''

Verslagen

Wedstrijdverslagen 2018 - 2019.

KFC Krabbers 6 - 5 Den Berg

  • 29/09/2018 15:00
  • Competitie

Opstelling

Mr T, Geyskens K, Praets N, Mensch C, Van Meensel T, Van den Broek R, Michiels J, Rutten G, Ooms N, Lemmens S, Van Cauter P

Reserven

Vandenbroeck N, Van den Broek J, De Maeyer R, Kiser T

VOOROORLOGSE UITSLAG, MAAR NIET GEZOND VOOR HARTPATIENTEN

Ze hebben het mij niet gemakkelijk gemaakt, onze boys. Over de match een degelijk verslag maken is geen geschenk vandaag. Versta mij goed, om alle fases – goals weer te geven zou ik in feite een trilogie moeten schrijven en het zou een ééntonig en in herhaling vallend gegeven worden. Dus ik zal mij proberen te beperken tot een “kortere” versie, en deze zal nog langdradig zijn. Dus schiet niet op de pianist als een actie het verslag niet uitgebreid haalt, maar ik ben Brusselmans niet, die zou dat misschien lukken.

Ale sit down and put on you seat belt.

In feite zou ik de inleiding van verleden week opnieuw kunnen gebruiken want deze match was een exacte kopie van verleden zaterdag, alleen nog straffer. Nu met het gegeven dat we een riante uitgangspositie tot tweemaal toe bijna uit handen gaven, maar uiteindelijk toch nog nipt aan het langste eind trokken.

Volgens een reporter op rust, lieten we tweemaal op rij na om een monsterscore te laten op tekenen, en is de tweede helft er soms teveel aan. Ik zou zeggen, misschien denken we iets te rap dat de buit binnen is als we 3 tot 4 doelpunten voorstaan. Hij kan dus wel een punt hebben. De feiten nu:

Wij openen naar gewoonte erg scherp en meteen met een overrijpe kans, Glenn R perfect naar Niels O maar die slaagt ervan in de kleine carré, om over en naast te besluiten. Maar enkele tellen later is het wel raak als Seppe kalm blijft en van dichtbij de score opent, 1-0.

Seppe is enkele minuten laten dan passeur van dienst, en Robin V met wellicht één van zijn mooiste doelpunten uit zijn carrière, enig mooi in de kruising. Gans het stadion sprakeloos van deze beauty!! Voor mij de fase van de match.

De bezoekers tonen zich met een schuin schot in het zijnet. Na een vrije trap van Glenn, die Jurgen aanspeelt, brengt deze voor, maar Niels O kopt recht op de keeper. Glenn met een corner, Seppe nu van dichtbij, maar ook hij besluit te zwak. En de kansen stapelen zich op, Niels O, ditmaal met een open kans, moeilijker te missen dan te maken vond ik. Over en naast. De bezoekers putten precies moed uit onze missers, en dreigen eerst met een schotje naast, maar dan worden we OPNIEUW genekt, net als verleden week, een inworp zuiver voor ons word aan de Berg toe gekend en ik krijg een deja vu gevoel, inderdaad….,  binnen. 2-1. Peter past nu op Seppe, en ondanks dat zijn schot kracht mist heeft de bezoekende doelman er toch de nodige last mee. En op het half uur hangen de bordjes weer gelijk na een counter, als de rood witte koelbloedig efficiënt zijn, 2-2. Peter kent dan malchance als zijn geplaatst schot een rood-witte voet op zijn weg vindt. Het heeft voor Seppe nu lang genoeg geduurd en aalvlug omspeelt hij de keeper en het staat 3-2.  Wat later kent hij dan weer pech met zijn schot op de paal. Roy gaat na een bezoekende poging van dichtbij goed plat en houd zo de minimale voorsprong vast want we gaan rusten. Seppe meer dan zijn best gedaan, blijft onder de rust binnen wegens familiale verplichtingen, Rudy- Abdel komt in zijn plaats. Maar net als vorige week, had de wedstrijd al beslist moeten zijn onder de rust.

Eerste gevaar komt in het begin van de tweede helft van de Berg, als Kevin wat ‘ver’ van zijn man speelt, in opdracht van zijn keeper, al zie ik toch liever een kortere mandekking. Maar op de counter hierop, volgt een weer knappe actie van Robin, die panklaar legt voor Peter V, die aan de eerste paal de 4-2 binnen glijdt. De Berg laat zich evenwel niet doen, en er is een attente Roy nodig om het listig schot over te tikken. En enkele tellen later pakt hij dan weer uit met een pracht reflex op een laaggeplaatst schot. Hij houdt ons hier op twee min een paar maal recht. Rudy niet egoïstisch naar Peter, maar de voorzet is wat te ver naar achter. Rudy nu zelf met het hoofd, hier zat ook meer in. Peter met een sluw schot als de keeper op een nochtans uitstekende grasmat uitschuift, maar over. Met nog een half uur worden Kevin en Robin vervangen, door Thomas en Niels V. Ik zou de vervanging van Robin graag een applausvervanging noemen. Iemand bezwaren????

De Berg met een schot halve meter naast. En een geharrewar in onze zestien levert ook niks op voor de bezoekers. Peter wordt dan door de bezoekende keeper met een pracht save, van onze vijfde treffer gehouden. Op pas van Thomas besluit Peter wat later met een omhaal in het zijnet.

De Berg krijgt dan een vrije trap, en de “gezichtsbescherming” van iemand in onze muur is wat ‘hoog’, bal terecht op de stip! Gelukkig hebben we Roy, en hij stopt de elf meter, mercie he ‘Roy’. De kansen en doelpogingen blijven zich opstapelen, Peter vindt een uitstekende keeper op zijn weg. Maar in dezelfde fase krijgt Niels O het leer toch tegen te touwen na voorzet van Glenn, 5-2.

De bezoekers, nog is in het zijnet. En dan ist eindelijk Abdellekes tijd, hij tekent voor de ‘gerustellende’ 6-2, het muziekje erna, van ons Tina, was hier wel op z’n plaats eh Rudy! Met nog een klein kwartier is de buit wel binnen zeker? Nee dus zoals je in het vervolg zult kunnen lezen. Wij trekken wat ver terug en zijn niet vinnig en stevig genoeg meer in de duels, de bezoekers zijn in deze fase van de wedstrijd gretiger, en zij geven niet op, bewijze hiervan zijn de verscheidene gele kaarten, grotendeels voor protest, maar hiermee bewijzen zij dat ze zich niet neerleggen bij deze normaal geruststellende tussenstand.

Tom V, word nu vervangen door Jordi V.

De resterende 15 min rustig uitspelen zeker? Dat is dan buiten de bezoekers gerekend, want zij voelen dat wij achteruit neigen en zij zetten meteen een offensief op, te beginnen met een schot in het zijnet, maar enkele tellen later, als den deze aan zijn disco aan ’t prullen is, staat het 6-3, dus hoe of wat, ik kan het niet zeggen wegens niet gezien. Maar als wij minuutje later wat te laks verdedigen is het 6-4, dat had ik dan wel gezien, het gaat van kwaad naar erger en de hartslagen van de supporters gaat gesteeg de hoogte in.

En als wij dan nog is veel te makkelijk een vrijschop weggeven is de riante voorsprong zo goed als weg, 6-5. Nondeju!!!

Maar we zijn hierdoor wel opnieuw wakker geschud en door de aanmoedigingen van de thuissupporters steken de spelers toch nog een tandje bij, en beginnen we opnieuw wat hoger te spelen. Glenn stuurt Peter weg, die kopt maar komt in contact met de keeper, waarna deze toch een verdachte reflex in huis heeft op Peter vind ik, een reukje aan.

Gelukkig zonder veel erg, want minuutje later ziet Peter een volgende poging in corner gewerkt worden. Ook de bom van Jurgen doet de netten niet trillen want met nu wel uitstekend en proper keeperswerk kan de bezoekende nr 1 overtikken. De bezoekers dreigen nog tweemaal, en de laatste weggegeven kans danken we aan ons zelf, want op een gevaarlijke plaats krijgen we een vrijschop tegen voor protest. Gelukkig is ook de scherpte bij de bezoekers weg, en eindelijk het verlossende eindsignaal, door een goed leidende ref.

Al bij al een verdiende overwinning maaaaaar, maar waarom steeds met vuur spelen. Hopelijk zal het weekje rust ons goed doen werken wij aan onze minpuntjes en trekken we lessen uit de vorige matchen.

Voilà korter kon ik het verslag niet maken, dit was nu éénmaal een match die bol stond van emotie en opeenvolging van spelfases.

V.G.