''

Verslagen

Wedstrijdverslagen 2019 - 2020.

KFC Krabbers 2 - 4 Germinal

  • 21/09/2019 15:00
  • Competitie

Opstelling

De Maeyer R, Van Meensel T, Mensch C, Ooms N, Van den Broek R, Rutten G, Michiels J, Lemmens S, Verheyden J, Praets N, Vanderstukken C

Reserven

Van den Broek J, Vandenbroeck N, Geyskens K, Delarbre S

KEEPERS EN SCHEIDSRECHTER IN DE HOOFDROLLEN

Laat mij eerst beginnen met een rechtzetting ivm het verslag van verleden zaterdag. Ons eerste doelpunt werd niet door Glenn gescoord maar door Seppe. En als reden van dit misverstand moet men bij Hugo & co zijn, die mij verkeerdelijk informeerde. En de eerste rode kaart werd gegeven na fout op Céke en niet op Kenneth, hier hand in mijn boezem.

De match van vandaag begon in mineur, door de slechte mare dat één onzer boegbeelden vrijdag in het ziekenhuis werd opgenomen. Wij duimen alvast voor een spoedig herstel.

Dat wij het vandaag niet onder de markt zouden hebben stond als een paal boven water. In één van onze laatste wedstrijden uit het vorig seizoen gingen wij in een spectaculaire uitwedstrijd onverdiend de boot in na een scheidsrechterlijke dwaling, het werd toen 5-4 in een te lange blessuretijd.

Germinal een uitstekend geheel met enkele klasbakken zou zich hier niet komen ingraven en dat bleek ook na afloop.

Het is echter de thuisploeg met de eerste mooie kans, Glenn met een vrijschop, Niels O knikt de bal onder de lat, maar de bezoekende keeper duwt knap over.

Maar onmiddellijk daarna een tegenstoot van Germinal, eerst nog een goede redding van Rudy, maar zijn verdedigers laten hem wat in de kou door te laks te reageren en 0-1. En amper een handvol seconden later, opnieuw ‘ik stond erbij en keek er naar ‘W Tura’, en 0-2. Sorry jongens maar dit was zo, iedereen hier zei het. Seppe goed gelanceerd, maar hij maakt een duwfout en terecht afgefloten. Een lage vrije trap van Niels O in de muur.

Een zeldzame foute tussenkomst van Céke, maar Rudy voorkomt met een reflex de derde treffer. Seppe opnieuw met een zeer prachtige individuele aktie waar hij 4 man in de wind zet, helaas krult hij de bal over. Niels P zwiert voor en Jo kopt mooi over de keeper binnen 1-2. We naderen de rust stilaan maar daar komen de bezoekers nog is, eerst krijgt een bezoeker veel te gemakkelijk vrije doorgang, Rudy kan in corner werken. Deze corner zorgt voor wat caremboletoestanden voor ons doel maar met het nodige geluk komen we vrij. Nog twee akties die het verslag halen, eerst een kopbal van Seppe, over gekopt na hoekschop Glenn, en dan nog een fraaie redding van Rudy aan de eerste paal. De tweede helft met één vervanging, Kevin ipv Tom.

En net als in de eerste helft komt het eerste gevaar van ons, Glenn met een afstandsschot dat over zoeft. Een gepaste tussenkomst van Kevin voor twee aanvallers. De bezoekers tonen dan hun klasse met een prachtige aanval over links, en de goedgevolgde spits heeft maar in te tikken, 1-3.

Opnieuw een schitterende aktie van Seppe met een listige lob helaas op de paal. Dat ook Germinal kan missen bewijzen ze door aan de tweede paal een open kans de nek om te wringen. Wij op onze beurt met een schitterende aanval, millimeter pas van Niels O, Jurgen plaatst zijn kopbal maar de bezoekende doelman met een wereldsave red. Dit was een gemaakt doelpunt.

Wanneer wij goed uitstappen staat een bezoeker effectief buitenspel, helaas niet gezien door de voortreffelijk leidende ref. Inderdaad mijnheer, was wel degelijk offside. Dit was waarschijnlijk Uw enige foutje in gans de wedstrijd. Niet dat dit ons veel zou bijgebracht hebben maar het mag gezegd. 1-4 dus, en boekskes toe denkelijk. Het siert ons wel dat we toch blijven proberen, wederom Seppe, vandaag ook dikwijls alleen in de voorste loopgraaf, maar zijn schot uit de draai is te slordig. Begrijpelijk ook want hij zal wel met zijn hoofd bij de pa zitten. Doch chapeau dat hij op de plein staat.

Germinal opnieuw met een open kans, nu plaatsten ze het schot op de kruising.

Stijn is ondertussen ook ingekomen, en ziet meteen hoe Rudy weer een prachtsafe uit zijn handschoenen tovert. Na mooi samenspel met Robin krijgt Seppe eindelijk wat hij al lang verdient, zijn doelpunt 2-4. Nu bespeur ik toch nog enige bescheiden hoop bij de thuisaanhang. Céke vandaag ook weer zijn km gehaald wordt vervangen door Niels VdB. Rudy nog maar is goed plat, en de volgende poging van Germinal gaat over. Seppe wordt mooi de diepte ingestuurd, maar alweer vindt hij een uistekende doelman op zijn weg met een knappe redding. De keepers willen niet onder doen voor mekaar!!

Germinal met een scherpe counter, maar goede tussenkomst van Niels VdB. De Rudy krijgt het laatste woord, met een weerom goede redding. Hier blijft het bij, onze eerste thuismatch gaat verloren tegen een sterkere tegenstrever.

Dus verdiende overwinning voor de bezoekers, er zal rekening mee moeten gehouden worden op het einde van het seizoen.

Onze tegendoelpunten die te makkelijk worden weggeven blijven een werkpunt. Vandaag twee heel sterke keepers gezien en een secure goedleidende ref, dat is zowat de samenvatting. Maar voetbal blijft maar voetbal, en daarom duimen wij allemaal voor een spoedig herstel voor Danny.

 

V.G. Aspe