''

Verslagen

Wedstrijdverslagen 2019 - 2020.

Sparta Blauw-Wit 2 - 4 KFC Krabbers

  • 23/11/2019 14:30
  • Competitie

Opstelling

Raes S, Ooms N, Hanzen G, Verheyden J, Van Cauter P, Delarbre S, Rutten G, Mensch C, Lemmens S, Van den Broek J, Praets N

Reserven

Mensch W

BEZOEKERS HOUDEN STAND MET 9 TEGEN 12, EN BRENGEN DE DRIE PUNTEN MEE NAAR HUIS

Glenn Hanzen assistgever vanop eigen helft met een prima lange bal, verdediger schuift onderuit, Niels P twijfelt geen seconde en haalt uit in de vlucht, hard links onder in de hoek 0-1.

N.P.

 

Lange bal van Glenn Hanzen, verdediger verkijkt zich, Praets neemt vanop 25 m schuin voor doel de bal rechtstreeks op de slof, verste hoek binnen, 0-1.

S.D.

 

Voila als de reporter 5 min te laat arriveert wegens werkzaamheden at home, heeft hij zijn bronnen op het veld om vanuit de eerste hand een correcte weergave te bekomen van de feiten, en onafhankelijk van mekaar word precies hetzelfde gezegd.

Dus mijn eerste notitie is een poging van Cisse die dreigt in de korte hoek, Glenn R speelt op Seppe, die kopt recht in de keeper zijn armen, Iets later komt dezelfde Seppe alleen voor de keeper die blijft kalm en houd Seppe van nr twee.

En als bij de thuisploeg een op rechts opkomende vleugelspeler mag voorzetten staan aan de tweede paal twee thuisspelers vrij, en met een toch iets of wat floddergoal maakt de thuisploeg gelijk 1-1.

De volgende die voor dreiging zorgt is Stijn, maar hij zoekt een vrije maat, kleine opmerking, de vaste kern samen met mij hadden U graag zelf zien afdrukken, soms mag men een beetje egoistisch zijn.

We zijn een kleine 10 min voor de rust als de lokale doelman toch enigszins gevaarlijk met de voet vooruit op Seppe afkomt, maar in het geharrewar is Mechelaar Jordi de koelbloedigste en hij brengt ons op 1-2. Seppe brengt voor, echter iets te hoog voor Niels P, die het leer opnieuw in één tijd op de slof neemt, helaas nu lukt het net niet. Wij komen dan weer goed weg als we proberen op offside te spelen, maar een lokale speler glipt er toch door, maar lobt over,

En net voor rusten Peter die infiltreert, maar word foutief afgestopt, Glenn R mag proberen om de score uit te diepen, en jawel, Glenn stuurt de keeper de verkeerde kant op, maar mocht deze toch de goeije kant hebben gekozen, dan was de perfect getrapte penalty nog niet te pakken geweest, dus we staan 1-3.

Ondertussen is ook onze 12de man aangekomen, we hebben dan toch een reserve.

De tweede helft word wel aangevat met dezelfde elf. Het zijn de blauw-wtte die het best uit de kleedkamer komen want na een tweetal min is de aansluitingstreffer een feit 2-3. Als wij bij een hoekschop een inkomende man uit het oog verliezen hebben we wat meeval als die naast kopt. Ook de derde mogelijkheid is voor de thuisploeg, een afgeweken bal die Sven bijna verrast. Wij besluiten te wisselen en Jordi komt naar de kant voor Woutie. En deze is bijna direct gevaarlijk. Glenn met een lange vrije trap, Seppe misschien iets te verrast en hij kopt te zwak. Een raket van Praetske is ook wat te hoog gericht. Naamgenoot Ooms kent ook geen meeval. Dan tweemaal de thuisploeg, maar op de eerste poging komt Sven goed uit en op de tweede heeft hij een geweldige redding in huis. Sven kweet zich uitstekend van zijn taak. Dan volgt er een zware domper als Jo kerment blijft liggen met een op het eerste zicht zware knieblessure, gelukkig kan hij met de nodige hulp na enige tijd toch van de plein geholpen worden. Hopelijk valt zijn kwetsuur mee. We moeten dus verder met 10 man. Even later zelfs met 9 als Peter, vandaag een goede match sjottende, volledig ONTERECHT zijn tweede geel krijgt. Hij gaat in duel en speelt zuiver de bal, zuiverder kan echt niet. Maar de ref is niet te vermurmen, Peter kreeg zijn eerste karton voor protest, en zoals geweten krijg ik de boebelen van kaarten voor reclameren, dat zijn stomme stomme kaarten. Maar de tweede dus was geen kaart het was zelfs geen fout !!! Dus nog een kwartier met een nummerieke minderheid. Natuurlijk zal dit door de thuisploeg proberen uitgebuit te worden. En jawel het duurt niet lang, maar alleen voor doel werken ze niet af, Een nieuwe attente tussenkomst van Sven. Wij zijn nu aangewezen op de counter, wat logisch is ook, en Woutie is dan de ideale man, hij zet Glenn R voor doel en die maakt zijn tweede van de middag, 2-4 Glenn gaat vieren met de cornervlag.

De thuisploeg met een ver meegeschoven keeper word dan bijna verrast met poging van Woutie, vanop de middellijn, maar toch enkele meters naast. Een laatste kans voor ons, met Stijn, die zelf de aanval op zet, maar spijtig genoeg word hij niet beloont. Eindelijk word er afgefloten en zijn we 3 punten rijker.

Ik ga het kort houden in de samenvatting, en starten met een dikke proficiat aan onze nieuwe transfer Glenn Hanzen, hele hele dikke match kerel. Welkom. Ook mag ik zijn makelaar Cisse Mensch niet vergeten, goed scoutingswerk Cisse, meer van datte. We brengen dus 3 punten mee, en ja er zaten hier en daar nog wat haperingskes in ons spel maar de punten zijn niet gestolen in tegendeel. En alle 12 mogen terugblikken op   een degelijke wedstrijd. Volgende week mogen we opnieuw naar ginder, dan is Stort Sport de tegenstander van dienst. En ik zou graag opnieuw de driepunter zien. Al is het niet echt een tegenstrever die ons goed ligt, maar met de juiste ingesteldheid zie ik het goed komen,

V.G. Aspe

 

Noot van de redactie.

Altyd plezant als top referees de tijd nemen om een goede dag te komen zeggen, ook als ze een andere wedstrijd moeten leiden,  en U complimenteren met één van vorige verslagen/ Ik zou zeggen, dat is wederzijds respect mijnheer. Zonder jullie geen voetbal. Hopelijk mogen we mekaar nog dikwijls begroeten.