''

Verslagen

Wedstrijdverslagen 2018 - 2019.

Sparta Blauw-Wit 4 - 4 KFC Krabbers

  • 12/01/2019 14:30
  • Competitie

Opstelling

Peeters K, Van den Broek R, Mensch C, Ooms N, Van Meensel T, Delarbre S, Rutten G, Michiels J, Sprengers D, Lemmens S, Sterckx S

Reserven

De Maeyer R, Van den Broek J, Geyskens K

FEESTJE UITBLINKER NIELS OOMS VERPEST.

Laat mij beginnen om wat laattijdige Nieuwjaarswensen over te maken aan iedereen.

Voor onze eerste wedstrijd mochten wij naar de Limburg, en we hadden de weergoden niet mee. In een echt hondenweer en geen overkapping werd het een lange koude natte namiddag met als “beloning” één schamel puntje.

Jacky moest zijn ploeg weer op verschillende plaatsen wijzigen wegens afwezigheden, zoals Mister Autosalon Niels P en nog enkele andere. Er kwamen wel wat spelers terug maar door gebrek aan training en spelers die op een andere plaats werden uitgespeeld als waar zij voor opgeleid waren was het zoeken, met Sander als groot winnaar, hij werd van de backpositie in de spits gedropt, en of hij daar blij mee was.

Volgens de Rik was de accommodatie naast de plein niet meer van deze tijd, ik had hem en Vital nochtans een plaats in de VIP aangeboden, want ik heb voor het eerst in mijn carriere live verslag gemaakt vanuit mijn auto, niet optimaal maar dit was uit noodzaak, regen, wind dat is niet makkelijk.

De tegenstander van vandaag, die thuis een meer dan verdienstelijke wedstrijd speelde en verdiend een punt meenam stond laatste in de rangschikking, maar deze ploeg verdiend deze plaats absoluut niet. Dus we moesten ons niet blindstaren op dit gegeven.

De thuisploeg met veel goede moed tekent na 10 min voor het eerste gevaar, met een verre vrije trap, Kaj red maar met de nodige moeite, en Blauw wit nogmaals met een poging voorlangs. Maar na 20 min openen zij de score, wel met wat hulp vanwege ons, lees teveel ruimte gegeven. De eerste 20 min zijn dus overduidelijk voor de thuisploeg en de voorsprong is dan ook verdiend. Dit heeft wel tot gevolg dat wij wakker schieten en de resterende 25 min zijn grotendeels  voor ons. We misten in de openingsfase toch duelkracht en konden de bal niet echt bijhouden. Stijn is bij ons de eerste die de bakens tracht te verzetten maar helaas mist hij na een lange blessure periode de finesse om af te werken en schot over.

Sander ziet de mee opgerukte Daan, zet goed voor maar Daan heeft net iets teveel tijd nodig en weg kans. Maar uit de corner valt wel de gelijkmaker. Glenn zoals al meerdere keren dit seizoen, de qausi perfecte hoekschop en Niels O kopt onhoudbaar binnen. De thuisploeg wil direct terugslaan ook met een kopbal, maar Kaj op de juiste plaats. Net na het half uur krijgen wij een vrije trap zeker 25 van het doel, maar opnieuw Niels O met een laag strak schot en 1-2. Sander gaat ook zijn kans met een zwaar schot maar dat mist de juiste richting. Ook Blauw wit steekt nog is de neus aan het venster maar Kaj red opnieuw. De thuisploeg mist dan twee goeije mogelijkheden op rij, en de eerste was zelfs een open kans. Maar net voor de rust staat het toch 2-2. Kaj lost een schot, en hieruit puurt de thuisploeg de gelijkmaker. Al wil ik hier wel aan toevoegen dat hier moest gefloten worden daar de speler met beide voeten vooruit kwam, was een fout. Wel een correcte tussenstand deze 2-2.

De tweede helft start met dezelfde elf al worden er verschuivingen gedaan, Sander word verlost van zijn “geliefde” plaats in de spits en word terug op de backpositie uitgespeeld, Tom komt in de spits.

Dat levert bijna een kans op, als Seppe hem bedient, maar hij kan net niet bij de bal. Wij mogen dan de hattrick van Niels O noteren, 2-3. Maar terwijl we nog wat aan het nagenieten zijn van deze knalprestatie van onze stopper hangt de 3-3 tegen de touwen. Maar het moment van de wedstrijd moet nog komen, Niels zijn honger is nog niet gestild en met een lob vanop 40 solliciteert hij naar het doelpunt van het jaar, 3-4 binneeeuuuhhhhh hoorde ik Frank van Cat roepen. Niels zal wel hiermee de strijd moeten aangaan met naamgenoot Niels Praets. Gaat een zware deliberatie worden, met mij als hoofd van de jury. En ik ben untouchable, maar wel aan de dorstige kant. Das nen tip he Nielskes.

Kevin word nu ingebracht voor een moegestreden Daan. Jurgen wil ook nog is zijn kans gaan, maar zijn schot is wat ver richting cornervlag gericht. Blauw wit met de nodige pech als een schot de dwarsligger viseert. Tom naar de kant en Rudy erin. Ook Stijn word gewisseld, Yordi komt voor hem. Wij kruipen nu iets te ver achteruit, maar dat zal deels wel met de vervangingen te maken hebben en dat iedereen terug zijn plaats moest zoeken. Alsook door de thuisploeg die blijft geloven dat er iets te rapen valt. En ze zullen beloont worden, want wat eerst een ongevaarlijk schot lijkt, gaat toch over Kaj binnen, 4-4. Was hier niets mee te doen? Volgens mijn bescheiden mening misschien wel, maar naast de plein lijkt het altijd makkelijker, dat was ook mijn indruk bij die lob van Niels, daar had de keeper nog meer zicht op. Dus laat ons zeggen, ze waren beide verrast. Dit zijn geen flaters of een verwijt vanwege mij,  maar ik vind dat  wel heerlijke ballen om spectaculair over te tikken, dan kan ik die safes nog wat aandikken in het verslag, snappie? Echte kansen volgen er niet echt meer, juist nog is Kevin die moet opruimen, en dan word er afgefloten bij een 4-4 eindstand.

Ik moest nog meegeven dat er ons een strafschop zou zijn onthouden. Mijn collega Rik reikte mij ook enkele slagzinnen toe, en ik zal ze hier kort samenbundelen, en in grote lijnen ben ik het daar mee eens. Enkele vb:

Onherkenbare Krabbersploeg en prestatie in verhouding met de weersomstandigheden, geven driemaal voorsprong uit handen. Inzet thuisploeg voorbeeld voor bezoekers. Laatste in de stand zelfs de betere ploeg. Hier wil ik aan toevoegen dat we na het openings doelpunt wel direct wakker schoten, maar inderdaad ik voelde iets meer de winsthonger bij de thuisploeg. En Rik, dat de voorlijn regelmatig op een eiland speelde is al dikwijls hier aan bod gekomen. Dat de supporters nat en ontgoocheld afdropen ligt deels aan Uzelf he, gezien mijn aanbod. En dat we schijfjes gaan maken van de tegenstander van volgende week, dat gaan onze jongens zeker doen.

Voila de kop is er af, maar geen afscheid zonder nog is Niels O te feliciteren met zijn Qautro !! Hij rijd niet voor niks met nen Audi.

V.G.