''

Verslagen

Wedstrijdverslagen 2018 - 2019.

Germinal 5 - 4 KFC Krabbers

  • 09/03/2019 15:00
  • Competitie

Opstelling

Peeters K, Geyskens K, Mensch C, Ooms N, Praets N, Delarbre S, Rutten G, Michiels J, Sprengers D, Lemmens S, Van Cauter P

Reserven

De Maeyer R

ONVERDIEND MET LEGE HANDEN TERUG HUISWAARTS, MEDE DOOR MISTAKES

Scheidsrechter boeman in spectakelmatch. Dit was de kop voor het verslag volgens mijn illustere voorganger, Grote Rik.

Enja nu moet ik hem volledig bijtreden, met pijn in het hart. Ja ik kan niet anders van het verslag te beginnen met een alinea over de leiding.

Zoals ik steeds probeer de feiten op een eerlijke en correcte weer te geven zo zal ik het ook nu doen. De scheidsrechter van vandaag was en BLIJFT één van de beste van de bond, en ik zal hem steeds blijven verdedigen en ik onthul zelfs niet dat ik een grote fan ben van de man. Maar driewerf helaas, vandaag maakte hij enkele kapitale fouten die ons een punt koste.

En het is spijtig dat mensen zoals hij, die zich steeds 300% en op een goede manier inzetten voor hun hobby, en voor onze hobby dit overkomt. En daarom hoop ik de man nog dikwijls te mogen ontmoeten als scheidsrechter. En hij zal ook wel verstaan dat ik hieraan wat woorden moest wijden, dat zei ik hem ook na de match, en er was na de match geen rancune vanwege de spelers of bestuur, gewoon de berusting dat het buiten hun wil om was dat de punten in Lommel bleven. Ik ving tussen de bedrijven door,  de woorden “buiten die fouten heeft hij heel goed gefloten” op. Dus spons erover en op naar een volgende ontmoeting.

Voila dat is achter de rug,  naar het spektakel.

Wegens omstandigheden slechts 12 namen op het scheidsrechtersblad, dus de spoeling was dun. Maar er stond toch een degelijk elftal tussen de lijnen die lieten zien dat er op hun kan gerekend worden. Bibi fier op de gasten van zaterdag!!!

De weersomstandigheden, en de staat van het veld spraken niet direct tot de verbeelding, maar dat was voor de beide ploegen zo.

Na een vijftal minuten eerste vermeldingswaardig feit via een vrije trap Germinal, naast. Wij met Peter maar het was moeilijk en de keeper red, Seppe krijgt de afgeweerde bal er ook niet in. Dezelfde twee opnieuw nu, knappe aktie Peter, en Seppe nu wel succesvol en de 0-1 staat op het bord. De thuisploeg met een scherpe aanval, en er is een goede propere tackel nodig van Kevin. Dan een ingestudeerde vrije trap van Niels O, dat leverde mooi beeldmateriaal op, helaas geen doelpunt. En bij een corner van de thuisploeg is er een alerte Niels P nodig. Seppe naar Daan, maar helaas Danny zijn schot word gekraakt. Ook Peter kent geen succes, zijn schot word in corner gewerkt. De 45 min zijn inmiddels vol, en er is geen blessuretijd geweest, toch spelen we al 4 min over, (hier dus de ‘fout’ van de leiding). Een plaatselijke speler komt in contact met Niels P, de scheidsrechter fluit voor penalty. Navraag bij onze spelers leerde mij dat er nochtans geen fout was. Maar min 49 eh!!!! En het spel had niet stilgelegen. Tergelijk zeiden ze wel dat in de tweede helft er ook een strafschopfase was, en dat dit er WEL eentje was. Volgens mij was dat er ook één. Maar ja de bal op de stip, en ondanks de goede hoekkeuze van Kaj toch binnen, 1-1. Meteen na aftrap krijgt Peter al vallend nog een kans, maar naast. Nu word er eindelijk voor rust gefloten.

Na enkele Jup bleu zie ik dezelfde elf terug beginnen. En al meteen dreiging van de thuisploeg met een dropschot. De aanvangsfase zou voor de thuisploeg worden. Kaj moet tweemaal op rij al zijn kunnen tonen. Nogmaals een gevaarlijk schot Germinal, naast. De geplande wissel viel in het water want er komt een noodgedwongen wissel. Stijn met last aan de lies word gewisseld voor supersub Rudy, die Abdel. En wees gerust, hij zal het verslag meermaals halen. Germinal nog is uit vrije trap, Kaj klemvast. Die redding doet hij even later nog is rustig over. Zoals ik reeds zei de eerste 15 a 20 min zijn voor de thuisploeg, en zij worden uiteindelijk beloond, van in de kleine backlijn tikken zij de 2-1 binnen. Het is net alsof die een wake-up call is voor de onze, want onmiddellijk Seppe met een gemeten voorzet en wie staat aan de tweede paal om binnen te werken? Jawel, die Abdel 2-2. Dan word Seppe diep gestuurd, helaas kent hij geen succes. Maar wij hebben de smaak nu te pakken, want daar is plots een kopie van de 2-2, nu wel met het gegeven dat Seppe eerst een paar verdedigers knap in de wind zet en dan voorbrengt, en weer staat hij daar, onze Rudy, 2-3. Het spektakelstuk is nu echt van start gegaan, want bijna elke deftige aanval is langs beide zijde nu succesvol. Germinal wordt niet bestraft voor een fout op Seppe, en door het centrum  krijgt een lokale spits een soort vrijgeleide, tja deze afstoppen was mogelijk maar dan was er het risico op een kaart of penalty, 3-3 dus. Gelijkmaker met een geurtje dus.

En nog geen 30 sec valt de 4-3 ook vrij gemakkelijk, we zijn even koud gepakt.

De kelk moet tot op de bodem leeg, want het staat nu ook al 5-3, hier ging futloos verdedigen vanwege ons aan vooraf. Maar in plaats van hangende kopjes, toch de drang om op zoek te gaan naar de aansluiting bij ons. En het is Niels O, die in een geharrewar de 5-4 tegen de touwen duwt. We hebben ondertussen ook de bewuste fase zoals ik voorheen beschreef meegemaakt, de strafschop die er eentje was, maar niet werd gegeven. Wij zetten nu alles op alles om toch nog een gelijkspel uit de brand te slepen, en dat komt er ook. De thuisploeg die alle hens aan dek moet roepen wordt in hun eigen zestien vastgezet, en Rudy frommelt de gelijkmaker binnen. Helaas wordt hij afgekeurd door de leiding. Met alle respect mijnheer, maar de bal kwam van de Germinalkeeper zelf, dus kan nooit offside zijn he. Hier wil ik dan een compliment geven aan de scheidsrechter. Hij was er van overtuigd dat het offside was, en hij had kunnen doen of zijn neus bloedde en goal te geven als compensatie voor de fout in de eerste helft. Maar dat deed hij niet. Dat getuigt in mijn ogen van de goede en eerlijke bedoelingen van de man. Maar feit blijft dat wij door twee foute beslissingen een meer dan verdiend punt aan onze neus zien voorbij glippen. Het laatste fluitsignaal wordt door de thuisploeg met een zucht van verlichting, verwelkomd heb ik de indruk.

Hier iets beknopt over zeggen is met gemengde gevoelens. Als er een ploeg de drie punten verdiende, de thuisploeg misschien wel, maar als er een ploeg ZEKER een punt verdiende, waren wij het wel geweest.

Maar deze match toonde dat wij klaar zijn voor de battle volgende week tegen de voor de moment ploeg van’t stad zijnde, onze buren de Zonnekloppers.

Daar kregen we volgens mij misschien ook iets te weinig, maar hopelijk krijgen we zaterdag wat we verdienen. Dus allen op post zaterdag voor de derby van het jaar!

 

V.G.