''

Verslagen

Wedstrijdverslagen 2018 - 2019.

KFC Krabbers 4 - 3 Warande

  • 23/02/2019 14:30
  • Competitie

Opstelling

Peeters K, Van den Broek R, Mensch C, Ooms N, Van Meensel T, Delarbre S, Rutten G, Michiels J, Van Cauter P, Lemmens S, Praets N

Reserven

De Maeyer R, Van den Broek J, Sprengers D, Vandenbroeck N

DRIE PUNTEN BLIJVEN THUIS NA ZWAAR BEVOCHTEN WEDSTRIJD.

Met de komst van de tegenstander van vandaag was er het geloof op winst, maar met deze ploeg ben je nooit klaar weten we uit het verleden.

De weergoden zaten ons vandaag optimaal mee, het leek wel lente, in de ogen van de tandartsassistente. Toch was het begin van beide ploegen niet zoals het weer, het eerste kwartier mogen we dus overslaan. De eerste noemenswaardige aktie komt van de bezoekers met een dubbele poging, maar Kaj brengt redding met de voet, al zou het tot tweemaal toe buitenspel geweest zijn. Ons antwoord komt er op een counter, maar we houden er slechts een hoekschop aan over. Maarrrrrr laat dit nu net de specialiteit zijn van ene Glenn Rutten, en ja hoor zoals reeds meerdere malen dit seizoen schildert hij ook nu weer de bal ideaal op het hoofd van iemand, nu is het Seppe, en hij knikt binnen, 1-0. Een aartsgevaarlijk duo Glenn en Seppe!

De reactie van Warande volgt onmiddellijk, maar Niels O springt zijn keeper bij in deze fase en voorkomt de gelijkmaker.

Maar na 25 min, als wij de bal moeilijk weg krijgen word de gelijkmaker toch van dichtbij binnen getikt 1-1. We kunnen opnieuw beginnen.

Cisse zorgt dan efkes voor dat enkele harten bij de supporters overslaan met ne vieze terugspeelbal op Kaj, die hiermee in de problemen komt, maar hij gaat toch goed plat op het schot. Niels P alleen door maar word foutief afgestopt geel is hier wel goed wegkomen voor de bezoeker, Glenn krult de vrije trap naast. De rollen omgedraaid met een listig balletje van Glenn naar Niels, die lepelt net naast. Een opmerkelijk bedrijvige Stijn schiet voorlangs. Ook Warande met een schot voorlangs. Niels P nogmaals met een poging, de keeper pakt. Een snelle counter van de bezoekers word gelukkig in corner gewerkt. Dan een gelukje als een bezoeker denkt dat hij buitenspel staat, wat niet zo is, en weg kans. Maar wat later is het toch prijs als aan de tweede paal een bezoeker veel te veel ruimte krijgt en het staat 1-2. Niels P krijgt een unieke gelegenheid, helaas hij besluit naast. Pech voor de bezoekers als een terechte goal word afgekeurd, was geen offside. Een schot van Peter word geblokt en een volgende poging word overgetikt. Rusten en strategie bespreken. Geen vervangingen dus dezelfde elf.

Het zijn echter de bezoekers die onmiddellijk dreigen, met een kopbal op de paal, wij repliceren wel onmiddellijk met een voorzet van Stijn, maar Seppe kan aan de tweede paal niet afwerken. Tom komt naar de kant voor Daan. En even later staat het plots gelijk. Peter met een voorzet-schot  en 2-2. Een mooie omhaal Seppe, maar al even mooie redding van de keeper. Corner met specialist Glenn, en die weet nu de mee opgerukte Niels O te vinden en keihard binnen gebuffelt 3-2. Daan die het alleen probeert, maar hier had op Seppe moeten gepast worden, die stond moederziel alleen, en op de tegenaanval staat het 3-3. Er zou hier wel sprake zijn van zeker twee meter buitenspel. Van een koude douche gesproken. Niels VdB komt erin voor Robin. Kaj moet ook nog is aan de bak op een schuin schot. Beide ploegen zoeken de winninggoal, maar in dit stadium zijn wij het toch die voor de meeste dreiging zorgen. En we worden er ook voor beloond, Stijn met de perfecte voorzet naar Niels O en keeper kansloos 4-3. De bezoekers vragen om een strafschop, maar de scheids gaat hier niet op in. Dan een fase waar de bezoekers wel heel goed wegkomen, als één van hen het fluitje uit de scheids zijn handen slaat. Zoiets staat volgens mij gelijk met rood. Dat zou het tweede rood kunnen geweest zijn. Yordi heeft ook zijn opwachting gemaakt voor de moe gestreden Seppe. Niels P  overhaast en daardoor komt zijn pas niet aan. Meteen ook het einde van de wedstrijd.

Samengevat: een scheids die in mijn ogen goed floot, maar soms wat te braaf misschien, maar zeker een goede wedstrijd. Twee ploegen die wilde voetballen, en als er een ploeg de overwinning verdiende is het ook de ploeg geworden die er het meeste aanspraak mocht op maken.

Volgende week weer geen voetbal daar wij Europees uitgeschakeld zijn.

 

V.G.

Nota: Bij deze willen wij onze president nog een gelukkige verjaardag wensen, en deze zege aan hem opdragen. Proficiat Willy.