''

Verslagen

Wedstrijdverslagen 2019 - 2020.

Hemelboys 3 - 3 KFC Krabbers

  • 14/09/2019 15:00
  • Competitie

Opstelling

Peeters K, Van Meensel T, Mensch C, Praets N, Verheyden J, Rutten G, Michiels J, Boons K, Lemmens S, Ooms N,

Reserven

Van den Broek R, Van den Broek J, Vandenbroeck N, Geyskens K

RSCA SYSTEEM LEVERT SLECHTS 1 PUNT OP IN “KLEURRIJKE” MATCH.

Gegroet beste lezers. Al onmiddellijk een serieuze kluif voor de schrijvende pers. Ik wilde rustig beginnen, maar dit is mij helaas niet gegund. Daarom dat ik mij wat ga beperken in de spelfases. En zoals vorige jaren voelde Grote Rik het ook kriebelen en kroop hij in de pen om mij ook een titel voor het verslag mee te geven nl, “Hemelboy’s gedroegen zich niet als engeltjes en eindigen de wedstrijd met drie rode kaarten”.

Ik wil wel direct een kanttekening plaatsen voor diegene die de wedstrijd niet gezien hebben, en zullen denken, VIER rode kaarten, dat moet daar een ordinaire schoppartij geweest zijn. Dat was het geenszins, er zijn inderdaad stevige duels geweest maar de rode kaarten zijn er in feite niet gekomen door doodschoppen. De goedleidende scheids mag in mijn ogen terugblikken op degelijke wedstrijd en kon niet anders dan de beslissingen nemen die hij nam. Spijtig voor beide ploegen en enkel goed voor de bondskas, die goed zal gespekt worden.

En nu de orde van de dag. De Krabbers zagen wel wat in het RSCA project van Vince, en proberen het ook op die manier, na spijtig afhaken van Rudy DM als trainer wegens privéredenen. Dus enkele spelers namen het ‘trainerschap’ onder hun vleugels. Een viertal spelers gingen over de opstelling, en de gekwetste Stijn kreeg de rode band aangespeld, hij mocht de eer krijgen van jongste trainer in de bond. Al is hier wel met vuur gespeeld, daar hij zijn A licentie nog niet heeft, net zoals zijn boezemvriend Vince. Hopelijk maken de bondsinstanties hier geen werk van.

De vinnigste start is van de thuisploeg, en als wij daarbij nog een handje toesteken met een verdedigende flater moet Kaj zich voor het schot gooien, en gelukkig sterft de poging op zijn rug. Wij reageren wel direct, via Seppe die voorbrengt op Niels O, maar over. En we komen toch op voorsprong als Glenn en Seppe met twee voor doel komen en het is Glenn die mag afmaken 0-1.

De thuisploeg reageert onmiddellijk, op links een 2 tegen 1 situatie maar Céke verdedigd knap. Weer aan ons nu, Jo naar Seppe, hij besluit echter naast. Dan pakt Niels O uit met een grote cadeau voor de Hemelboy’s, door tekort terug te spelen en dit laat de thuisploeg niet liggen, 1-1. Glenn met een vluchtschot dat over zoeft. Reactie van de thuisploeg van dichtbij, maar naast. Niels P speelt

ook efkes met vuur door tekort terug te spelen, Kaj net op tijd om erger te voorkomen. Een meevallertje voor ons wanneer de thuisploeg word afgefloten voor buitenspel, dat er geen was. De thuisploeg met twee kansen, maar beide kopbalpogingen over en naast. Kenneth word gelanceerd door Seppe, maar helaas word zijn schot geblokt. Niels P is er dichterbij, maar via de binnenkant van de paal komt de bal er terug uit. Kenneth nu plots alleen op weg naar doel, maar hij word neergehaald door een verdediger, en helaas voor de thuisploeg de enige juiste beslissing, rood. Glenn mag de vrije trap nemen, half metertje over. En als wij balverlies lijden pakt de thuisploeg uit met een dieptepas, Kaj die ietsje te ver uit z’n doel staat is eraan voor de moeite en 2-1. Nog enkele minuten tot de rust, als de hardwerkende Seppe laag voorbrengt, maar niemand gevolgd, was nochtans maar in te leggen. Gelukkig hebben wij Céke om te zorgen dat we toch kunnen rusten met een gelijkspel, want hij profiteert heel slim van ook niet zo zuiver verdedigen van de thuisploeg en 2-2. Rusten en een beetje bijsturen zeker.

Dezelfde elf spelers na de rust, wel enige bijsturing, Niels O en Niels P wisselen van plaats. Dus pas gemarriede Niels (Proficiat ook aan de eega), komt weer op zijn positie van verleden jaar, dit tot zeer grote tevredenheid van de oude garde Hugo en Jacky, ook bij mij, ik overdrijf niet als ik zeg dat dit Ooms zijn beste positie is. Het is de thuisploeg die het felst van wal steekt, maar zij krijgen dan ook al de ruimte, dacht dat wij met een man meer stonden? Daar lijkt het in de aanvangsfase echter niet op. Als wij met een vrijschop onze kans gaan is het te zwak, oprapertje voor de thuisportier. Wat mij opviel bij ons, er word wat veel met de bal gelopen, wat soms teveel balverlies oplevert, mannekes de bal het werk laten doen. De thuisploeg met een schot in het zijnet komt dichtbij de derde treffer. En dan een fase die ik moeilijk kan beschrijven, wegens ogen tekort, maar zal een poging doen. Kenneth in een stevig duel, een lokale speler is niet echt proper, er volgt een reactie van Kenneth, maar de reactie hierop van een thuisspeler(s) mag er zijn. Kenneth kan de schade laten reparen in de kliniek. Gekloven wenkbrauw. Natuurlijk discussie alom, gelukkig bleef alles bij verbaal getouwtrek. De nochtans goed gevolgde scheids had net als ik ogen tekort, en trok rood voor een thuisspeler, ook Kenneth krijgt deze kleur. De scheids gaf toe dat hij deze fase-reactie van Kenneth niet had gezien, en op aandringen van de tegenpartij ook rood trok voor Kenneth. De gemoederen kwamen wel snel terug tot rust en we konden verder. Niels P achter een vrije

trap, maar te weinig poeier. Vince besluit Jo te vervangen door vers Mechels bloed, Robin V erop. Seppe met een listig steekballetje voor Niels P, maar Niels foutief gestuit in de 16, was inderdaad penalty, helaas de scheids geeft hem niet. Ceke met een laag vluchtschot, naast. Jurgen heeft ook nog een schot in huis, maar evenzeer te zwak. In een rustig moment acht ik het tijd voor een korte conversatie met man van de match Glenn R, en zoals het tussen toppers gaat had ik niet veel woorden nodig. Gewoon ‘seg Glenn, komaan eh doe gij het is’, en Glenn is geen man van woorden maar van daden en kabas, tis 2-3. Moet wel opmerken dat die ‘toppers’ overdreven is, bij mij geld eerder flopper, maar dat van conversatie klopt wel degelijk.

Bij ons word ook nog vervangen, Kevin, Niels en Robin komen nog in, de momenten juist zijn me ontgaan. Het echt mooie voetbal is niet meer tersprake, de thuisploeg met 2 mensen minder het warme weer en de grote plein werken ook op de fysieke weerstand, en de paardjes worden moe.

Een thuisspeler waarschijnlijk ook last van de warmte blijft protesteren tegen de scheids, die word het beu, en geeft uiteindelijk geel. Normaal is het toch een rode lap die op een stier zijn zenuwen werkt, hier is het geel voor deze speler, want hij blijft protesteren en met zijn scheenbeschermers gooien. De scheidsrechter is het nu echt beu en haalt nu tweede keer geel boven, wat betekend, wassen. Is echt dom wat deze speler deed, was niet nodig. Dus de thuisploeg met 8 verder. Een geluk dat de scheids geen ogen op zijn rug heeft want het gene wat naar hem gegooid werd van op de bank was ook de moeite. Wij krijgen nog de kans op de 2-4, maar verkwanselen deze.

En wat niemand voor waar hield, gebeurt toch. Wij stonden erbij en keken ernaar zal ik maar zeggen, en het is 3-3.

Niels P kiest dan voor een schot, hier had een voorzet moeten volgen naar een vrijstaande maat, dju toch. Er volgen nog twee kansen voor ons die ook niks opleveren. En we krijgen ei zo na het deksel op de neus na wel weer zeer zwak verdedigen. Vier minuten te vroeg word eraf gefloten dan. En misschien maar goed ook. Een gelijkspel is misschien de juiste uitslag, maar gezien de numerieke meerderheid kunnen wij daar niet mee tevreden zijn.

Volgende week onze eerste thuismatch, daar gaan we uit een ander vaatje moeten tappen denk ik. Dus of ik tevreden ben over onze match? Laat ons zeggen, gedeeltelijk tevreden.