''

Verslagen

Wedstrijdverslagen 2019 - 2020.

Horst 5 - 0 KFC Krabbers

  • 19/10/2019 14:30
  • Competitie

Opstelling

Mr T, Geyskens K, Mensch C, Ooms N, Praets N, Delarbre S, Rutten G, Van den Broek R, Vandenbroeck N, Lemmens S, Van Cauter P

Reserven

Bank? Wat is dat?

KOUDE DOUCHE, NA GLANSPRESTATIE VORIGE WEEK.

In tegenstelling tot het extra large verslag van verleden week zal het vandaag een small worden.

De verplaatsing naar Gelderhorst was voor mij net als voor vele, een premiere met zoeken en zoeken. Maar uiteindelijk werd deze prachtige accommodatie toch gevonden, indrukwekkend voor het liefhebbersvoetbal moet ik zeggen.

Ja, en meteen kreeg ik de eerste pil te slikken, en werden wij en voor niet de eerste maal dit seizoen geconfronteerd met afmeldingen last minute, en dit om diverse redenen. Vorige match boden er jongens zich VRIJWILLIG aan om naast de ploeg te vallen, vandaag kregen wij er geen 11 effectieven meer op het scheidsrechtersblad om de match te starten. Gelukkig was er de man van de match van verleden week, die ons weer wilde depanneren. Dikke mercie makker, gij zijt nen echte!!! Hij zou wel wat later arriveren.

Het is Niels P die voor ons de eerste kans krijgt, maar hij kopt veel te zwak, ook de thuisploeg had al enkele flauwe en onzuivere kansjes gehad om gelegendheids keeper Peter V te proberen bedreigen, hij deed wat in zijn macht lag. Stijn is de eerste die van een echt geslaagde aktie mag spreken, zijn rush van op eigen helft sterft in het zijnet. Mocht gezien worden. Op minuut 18 is het dan toch bingo voor de thuisploeg, centraal doormidden worden we gerold en 1-0. De thuisploeg wil gebruik maken van hun numerieke overheid en ons zo vlug mogelijk afmaken. Niels VdB kan een zwaar schot blokken. Ondertussen is ook onze redder in nood aangekomen, en meteen pakt hij uit. Helaas hij kraakt zijn schot. Maar enkele minuten later speelt hij heel knap Niels P aan, en deze moest hier meer mee gedaan hebben. Tis waar he Nielske? Dit moest de gelijkmaker zijn, en zou waarschijnlijk een kantelmoment geweest zijn. Want de reactie van de thuisploeg mag er zijn, een prachtig schot rand backlijn en via de onderkant van de lat binnen, al zat Peter er nog een beetje bij dacht ik, 2-0.

Een opstoot nu, één onze fairste spelers begaat inderdaad een overtreding, die ook word gefloten terecht. Maar de reactie van de thuisspeler is er ver over,

een kopstoot hoort niet thuis op onze velden. Resultaat geel voor beide spelers. Hier had een geel en rood op zijn plaats geweest.

Niels P ziet net voor de rust zijn schot geblokt.

Logischer wijze dezelfde elf, en een nieuw kantelmoment als na 4 min Niels P een enorme kans mist. Nielske eerlijk, dat heb je ooit beter gedaan eh.

Dan volgen enkele geweldige kansen voor de thuisploeg, maar de reddingen van Wout zijn nog knapper, ja dat waren twee gemaakte doelpunten. Ook wij nog eens, maar Stijn zijn schot is iets te zwak. We hebben ondertussen al enkele “penalty” gevallen gehad. Onze supporters roepen om een strafschop, navraag leerde mij dat het GEEN penalty was. Het siert U, Seppe voor deze genereuze uitleg. De thuisploeg eist dan een strafschop, ook bij deze navraag een eerlijke toegeving van Kevin dat het wel degelijk strafschop was. Deze uitleg is gewoon om aan te tonen dat de volgende fase verkeerd werd beoordeeld door de scheidsrechter. Stijn speelt BUITEN de zestien ZUIVER de bal, toch word hij bestraft met geel en strafschop. Deze word ook omgezet en 3-0. De scheids vandaag niet echt gelukkig in zijn beslissingen, heeft natuurlijk de boter gegeten bij de supporters. Ook wanneer een bal in een vorige aktie via een paal buiten de plein terug in het spel komt, en een toeschouwer roept, “verder spelen, de bal is nog binnen” krijgt die jongen een boze blik van de man. Mijnheer dat was gewoon een grapke van een jongen die onlangs werd ontslagen uit het OPZ. En ik heb liever zo een opmerking dan het op de kap zitten van de leiding, ik denk dat iedereen het hier mee eens is.

Ons verlies vandaag wil ik zeker niet in de man zijn schoenen schuiven, onze hand in eigen boezem eerst, maar ik wil en moest deze feiten vernoemen. Wat ik wel zeggen is, dat zijn opstelling bij stilstaande fases wel zeer goed was.

Stijn probeert de keeper te verschalken met een lob, maar te hoog. Aan de overzijde is het wel raak, 4-0. De tweede helft is reeds ver gevorderd wanneer de lokale doelman zijn eerste echte redding van de match moet doen op een laag schot van Niels P. Seppe blijft hard werken en plots staat hij samen met Niels O klaar om te trappen, helaas hinderen ze mekaar. Seppe krijgt nadien tweemaal in dezelfde fase een kans, eerst word hij nog gestopt door de keeper, maar in de herkansing moest hij afwerken, helaas lukt het hem niet. Kan niet altijd prijs zijn he makker. Aan Uw inzet ontbreekt het niet. Bij de 5-0

verdedigen wij te zwak, en merk ik een anders wel lopende Kevin op, die nu blijft staan, en ik krijg wat de boebels van het wandelen. Dat moest ik uitzoeken. De reden werd mij duidelijk, hij speelde al de ganse tweede helft met pijn aan de hiel, en hij kon amper op zijn hiel steunen, en moest dus anders lopen. Het is wel knap dat hij toch bleef proberen om verder te doen. Inzet en lopen de sterke punten van hem waren dus serieus beknot. Seppe met een poging voorlangs is ons laatste wapenfeit.

Nog éénmaal opschudding, als Horst de zesde eist, ik kan niet met duidelijkheid zeggen of het wel of niet achter was.

Vandaag ontbrak de vechtlust en inzet van vorige week, de laattijdige afzeggingen zijn één van de werkpunten. Een wijze speler zei het na de match heel mooi, ik ga het hier niet noteren, maar je hebt gelijk Seppe.

Ik ben curieus naar de Bekerwedstrijd van volgende zaterdag om TWEE UUR aftrap, en ook nieuwsgierig naar de opkomst, qau hulp en eters van ons Mosselfeest op zondag.

V.G. Aspe