''

Verslagen

Wedstrijdverslagen 2019 - 2020.

KFC Krabbers 5 - 4 W. Spin

  • 12/10/2019 15:00
  • Competitie

Opstelling

Peeters K, Van Meensel T, Mensch C, Ooms N, Praets N, Delarbre S, Rutten G, Vanderstukken C, Mr T, Lemmens S, Van Cauter P

Reserven

Van den Broek R, Vandenbroeck N, Geyskens K, Verheyden T

WAAUWH WAAAAUUUHHH en WAAAAAAAUUUUHHH !!!!! QUIA OMNIS HONORIBUS !!!

Anders kan ik dit verslag niet beginnen, want na de uitschuiver van verleden week, waren er velen onder de supporters niet gerust in, myself incluis.

We mochten dan ook de wei in tegen de leider, en Spin is een ploeg waar wij het steeds moeilijk tegen hebben. Maar reeds vroeg deze week waren er sprankeltjes hoop die wezen op het rechten van onze rug. In tegenstelling met de geringe opkomst van verleden week, hadden we nu al snel 17 spelers. Dat zijn er twee teveel, en daarom boden Robin, en Kevin aan om langs de kant te blijven. Knap van deze gasten, ze werden door de technische staf echter gevraagd om hun kabaske toch maar mee te brengen. In geval van nood, en ze hadden inderdaad hun gerief nodig zo zou later blijken. Jo afgemeld en Jurgen out voor de rest van het seizoen met een schouderletsel, hopelijk valt alles mee.

De Jacky, ook gekend als den Danny was weer terug van de party. Maar ook wederom slecht nieuws van de ziekenboeg, Grote Rik, ook gekend onder de naam Ludo L, had Danny afgelost in het ziekenhuis. Gelukkig mocht hij in de voormiddag al het ziekenhuis verlaten. Ludo, spoedig al geheel herstel he, en rap terug naast de lijn.

Vooraleer de wedstrijd kon starten was er een technisch mankement aangaande de middencirkel die niet 100% beantwoorde aan de opgelegde normen. Een kleine misrekening van één van onze nieuwe groundmasters, toch alvast mercie dat jullie deze niet zo makkelijke job willen overnemen.

En dan nu klaar voor het verslag, het zal de moeite worden, en ik zal dus hier en daar wat moeten knippen want ik heb maar een bepaald aantal cicero’s (afmetingsmaat in de typografie).

De bezoekers ook niet met een gerust afgezakt naar Meerhout, volgens één hunner supporters, open toch in de eerste minuut al met een schot, maar te zwak en recht op Kaj. Maar in de derde minuut worden de verdedigende taken niet volledig ingevuld, Tom en Céke proberen de man nog af te stoppen, helaas werkt hij toch af, 0-1. Koude douche en ik krijg een deja-vu gevoel. Peter mist dan kracht en richting in zijn schot. En wanneer hij even later prachtig word aangespeeld door Wout, besluit hij recht op de keeper. Spin brengt voor vanop de doellijn, Ceke werkt weg. Een vrije trap Spin word hoog over geschoten. Spin nog is met een schuin schot, ook over. Er lopen daar enkele gevaarlijke heerschappen tussen, we mogen die geen minuut uit het oog verliezen.

Wout, met goede pas, maar aan de tweede paal kan Glenn net niet bij de bal. En Niels O, is op zijn beurt dan wat te verrast lijkt mij, als hij plots in bezit van de bal komt. Een warm standje voor onze keef, als de scheids een bal niet over ziet, (was ook wel moeilijk te zien), er volgt een warm moment als de bal in de tweede zone word gebracht, Kaj red nog, maar in geharrewar krijgt een Desselnaar de bal over de lijn, maar hij begaat een fout op Kaj en doelpunt afgekeurd. Even later is het toch bingo voor de bezoekers, Kaj kan een schot niet klemmen en Tom gaat het duel nog aan, maar toch prijkt de 0-2 op het bord. We spelen een half uur. Verleden week zag men toen de gelatenheid in de ploeg sluipen, maar deze keer niet, iedereen steekt nog wat tandjes bij, en het is Cisse die het als eerste probeert, in één tijd, maar meterke te hoog. De bezoekers ook nog is, Kaj red, en op de snelle counter, trapt Céke over.

Onze inzet word dan toch beloont, als Mr T, de keeper tegenvoets neemt en binnen 1-2. Dan staat Céke wat ver van zijn man, deze krijgt alle ruimte en net voor de rust staat het 1-3. Over deze fase heb ik na de match een onderonsje gehad met Kaj. Hij kon niets doen aan deze treffer, maar ik zei hem dat hij zich moet laten horen, hij mag en MOET zijn verdediging sturen, en niet bang zijn om te roepen, en bij te commanderen. Uw makkers rekenen op U Kaj.

Dus met een achterstand de rust in, en eerlijk? Ik had er nog alle vertrouwen in, en dat werd niet beschaamt, want onze jongens zouden starten aan de beste helft van dit seizoen. De tussenstand is als ik eerlijk ben, wel verdiend, Spin was net dat tikkeltje beter dan wij, met iets meer uitgesproken kansen. Maar de Merretse Duivels zouden nu ontbonden worden en dat zouden de groen-witte, geweten hebben. Niels Praets, blijft onder de rust binnen en laat zijn plaats aan Toon V. Het is echter Spin dat voor het eerste gevaar zorgt, een vrijschop, meter naast. Céke mee ingeschoven, is niet op tijd terug, gelukkig voor ons is de voorzet te ver. Dan acht ondergetekende de tijd gekomen om ook zijn steentje bij te dragen, als Glenn achter een vrije trap staat, en ik Cisse vraag om hem binnen te kopen. Het is echter niet Cisse, maar Stijn Vince die met een buffelstoot de aansluitingstreffer aantekent. Ja ik voelde dat het er zat aan te komen,en ja ik weet het, ik was mis, maar Cisse en Stijn trekken dan ook zo hard op mekaar he. 2-3. Iets later, de lokale DJ, zette alvast een gepast stukje muziek klaar, want hij voelt aan zijn kleine teen dat er iets zit aan te komen! En hij heeft gelijk want Céke met de perfecte voorzet en wie anders dan Seppe haalt verschroeiend uit en 3-3. En dus is Tina met haar Simply the best hier op z’n plaats. Tom word naar de kant gehaald en Kevin komt in. Wanneer de bezoekende doelman dan onder de bal doorgaat kunnen wij hier net niet van profiteren. De man kampte wel met lichte blessure, maar het siert hem dat hij zijn medemaats niet in de steek laat en toch de pijn verbijt.

De bezoekers laten zich niet kennen en blijven er net zo hard voor gaan als de thuisploeg, beide teams graven zich niet in en willen beide de driepunter. Bewijze de goed getrapte vrije schop, maar ontzet met het hoofd door Toon. Glenn knutselt weer een prachtaanval in mekaar, Seppe kopt iets te hoog. Het gaat nu heel snel op en af, en Kevin goed ingevallen kan een bezoekende poging ontzetten. Een subtiele lob van Niels Ooms maar de keeper duikt in corner. Een kopbal van Seppe word gelost door de keeper maar wij kunnen er niet van profiteren. Dan toch even concentratieverlies van de onze, en iets voor de grote backlijn word een bezoeker volledig genegeerd en die kan zomaar de 3-4 binnen prikken. Ja dat is voetbal, de goal moest aan de andere kant vallen, we kunnen terug achtervolgen. Een vrije trap op een gevaarlijke plaats word door Spin over getrapt. Wij voeren een dubbele vervanging door, Glenn en Peter eraf, Robin en Niels VdB erop. Seppe ook vandaag weer werkend voor drie, naar Niels O, en jawel het staat weer gelijk, 4-4. Meer dan verdiend. De supporters genieten van deze open wedstrijd met twee ploegen die de winst najagen. Kaj plat op een laag schot. Eén van DE momenten van de dag is een aanval met Robin, Stijn en Seppe, die het helaas net niet kan afmaken, kan niet alle dagen Merretkermis zijn eh makker. Ook Stijn zijn wegdraaiend schot kent geen suuces, net zo min als de bezoekende poging over. En het beste word tot laatst gehouden zeker? Een broederaanval, met Cisse en Wout, Cisse bedient  “ozze kleine” zoals de pa het altijd zegt, en Wout onhoudbaar binnen. Knappe aanval van de broers 5-4. Er staan nog maar enkele tellen op de stadionklok, en daar is dan het eindsignaal. De supporters zijn net als de spelers door het dolle heen. Niemand had dit scenario durven voorspellen denk ik.

Deze match samenvatten is niet simpel, maar wel een plezier om te doen. Vanaf minuut 1 tot de allerlaatste seconde spanning, twee teams die absoluut wilde winnen. En geweldige inzet en weerbaarheid van de geel-blauwe. De eerste helft was zoals reeds vroeger vermeld, grotendeels voor de bezoekers maar ook wij lieten ons niet kennen en gingen vrank en vrij onze kans.  De tweede helft was dan wel zo goed als volledig voor ons en op basis van inzet, werkkracht, en met verschillende knappe akties, in ons voordeel verlopen. En de overwinning op basis hiervan is niet gestolen. Wij bezondigde ons niet zo dikwijls aan het cadeau doen van tegengoals, al zijn er hier en daar nog werkpunten. Maar wij bewezen dat we kunnen vechten en tegelijk mooi voetbal brengen, en geen enkele ploeg moeten vrezen als we willen. Volgende week tegen Horst kunnen we de lijn doortrekken en tonen dat we een top vijf plaats mogen ambieeren .

 

Met sympathie en dank aan de 15 acteurs van gisteren.

Meerhout 12-10-2019

De auteur,

V.G. Aspe