''

Verslagen

Wedstrijdverslagen 2019 - 2020.

KFC Krabbers 4 - 3 Jong Lansiers

  • 28/09/2019 15:00
  • Competitie

Opstelling

Peeters K, Geyskens K, Mensch C, Van Meensel T, Praets N, Delarbre S, Rutten G, Michiels J, Vanderstukken C, Lemmens S, Verheyden J

Reserven

Peeters J, De Maeyer R

RIANTE VOORSPRONG MAAR TOCH BIBBERGELD OP HET EINDE.

Ik had ook kunnen opteren voor de titel van verleden week, want vandaag weer twee uitstekende portiers gezien, en in mijn ogen redde die van ons vandaag een punt, door ons in de slotfase recht te houden met enkele mirakelsaves.

Blije gezichten voor de aanvang van de match, omdat er van het medisch front héél goed nieuws was over den Danny. Eén van de weken staat hij weer bij ons langs den draad.

Vandaag stonden de old crusaders, of moet het de Jong Lanciers zijn, op het progamma. Een sympathieke ploeg die ons wel ligt.

Het eerste gevaar komt langs Stijn, maar zijn schot word afgeblokt, Stijn, oftewel Vince, zeer bedrijvig in de aanvangsfase. De volgende aktie komt er via goed werk van Ceke, maar Seppe kopt te slap. Dan wat animo langs de lijn als de Rik zich in een gevecht met een paraplu laat afdrogen door een vrouwelijke supporter. Bijna missen we hierdoor een goede aanval van de bezoekers, gelukkig een broodnodige tussenkomst van Kevin, en hiermee komt ook onze tegenaanval op gang, en het is Glenn Rutten die met een WERELDgoal de bal vanop dertig meter in de kruising jaagt, 1-0. Hiermee onderlijnt Glenn zijn meer dan verdiende herverkiezing als Gouden Schoen van het afgelopen seizoen. Inderdaad Glenn wint dit kleinood voor het tweede jaar op rij. De bezoekers antwoorden met een scherpe aanval, maar Niels P grijpt net op tijd in, en met een perfecte sliding in corner gewerkt. Pas na een goede 25 min moet Kaj voor het eerst aan de bak, zij het met een redelijk makkelijke tussenkomst. Na een flater in de bezoekende defensie kan Glenn net niet profiteren om de score aan te dikken.

Een mee opgerukte Niels P poeiert dan een schot een half meterke over. De Lanciers met een vrije trap maar die levert niets op. Stijn ziet dan zijn hard schot in corner gewerkt worden. Maar niet getreurd, de “Vince”, krijgt zijn doelpunt. De bal raakt niet weg uit de zestien van de bezoekers en koelbloedig kletst hij vanuit de draai de bal tegen touwen, 2-0. We naderen stilaan de rust, maar eerst nog een vrije trap randje 16, maar Stijn werkt in corner.

We starten dezelfde met dezelfde elf na de rust, daar enkel Rudy en Celleke op de bank zitten, en Celleke een naar eigen zeggen, een zware poliesendag achter de rug gehad. En meteen na de rust al direct wat animo, Kaj red in eerste instantie, dan gaat de bal terecht op de stip als Jo de bal tegen de arm krijgt. Maar helaas voor de  bezoekers benutten ze hem niet. Stijn met poging, maar zonder veel gevaar. En plots staat het 2-1, als de bezoekers na een afgeweken bal, Kaj kansloos laten. De aansluitingstreffer is een feit. De volgende bezoekende poging gaat dan voorlangs. Na de pauze zijn de Lanciers scherper uit de kleedkamer gekomen dan wij, dus deze goal is verdient te noemen.

Zij kunnen dit echter maar een goed kwartier volhouden en wij nemen het terug wat over, met een zeer knap schot van Cisse, het schot wijkt nog af, maar met een geweldige save kan de keeper een grotere achterstand voorkomen. Cisse verdiende wel zijn goaltje want hij speelde vandaag een verdienstelijke partij. Een inworp van Stijn word verlengd met het hoofd door Glenn, maar de kopbal van Jurgen miste precisie. Glenn met een opportunistisch schot maar hij kent ook geen succes. Kaj met een goede ingreep als een spits tussendoor glipt. Hun volgende poging gaat over. Opnieuw Cisse op voorzet van Glenn, maar de keeper opnieuw geweldige redding. Nee voor Cisse mocht het vandaag echt niet zijn. Ook wij krijgen dan een strafschop na een fout op Seppe, Glenn zet zich achter de bal en stuurt de keeper de verkeerde kant op, 3-1. De Crusaders laten zich niet kennen, en zetten Kaj tweemaal op rij aan het werk, eerst haalt hij een schot vanonder de lat, en direct hierop pakt hij uit met een mirakuleuze redding. Ceke zet ook de bezoekende nummer 1 nog aan het werk, en hij doet dit ook met bravoure. Stijn “Vince” acht dat zijn taak erop zit, en Rudy komt het laatste kwartier volmaken. En dat Rudy nog steeds zijn nut heeft bewijst hij onmiddellijk als hij samen met Glenn aan de basis ligt voor het bedienen van Seppe, die de 4-1 scoort voor pa Danny. Dit doelpunt is grotendeels Rudy zijn verdienste. De schaapjes op het droge nu? Nee dat is buiten de bezoekers gerekend, die Kaj uitkappen en het staat 4-2. Ceke knalt nog is hoog over, en Rudy kraakt zijn schot. Wij geven dan plots teveel ruimte weg aan de Lanciers die hier gretig gebruik van maken en plots is het 4-3. Seppe gaat nog is solo maar de hoek is te scherp, meteen ook het einde van de wedstrijd, en een vandaag weer goede leiding fluit af.

Conclusie, we gaven de tegendoelpunten wederom weer te makkelijk weg, en een veilige en riante uitgangspostitie kwam hierdoor nog in het gedrang. Onze tegenstander vandaag was niet van het gehalte als Germinal, maar we maakten gewoon het onszelf moeilijk. Al verdiende we wel de zege. Volgende week zullen we uit een ander vaatje moeten tappen, want tegen Gerheide konden we nooit veel rapen.

Voor de volledigheid nog de uitslag van de Gouden schoenverkiezing.

Seppe haalde brons binnen, Niels O op honeymoon, kon zijn zilveren schoen dus niet in ontvangst nemen, maar het streelt mijn hart dat hij toch op hoogte wilde blijven van de gebeurtenissen op de mat. Zo heb ik ze graag. Niels kreeg ook nog trofee voor mooiste doelpunt, waarmee hij in slag lag, met naamgenoot Niels Praets. Dus Niels Ooms haalde het nipt voor een jury van oude glorieen. En inderdaad het waren twee prachtige doelpunten, en het was moeilijk kiezen. De eerlijkheid gebied mij om te zeggen dat ik niet op Ooms stemde maar op Praets, maar runner-up, is ook mooi he Niels.

 

V.G. Aspe