''

Verslagen

Wedstrijdverslagen 2018 - 2019.

W. Spin 5 - 3 KFC Krabbers

  • 30/03/2019 15:00
  • Competitie

Opstelling

Peeters K, Van den Broek R, Mensch C, Ooms N, Vandenbroeck N, Praets N, Delarbre S, Rutten G, Michiels J, Mr T, Lemmens S

Reserven

Rens S, Geyskens K, Van den Broek J, (Sprengers D???)

KRABBERS ZORGEN BIJNA VOOR DE VERRASSING VAN DE SPEELDAG.

Ja vandaag zat er wel degelijk iets in, een tegenvallende thuisploeg die misschien last had van zenuwen deed het geloof bij de onzen in eigen kunnen wel wat groeien. Spin zeker geen slechte ploeg kon toch niet echt intimideren, men zag dat deze ploeg kan voetballen, maar vandaag was ik toch niet erg onder de indruk. Als wij hier een puntje meegritsen zou er misschien weinig kunnen gezegd worden. Ook de staat van het veld liet te wensen over, dan zitten wij in het C.T. stadion nog op rozen. Maar dat is voor beide ploegen zo, maar voor onze technisch onderlegde spelers is het zeker geen godsgeschenk.

De twee eerste doelpunten gaven wij weer weg in geschenkverpakking, en het derde doelpunt was wederom een cadeau van de scheidsrechter, flagrant buitenspel. Maar laat mij meteen duidelijk stellen, de man was misschien wel de beste man op het veld. Ik hoorde links en rechts bij de bezoekende supporters het getal 97 vallen, zij gaven hem dus 97 % op 100.

Dus wij schoten in onze eigen voet, of we hadden de rust gehaald met 0-0.

Zonder trainer werd de reis naar Dessel dus aangevat, en ook zonder Daan, spoorloos vermist, of nog altyd de werking van de klok op zijn gsm niet kennende? In laatste instantie dus nog sleutelen aan de ploeg, Wouter zou de plaats van Danny invullen.

Mechelen-product Robin V toont meteen hoe zijn ploeg van achter de kazerne niet aan de bekerfinale moet beginnen, want met een serieuze fetskeu zorgt hij dat er enkele harten een paar tikken overslaan. Gelukkig kan Kaj voorkomen dat de thuisploeg hier van kan profiteren. Glenn heeft ook zijn sloef niet gekrijt, want hij pakt ook uit met een fetskeu schot. Een inworp van Wouter word door Seppe verlengt met de kop, maar niemand aan de tweede paal gevolgd.

De thuisploeg komt dreigen en Niels P ruimt op, voor twee aanvallers. Jurgen met een hoge bal, Cisse besluit in de vlucht niet zo ver over. Dan nog is een moment waar enkele tikkers overslaan, Robin enig mooi met de linker, en de bal via de lat terug uit doel. Bijna het own doelpunt van het jaar. Robin, vader Peter zag nog bleek na de match, spaar die mens aub. Ondertussen moet Jurgen na een elleboog naar de kant en moet hij verzorging krijgen om het

bloeden te stelpen. Na bijna 10 min kan hij toch verder. Stijn slim binnendoor naar Wouter, maar de thuisdoelman speelt goed mee en voorkomt een achterstand, en brengt direct de counter opgang, Kaj is ook attent. En net voor rusten dan ons eerste weggevertje, Cisse niet secuur, Niels V die niet tijdig terug is, en twee thuisspelers kunnen onder mekaar uitmaken wie scoort, 1-0. Nondeju, mag ik efkes vloeken ja? En dat net voor de rust.

Senne vangt de tweede helft aan ipv Stijn, last van een blessure opgelopen net voor de rust. En wij geven een thuisspeler teveel vrijheid op links, Kaj kan redden. Een kantelmoment volgt nu, met goed doorzetten van Wouter, en ideaal voor de keef, maar Senne mist deze enorme kans. En nogmaals Wouter, maar de keeper doorziet zijn lage schuiver. En dan cadeautje nummer twee, wij wisselen onderling van onze te dekken man, en hiervan maakt de thuisploeg handig gebruik om de 2-0 tegen de netten te prikken. Het had 1-1 kunnen worden maar helaas het staat 2-0.

Kevin word nu gebracht voor Niels V. Een laag schot van de thuisploeg, Cisse zet er zijn voet tegen, en via de goede kant voor ons nu, gaat de bal via de paal buiten. Glenn met een ver schot maar ook ver naast. Ook wij kunnen op de counter spelen, via Senne en Seppe, maar de keeper klemvast. Dan de goal uit offside, verkeerd beoordeelt dus door de ref en 3-0. Twee min later fluit hij wel voor buitenspel, nu was het nochtans geen. Niels P komt naar de kant voor Yordi. Een hoge bal van de thuisploeg maar goed doorzien van Kaj. En in tegenstelling tot vorige week, toen er geen inzet, maar gelatenheid was, nu zag ik des temeer vechtlust en bleven de kopjes omhoog. Niels O neemt het voortouw en toont hoe het moet, door prachtig drie man uit te spelen en onhoudbaar de 3-1 binnen te schieten. Maar helaas helaas, toch weer concentratieverlies bij ons, want gelijk als Spin aftrapt hangt de 4-1 tegen de touwen. Er waren toch twee geelhemden in de buurt, maar mocht niet baten.

Een kaarsje mogen we wel branden als een loeier van de thuisploeg op de kruising spat. We laten de moed echter niet zakken, en Yordi zit goed op, de keeper loopt zich te pletter op The Rock Yordi, en de thuisploeg krijgt het leer niet weggewerkt, en Glenn knalt de 4-2 binnen. Dit geeft ons precies vleugels, want amper één minuut later alweer een uitstekende looplijn van opnieuw Yordi, en op pas van Niels O is Seppe de afwerker van dienst, 4-3.

Zou er iets moois in de maak zijn? Helaas nee, want wij geven weer teveel ruimte weg, ditmaal wel omdat wij te massaal naar voor zijn getrokken niet tijdug terug zijn, en hiervan maakt de thuisploeg dankbaar gebruik om te 5-3 te potten.

Er volgen nog enkele kansen voor Spin, maar zij besluiten telkens naast. Jurgen met een lange bal op Seppe, maar de keeper ligt in de goeije hoek.

Meteen het einde van de match met een thuiszege, die te rechtvaardigen is, maar het had ook anders kunnen lopen, en moesten we een punt hebben meegebracht, er zou niet moeilijk over gedaan worden denk ik.

Maar mijn tevredenheid gaat vooral uit naar de ingesteldheid waarmee vandaag werd gevoetbald, er stond een ploeg. Jaja, de gebruikelijke weggeefdoelpunten ik weet het, dat is een GROOT werkpunt.

Dus gasten, geef zaterdag nog is alles tegen Stort Sport, hopelijk zijn jullie dat pilleke van ginder nog niet vergeten, en geven jullie de trouwe supporters en de opgeladen disco nog is wat werk.

Nota van de redactie: we spelen dus wel degelijk THUIS!!!

En niet in de Limburg he …….!!

 

V.G.