er een vrije trap, Niels O achter de bal, helaas hoog over. Enig minpuntje in deze 2de helft vind ik dat wij soms wat te ver terugplooien, ik telde regelmatig 21 spelers op onze eigen helft. Ik ben niet al te grote fan van het spelsysteem waar vele trainers uit eerste klasse soms achterstaan” laat de tegenstander de bal”. Niels P die Peter bedient, deze laatste kopt al vallend, maar de keeper red. Op een tegenstoot van de wapenbroeders gaat Kaj goed in de voeten. Cisse moet nu gekwetst naar de kant en Celle mag zijn opwachting maken. Maar twee minuten later kondigt zich een nieuwe wissel aan. En wie word vervangen? Toch wel de Celle zeker, van een korte invalbeurt gesproken, de lies zou het probleem zijn geweest. Volgens boze tongen zou Celle gewoon de show willen stelen hebben. We zullen de test doen, ik zal Kelly een potteke echte tijgerbalsem bezorgen, zodat ze haar wederhelft kan preparen voor de jenevertraining. Ik ga dit van dichtbij opvolgen. Maar wie komt er voor Celle? Jawel jawel, daar isem daar isem, de lang verwachtte comeback van Stijn is eindelijk aangebroken. Ik zag menige oogjes blinken bij dit gebeuren. Niels P met een corner, de kopbal van Glenn gaat maar nipt over. De Lanciers maar hun schot draait naast. Het moment van de match voor mij volgt nu, aanval uit de boekskes, Niels P in de rol van aanbrenger, en jawel hoor, hij weer, Seppe met het hoofd en 2-0. Dat dit niet beloont werd een streepje muziek ligt aan het feit dat den deze bevroren was en even opwarming zocht in de warme kantine. Sorry mannen. Daan op Stijn, maar zijn poging centimeterke over.

Peter nu naar Daan, maar zijn kopbal ook maar paar centimeter naast. Meteen laatste wapenfeit voor den Danny, Danny mocht ook terugblikken op een dikke match, maar hij werd ook wat gespaard voor de derde helft, waar hij zoals altyd, de ster zal zijn.  Jordi komt in, zodat er nog is tweemaal twee brothers op de plein staan. Kaj nog aan het werk op een tegenaanval. Als Seppe alleen voor doel komt, is er truike trek van een bezoekende verdediger, had ook rood kunnen zijn maar met geel mag hij zeker niet klagen. Dus zou normaal tweemaal rood kunnen geweest zijn, maar in het teken van de gemoedelijke sfeer kan ik de scheids ergens begrijpen. En daarom kan ik mij erbij neerleggen. Stijn en Glenn achter de bal maar Glenn word gestopt door de bezoekende keeper. Een applausvervanging voor Seppe komt er nog, Niels V gunt Seppe deze eer. Vandaag werkte iedereen voor iedereen, en ik zal dus elkeen een pluim geven, maar wil toch een paar jongens bij naam noemen, Seppe, Robin, Daan. Nu een redelijk hoofdstuk samenvatting. We konden voor het eest de nul houden, we toonde zeker in de tweede helft dat we echt wel kunnen sjotten. De eerste helft was met momenten nog wat aarzelend maar naar mate de wedstrijd vorderde kwamen wij meer in ons spel. De ploeg op verschillende plaatsen wijzigen vergt natuurlijk aanpassings werkpunten. Ook de opvolging van de vervangingen maakte dat het soms wat zoeken was, maar we zijn er als blok uitgekomen. Als ik toch een minder puntje moet zoeken, kan ik enkel zeggen, er mag vanachter iets meer gestuurd of gecommandeerd worden, dus Niels laat U nog maar wat meer horen, al was iedereen alsook den entraineur zeer tevreden over U, zijn woorden tegen mij. Dus vandaag niks anders dan lovende woorden voor alle 15! En niet te vergeten, deze match stond ook wat in het teken van de comeback van twee grootheden uit het Belgisch voetbal, nl Stijn en Jef, voor die eerste met misschien een klein hartje, maar dat zit wel snor voor na de winterstop.

En dan moest de derde helft nog beginnen, en ook bij catering was er een nieuwe opstelling, Peter en Jef deden dat ook piccobello. De echte hoofdrol was voor orkestmeester DJ Daan Danny, ondertussen een begrip geworden in Merret en omstreken. Want na de frut van Hanske Boeckx gingen de remmen pas goed los. Een opmerkingske wel, Daan, er staat een fout in da lieke eh. Dat moet zijn, NIEMAND is bang Westerlo, ipv IEDEREEN.

Dus feestje duurde nog tot in de late uurtjes en werd verder gezet in een lokale cafe en nog wat later werden onze helden nog verwacht op audentie bij de Kerstman. Oa Glenn, Daan en Peter verdedigde daar onze kleuren op een grootste manier met LEEF !!!

Rest mij enkel nog om ieder prettige feestdagen te wensen, maar niet vooraleer eraan te herinneren dat de jenevertraining ook nog op het progamma staat, ik verwacht daar een massale opkomst, evenzeer van de supporters. Sfeerfoto’s onder verslag op onze site niet vergeten.

 

V.G.