''

Verslagen

Wedstrijdverslagen 2018 - 2019.

Vloedbeemden 1 - 3 KFC Krabbers

  • 09/02/2019 14:30
  • Competitie

Opstelling

Raes S, Geyskens K, Mensch C, Ooms N, Van Meensel T, Van Cauter P, Michiels J, Rutten G, Delarbre S, Praets N, Lemmens S

Reserven

Van den Broek R, Van den Broek J, De Maeyer R, Verheyden T

TOCH NOG IS DRIE PUNTEN TEGEN TSUNAMIBOYS.

Ik wil het verslag beginnen met een nota aan sponser Hans Boeckx. Hans doet dat niet, ge ziet wat er in Antwerpen gebeurt is, en die tunnel zou toch te lang moeten zijn.

Dus na 14 dagen extra voorgeschreven rust mochten we terug de wei in, en wel tegen één van onze zwarte beesten, nl Vloedbeemden. In het verleden konden we telkens weinig rapen tegen hen. En de soms zware staat van het veld zal daar ook wel voor iets tussen gezeten hebben, maar nu werden wij met de nodige egards behandeld en mochten op het A plein voetballen. Wij moesten aantreden zonder Kaj, nog steeds in de lappenmand, daarom mocht de weder optredende Sven onder de lat. Maar toch knap dat Kaj zijn ploegmakkers kwam aanmoedigen, van zo’n kerels ben ik fan. De ook terug van weggeweest zijnde Niels P is na 3 min de eerste die een poging onderneemt, helaas naast. Enkele min later de thuisploeg, Sven niet bij de bal, en Kevin kopt van de lijn, was mij een beetje ontgaan, maar na de match in gesprek met een sportieve tegenstander zei die mij, als die er in gegaan had krijgen we een heel andere match. Dat klopt, dus bij deze de rechtzetting aan Kevin. Stijn schildert een bal op het hoofd van Niels P, deze is waarschijnlijk iets te verrast om er meer met te doen. Dan volgt er een aantal minuten lichte druk van de thuisploeg zonder noemenswaardige echte kansen. De kans die Peter dan krijgt is van een ander kaliber, maar hij kan de unieke mogelijkheid niet benutten, hij was nochthans alleen voor de kooi. Uit offside positie kan de thuisploeg ook een kans afdwingen, maar Sven red met de voet. Seppe krijgt op zijn beurt een open kans, helaas hij krijgt hem er ook niet in. Vloedbeemden met een schot, Kevin blokt in hoekschop. Tijd voor de aanval van de match in mijn ogen, een mooie knappe aanval van achteruit, Seppe met de assist, en Stijn werkt ijzig kalm af, maar de viering is dan weer euforisch, zal Stijntje deugd gedaan hebben peis ik, 0-1.

Vloedbeemden moet even bekomen hiervan, maar dat zal Peter een zorg wezen, want aan de tweede paal helemaal alleen gelaten schiet hij de 0-2 tegen de netten met de rust bijna in zicht. En terwijl iedereen stillekesaan afzakt naar de kantine, reporter incluis tovert Seppe assist nummer twee uit

zijn schoen, en de mee opgerukte Niels O werkt af 0-3. Nu is het echt wel rusten. Tijdens de rust blijven de twee backs Tom, en Kevin binnen voor Robin en Toon. De thuisploeg probeert onmiddellijk na de rust de bakens te verzetten, en van op de zijlijn zetten ze voor, niemand van ons aan de tweede paal, maar Sven red weer met de voet. Stijn zet voor op Niels, en Nielske moest terug op Stijn gepast hebben, helaas hij deed het niet. De thuisploeg op counter en opnieuw Sven met de voet. Dan weer pech langs onze kant, Toon moet met een kwetsuur al terug richting kleedkamer. Dat mag gezegd worden, van blessures hebben we dit jaar meer dan ons deel gehad. Yordi is zijn vervanger. En hij staat nog niet lang op de plein, maar word knap tussendoor aangespeeld door Seppe, helaas Yordi besluit op de keeper. Hij is er koud opgekomen dat zal de oorzaak wel geweest zijn. Seppe vandaag zonder doelpunt maar wel met assists is nu leeg gespeeld, hij had meer dan zijn kilometers, Rudy moet nu samen met Yordi in de spits. Vloedbeemden knalt op de lat en de terugspringende bal valt voor een lokale aanvaller en die heeft maar simpel de 1-3 binnen te leggen. Een snel genomen inworp Stijn naar Glenn die aan eerste paal, maar de keeper doorziet het. En de thuisploeg mist nog een open kans, en daarmee hebben we alles gehad en word er af gefloten.

De samenvatting zal ik kort houden, wat we onthouden zijn de drie punten na een redelijke eerste helft, de tweede was minder, de twee weken rust waren geen zege voor ons. En volgende week weer geen voetbal wegens Europees voetbal, waar wij helaas uitgeschakeld zijn. Dus vrijdag zullen we dan maar een extra tandje bijzetten in een andere sport, nl ons jaarlijks avondje bowling, na eerst onze voetjes onder tafel te hebben gestoken.

Dus tot binnen veertien jours.

V.G.