''

Verslagen

Wedstrijdverslagen 2018 - 2019.

KFC Krabbers 3 - 2 Stort Sport

  • 06/04/2019 15:00
  • Competitie

Opstelling

Peeters K, Vandenbroeck N, Ooms N, Praets N, Geyskens K, Mensch C, Peeters J, Michiels J, Lemmens S, Rutten G, Van Cauter P

Reserven

Van den Broek R, De Maeyer R, Sprengers D, Sterckx S

SPELERS HOUDEN WOORD EN ZORGEN VOOR DUBBEL VERJAARDAGSCADEAU.

Vandaag onze laatste thuiswedstrijd van de competitie, en tegen een ploeg waar we een draak van een match tegen speelde in de heen ronde.

Maar dit hebben ze dus in een triller toch recht gezet vandaag.

Een vol scheidsrechtersblad zorgde voor een grote keuze, dus dat zat al mee.

Wij beginnen uitstekend als Glenn R, Peter lanceert maar knappe redding van de bezoekende doelman. Maar ook Stort Sport laat zich niet onbetuigd want op de counter moet Kaj zich lang maken en met de vingertoppen duwt hij het leer tegen de paal. Maar dat is slechts uitstel, want Niels P met een niet al te beste ingreep, na ook alweer een voorafgaand foutje, maar helaas het staat 0-1.

En een minuut later weer een fout van de onzen en het staat zowaar 0-2.

Het doemscenario van in Lommel staat velen voor de geest. Gelukkig houd sterkhouder Glenn het hoofd koel en sleept hij zijn ploeggenoten mee in een positieve flow. Hij past op Seppe, maar Seppe trapt naast de bal, mooie kans.

Dus draaien we voor de gelegenheid de rollen om, Seppe in de rol van aanbrenger nu, Glenn door het hart van de verdediging en hij werkt knap af, de aansluitingstreffer is een feit 1-2.

Dan een verrassende uithaal van de bezoekers, van op zeker 20 m de bal spat op de dwarsligger.  Ook wij kunnen het van ver, een vrije trap met Cisse die aflegt voor Niels O, maar de keeper haalt de bal vanonder de lat met een supersave. Celle Ke, jawel, verlost van blessure waagt ook zijn kans maar hij kent geen succes. Dan krijgen wij een vrije trap tegen op een andere fase dan waar het spel plaats vind, en terecht. Dus hier de kans voor een woord over de scheids, weer voortreffelijk gefloten van onze bijna ‘vaste’ scheidsrechter. De vrije trap gelukkig recht op Kaj. Wat later was zijn redding wat moeilijker, op een laag schot. Cisse krijgt het laatste woord, maar een vijandelijk been voorkomt de gelijkmaker.

We rusten dus bij 1-2, en we krijgen een dubbele wissel, Robin voor Niels V, en Daan voor Celle.

Glenn met de corner, een hoog opspringende Niels O, maar evenzeer hoog over, tja Niels, kan niet elke keer prijs zijn eh. Cisse achter een vrije trap, maar een aarzeling bij Daan en weg kans. Peter haalt uit met een laag schot, maar de keeper met de voetveeg. Peter opzij naar Glenn maar weer redding van de bezoekende doelman. Een vrije schop na fout op Peter levert ook niets op.

Dan even consternatie bij iedereen, Kevin komt eraf, hij was nochtans goed bezig. Maar de jarige Kevin bracht zelf direct duidelijkheid door te melden dat hij zelf om vervanging vroeg om iedereen speelminuten te gunnen, das knap.

Zijn vervanger zal zeker geen verzwakking zijn, is namelijk Sander, hevige fan, van de toekomstige vice-kampioen, Genk van dit seizoen. Oei oei oei, ga niet goed vallen.

Wij krijgen een vrije trap, protesterende geelhemden ivm feit dat de muur te dicht staat, (Was waar mijnheer, hij stond te dicht), maar Niels O trekt er zich weinig van aan en met een lage schuiver tekent hij de 2-2 op het bord. Oomske op zoek of sollicterend naar Gouden Stier?

Dan kan de volgende zeker tellen, want van op een bijna onmogelijke plaats plaatst hij de bal recht in den haak. 3-2. Na de match voer voor discussie, was het als een schot of als voorzet bedoeld? Niels hield voet bij stuk en zei dat het de bedoeling was. Ik wil hem wel geloven want hij scoort vanuit alle mogelijke hoeken, en hij is nog steeds met naamgenoot Niels P in de running voor de nieuwe in het leven geroepen trofee, namelijk die van doelpunt van het jaar.

Dan een goede aktie van Daan, helaas Peter kan hem niet benutten. De bezoekers komen ook nog is dreigen en vizeren de paal. Seppe prachtig doorgezet ondanks evenzeer prachtig en meters ver vasthouden van een verdediger, kan nog trappen maar de keeper red.

Wij krijgen nu een dubbele kans, eerst met Peter, maar redding van de bezoekende nr 1, en Daan naast een lege kooi. Misschien ook beter want volgens mij was hier sprake van offside. De thuisaanhang onder leiding van L.L. is al enige tijd om Rudy-Abdel B.M aan het roepen. Seppe komt eraf en dus worden de smeekbeden van de supporters verhoord. Rudy vurig aangemoedigd zal nog 10min alles geven. Hij was in het verleden steeds goed voor enkele doelpunten, helaas vandaag zal het niet lukken.

Na een nieuwe vrije trap besluiten wij nog is 2 m naast. Rudy brengt ideaal voor, maar Daan zijn interceptie was van iets mindere kwaliteit. Sander is nog een geel karton gegund als hij na een serieuze fout op hem verhaal gaat halen. Dat was ook meteen het laatste feit van de match.

We hebben dus wraak genomen voor de zware nederlaag ginder, en voor de familie G. een mooi dubbel verjaardagsgeschenk. Dankuwel heren.

Ik zal het kort houden in de samenvatting, evenzeer een dubbele cadeau in de vorm van doelpunten voor de bezoekers, maar over de ganse match gezien een meer dan verdiende zege. Enig misverstand ook na de match, er steeg gemor op bij de trouwe aanhang, omdat zoals de traditie er is, wat gratis gerstenat voor deze mensen was, en dit in eerste instantie zo niet gecommuniceerd werd. Dat gratis bakske kan er op het einde van het seizoen wel af denk ik.

Volgende week al de laatste van het seizoen, daarvoor moeten we naar de laagst geklasseerde in de stand, nl De Berg, hopelijk gaan we voor zes op zes.

 

V.G.