''

Verslagen

Wedstrijdverslagen 2019 - 2020.

Vloedbeemden 3 - 3 KFC Krabbers

  • 16/11/2019 14:30
  • Competitie

Opstelling

Van der Eedt Y, Van den Broek R, Mensch C, Ooms N, Praets N, Delarbre S, Rutten G, Verheyden T, Vanderstukken C, Lemmens S, Van Cauter P

Reserven

Vandenbroeck N, Boons K

ONBENUTTE KANSEN, EN SCHEIDSRECHTERLIJKE BESLISSINGEN KOSTEN BIJNA VERDIEND PUNT.

Zoals de titel reeds zegt speelden vandaag verschillende factoren een rol in deze wedstrijd. Jaja, ik weet het, wat betreft over wat ik ga zeggen. Maar dat wil niet betekenen dat ik het niet moet vermelden.  En ik wil de schuld niet bij de leiding leggen maar deze bepaalde toch bijna deels mee  het resultaat van de uitslag. En daar ik steeds eerlijk en objectief ben in mijn verslag, kan en mag ik hier niet aan voorbij gaan. Daarom even een link naar één van onze vorige wedstrijden, http://www.fckrabbers.be/matchverslagen.php?season=2019%20-%202020&match=182 , waarbij dezelfde scheids een dikke pluim kreeg. Ik sabel deze heer nu niet neer, en hij mag ons nog dikwijls fluiten omdat hij nu eenmaal ne goeijen is,  en ik weet dat hij er alleen voor staat, maar hij is ook maar een mens, en mensen maken nu éénmaal vouten, ned soals ic tad zomz toe. De verplaatsing naar de Zwaluwen is voor ons ook steeds een gevaarlijke clip om te omzeilen, en vandaag was dat niet anders zo zou blijken.

Van een geharrewar voor het lokale doel kan Seppe niet profiteren, zijn puntertje gaat naast. De thuisploeg laat zich niet onbetuigd en op de counter krijgt de spits het leer slecht op zijn sloef. De grote wijzer is nog maar een paar toerkes ver en ook Niels O ziet een kopbalpoging naast gaan. Dan een pracht van een voorzet van wie anders dan Stijn, de keeper miskijkt zich op de hoge bal die door zijn handen glipt, en de goed gevolgde Cé is waarschijnlijk te verrast door het mistasten van de keeper en trapt weliswaar vanuit een scherpe hoek op de paal. Niet veel later opnieuw een identieke pas van Stijn met zijn gouden linker, Céke nu met de kop, maar recht in de doelman zijn armen. Wij krijgen het even warm als er plots drie groenhemden voor onze kooi opduiken, maar Peter ruimt op. Glenn neemt dan de verkeerde keuze, als hij in feite opzij moet  moet leggen, maar zelf besluit, helaas te onzuiver. Seppe dan mooi binnendoor naar Niels P, deze durft niet met zijn linker te proberen en zoekt zijn rechter.  Enja zoals reeds meerdere malen dit seizoen, wij de kansen en de tegenpartij de goal. Bij ons niet goed ontzetten en dan nog een foutje en het staat 1-0. Dit doelpunt geeft ons wel een boost want we willen dit onmiddellijk rechtzetten. Nieuwe vrije trap Stijn, Seppe die kopt maar een verdeiger er nog net tussen. Céke zwiept voor, de keeper net niet genoeg ertussen en Seppe nu wel trefzeker en we staan gelijk, 1-1.

Nu sluipen er wat slordigheden in ons spel na toch wel met momenten goede combinaties gezien te hebben, want veel voorzetten belanden nu in niemandsland. De thuisploeg krijgt dan een cadeauke, want de 2-1 valt na serieus buitenspel, en het ging niet over centimeters!!! We spelen 37 min als onze keeper zijn eerste save moet tonen, Yvan kwijt zich uitstekend van zijn taak en goed plat. Bij deze een mercie aan Yvan om ons nog is te depanneren.

De thuisploeg komt nu beter in het spel en wij verliezen iets teveel duels. Glenn achter een vrije schop, Seppe zijn kopbal gaat de verkeerde richting uit. Een slecht wegwerken van ons dwingt Yvan tot een nieuwe redding, en Glenn trapt op de tegenaanval recht in de doelman zijn handen. Maar net voor rusten toveren wij toch nog een sublieme aktie in mekaar die begint bij Seppe, zo naar Céke, en het is Niels P die onhoudbaar de 2-2 tegen de netten prikt. Een meer dan verdiende ruststand. Met de rust blijft de licht geblesseerde Toon binnen en Niels VdB mag aan de tweede helft beginnen. Een half mistasten van de doelman kunnen wij helaas niet benutten. Dan valt de 3-2, volgens onze verdedigers uit offside, ik ga hier niet over oordelen daar ik het zelf niet kon zien. Een kopbal na een vrije trap van ons word door de keeper weg geduwd en voor Stijn is de hoek te scherp en klein om te kunnen scoren. Vloedbeemden is er op een counter ook dichtbij maar het blijft 3-2. Wat later zijn ze er dichterbij, maar een SS20 van zeer dicht word goed afgeweerd door Yvan en op de herkansing kan hij knap ook al even mooi redden. Seppe blijft in een 4 tegen 1 situatie baas, legt klaar voor Niels, maar een plaatselijke teen zit er nog net tussen. Robin word gewisseld en Kenneth B maakt zijn comeback. Dan een discutabele fase. Een zeer duidelijke handsbal word blauw-blauw gelaten met de uitleg dat er in onze 16 ook zulke fase zou geweest zijn. Zou kunnen maar zulke fases kunnen voor commotie zorgen, niet echt mijn dada. En tussen “onvrijwillig” en “bewust” raken is een hemelsbreed verscihil. Na een diepe bal op Seppe, besluit hij echter voorlangs. Niels P probeert verrassend uit de hoek te komen met een omhaal van op de 16, maar niet verrassend ook hoog over. Dan toch nog een fase waar ik met mening verschil met de leiding. Seppe zet zich knap door en zou alleen voor de keeper komen en hij word gepakt. Geel is beloning voor de groen witte. En hier komt mijn argement “tenlaste” de ref, er stonden inderdaad nog twee spelers, maar die stonden op ongeveer gelijke hoogte maar wel verder naar links en dus te ver, en die zouden Seppe niet meer kunnen bijbenen hebben. Dus was rood hier wel de correcte bestraffing vind ik. Niels O plaatst de vrijschop echter hoog over. Dan een pijlsnelle counter van Vloedbeemden, maar Peter goed verdedigd en op een evenzeer pijlsnelle counter van ons is het Speedy Céke die Seppe aanspeelt, spijtig genoeg iets te hoog voor Seppe, en hij krijgt de bal op de knie in plaats van op zijn sloef.

Yvan heeft weer een goede save in huis als een lokale spits afgezonderd voor hem komt. Een weer knappe aanval langs en met Céke, maar die ziet ook een goede redding van de lokale portier. Een nieuwe handsbal net buiten de 16 word niet gezien door de ref, hier kan ik evenwel nog inkomen, geen VAR nogmaals. De Vloedbeemden ook nog is heel dreigend, Peter voorkomt de vierde treffer, en op de afvallende bal volgt weer een knappe dubbele redding van Yvan. Wij, de supporters zijn ons stilaan aan het neerleggen bij deze nipte nederlaag, maar dat is zonder onze S en S  gerekend. Stijn smijt de bal nog éénmaal in het pak en jawel, Seppe maakt zijn tweede van de middag. En zo staat de meer dan verdiende gelijkmaker op het bord. Dus tweemaal in de slotseconde van elke helft scoren wij. Als ik de wedstrijd terug bekijk is een gelijkspel misschien wel de correcte weergave. Het had anders kunnen lopen als wij vroeg in de wedstrijd onze kansen afmaken dan krijgt men een andere spelsituatie. Ook bepaalde fases zullen ook wel mee toegedragen hebben aan het gelijkspel. Nog een laatste woord nu over de leiding, krijgt hij nu de Zwarte piet juist voor Sinterklaas? AB – SO – LUUT niet, maar ik moest het vermelden, en mijn eigen visie geven, ook op aandringen van de supporters. Hebben wij deze ref nog graag? AB – SO – LUUT volmondig ja, want het is en blijft ne goeije. En bij onze volgende ontmoeting, zal de eerste traktatie, er eentje uit de pocked van V.G. Aspe zijn. Nu volgen twee verplaatsingen naar Lommel, hopelijk pakken wij daar tweemaal de volle buit.

 

V.G. Aspe