''

Verslagen

Wedstrijdverslagen 2019 - 2020.

Stort Sport 4 - 6 KFC Krabbers

  • 30/11/2019 16:00
  • Competitie

Opstelling

Mensch W, Hanzen G, Ooms N, Delarbre S, Van den Broek R, Van den Bergh D, Mensch C, Rutten G, Celle Ke, Lemmens S, Wielockx B

Reserven

Overbodig

KRABBERS TREKKEN IN SPECTAKELMATCH AAN HET LANGSTE ZEEL.

En sorry Vitalski, het zal ‘weer’ een lang verslag worden, opdracht van de Jacky!

 

Bezoekers op een diefje aan de haal met de drie punten.

Wedstrijd vol spanning met tien doelpunten.

Reservebank bleef al twee weken leeg.

Aanwinsten en top keeper zorgen voor winst.

Rik  

 

Om niemand voor het hoofd te stoten, hier letterlijk overgenomen het  op de redactie net binnengelopen bericht van Grote Rik.

Ik wil het verslag echter beginnen met iemand beterschap te wensen, en die iedereen namelijk uit het oog verloren had, nl onze President. Die niet zonder kleerscheuren deze verre verplaatsing doorstond. De brave man kreeg nog voor de aanvang van de match af te rekenen met een opstandig Lommels meubilairstuk. Zwaar gewond aan zijn hoofd werd hij door Celle Ke verzorgd in de kleedkamer. Plastische chirurgie word gelukkig gedekt door onze verzekering, Willy zal dit zeker kunnen gebruiken, spoedig herstel gewenst.

Voila we kunnen eraan beginnen. Stort Sport, en zeker op thuis altijd een moeilijke tegenstander voor ons, stond op deze kille avond op het menu. En al meteen kregen wij er een zeer zwaar te bespelen grasmat bovenop, het beloofde een serieuze dobber te worden.

Lang moeten de bezoekende supporters niet wachten om zich op te warmen, want reeds na enkele minuten pakte Robin uit met een soort ‘schijnbeweging’ en het is de Cisse die heerlijk van buiten de grote rechthoek binnen legt, Cisse eindelijk beloond voor het goede seizoen waar hij aan bezig is, en 0-1. Dan ist het de beurt aan nieuwe aanwinst Dirk, maar met een onorthodoxe redding voorkomt de keeper een dubbele achterstand. De thuisploeg, randje buitenspel maar Jorgacevic pakt uit met zijn eerste van véééle reddingen, met een voetreflex in corner gewerkt. Enkele tellen later opnieuw Jorgacevic met een dribbelnummertje dat maar net goed afloopt? Jorgacevic zal in verdere vernoemingen afgekort worden tot Jorg, kwestie van de reporter te sparen.

Wij hebben de eerste 10 min gedomineerd maar de thuisploeg komt nu toch wel beter in de wedstrijd, en geeft mij niet de indruk dat zij op hun plaats staan in het klassement, dat had wel enkele plaatsen hoger kunnen zijn.

Stort S kopt op de paal, en nog is op een counter is de concentratie even weg bij enkele van onze jongens, maar Glenn H toont nog maar is dat de bewieroking van verleden week aan zijn adres, geen ééndagsbevlieging was. Voor wat amusementswaarde zorgt Celleke, zijn schot recht voor doel,  word een inworp. Sorry Celle, af en toe is een zwanske mag he. Celle zijn aktie enkele tellen later is wel van hoge kwaliteit, hij legt opzij, maar had gerust zelf zijn kans mogen gaan. Bij de tegenstoot is er dan weer tweede in rang vandaag bij de schoenstemming, Stijn D, die knap verdedigd.

Onze Jorg, komt nu ver uit zijn kooi en kopt de bal weg, helaas in vijandelijke voet, maar hij gooit zich goed voor de hierop volgende poging. Op het half uur pakt Glenn R uit met een slim pasje op Seppe, en onze goalgetter rond het mooi af, 0-2.

Glenn met een corner vind Niels O, deze zijn kopbal gaat echter over. Een plaatselijke fout word niet bestraft, hierop puren de rood witte een vrije trap, maar weer onderscheid  een sublieme Jorg zich van zijn  taak en zweeft de bal uit de winkelhaak. Wanneer Seppe zich goed doorzet en laag voorzet hoeft er maar een voetje tegen geplaatst worden om af te ronden, spijtig genoeg was Seppe iets te snel voor zijn maten want er is niemand rap genoeg gevolgd. Een lokale aanval word door Stijn dan weer goed onschadelijk gemaakt. Celle krijgt de laatste kans van de eerste helft, helaas wijkt zijn schot af in corner. Tijd om onze verkleumde ledematen wat op te warmen, met de wetenschap dat er geen vervangingen zullen komen. En zeker nog niet vermoedend van wat ons te wachten zou komen te staan!!!

De thuisploeg schiet het best uit de startblokken, en Jorg mag meteen opnieuw zijn talent tonen en is dus onmiddellijk opgewarmd, bij een laag hard schot. Stort S blijft druk op de ketel houden en Jorg opnieuw met een goede redding, maar zijn maten laten hem een beetje in de steek door niet zo alert te reageren en de aansluitingstreffer is een feit. Het gaat nu snel gaan, als er discussie is over al dan niet voorafgaand buitenspel, Niels O mee naar voor getrokken maakt het voor de thuisploeg natuurlijk ook gemakkelijker, al geef ik toe dat het een prachtig doelpunt was, hoog en onhoudbaar binnen, 2-2. Een bijna geruststellende voorsprong is ribbedebie. Beide ploegen gooien nu alle registers open en zelfs mijn half bevroren grote teen voelt dat er heel wat te gebeuren staat. Werkpaardje Seppe heel knap naar Bart, en deze debutant mag in zijn maidenmatch meteen zijn eerste laten optekenen 2-3. Dan zijn we getuige van een zeer knappe vrije trap van Glenn H, ideaal op het hoofd van Seppe, en zijn buffelstoot onhoudbaar binnen 2-4. Een waarlijk pareltje van Glenn en Seppe. De thuisploeg haalde op een drietal minuten de achterstand, maar wij evenzeer op 3 min diepen onze voorsprong ook opnieuw uit tot twee eenheden. Seppe onvermoeibaar weet zich mooi vrij te draaien, maar zijn laag schot gaat nipt naast. De kansen en doelpogingen langs beide kanten zijn nu amper te tellen, ook mede in de hand gewerkt door de vermoeidheid en last van kwetsuurkes bij sommige van ons en die beginnen hun tol  eisen, de thuisploeg darentegen kunnen 4 verse krachten brengen, onze bank blijft zoals de Rik eerder zei, leeg! Een plotseling vallende bal word door Jorg vakkundig over de lat getikt. Nieuwkomers Dirk en Bart even in de hoofdrol, helaas kan Bart de perfecte voorzet van Dirk niet afmaken, centimeters naast. Jorg nogmaals met redding nummer zoveel. Onvrijwillig hands van Niels O, vrije trap rand zestien, (Stort Sport zag hem binnen de zestien, wat zou kunnen), Jorg laat het niet aan zijn hart komen en haalt de gemaakte goal vanonder de lat. Enkele tellen later geraakt de thuisploeg alweer niet voorbij hem, ja klasse noem ik zoiets.

Het is echter niet alleen onze keeper die uitblinkt, maar Seppe met assist nummer twee vandaag, naar boezemvriendje Cisse, en hij ook met zijn tweede van de dag zorgt voor een weer riante voorsprong, 2-5. Hoe was het ook alweer Cisse? Love joe more??

De supporters zijn er nu gerust in, maar de thuisploeg laat zien dat men nooit klaar is met hen, want ondanks weer een uitstekende Stijn, die er helaas alleen voorstond zetten zij de 3-5 op het bord. De vermoeidheid laat zich bij sommige van ons nu duidelijk merken, want plots aan de tweede paal word een inlopende speler ongemoeid gelaten, en met een lage schuiver in de verste hoek,  en voila 4-5. Sommige supporters bibberen nu iets harder, en niet van de kou alleen. Glenn zwiert de bal nog is voor, maar net iets te hoog voor Seppe, soms scheelt het inderdaad maar enkele centimeters tot succes. Een lokale spits kent ook pech als zijn schot rakelings over gaat.

Glenn R met een botsende bal, en hier heb ik met de keeper te doen, want hij laat iet of wat knullig de bal door zijn handen glippen, 4-6. Nadien vernam ik dat de man maar gelegenheids doelman was. Dit is meteen ook het einde van de match, die zorgt voor een 6 op 6.

Ik kan nu weer een samenvatting geven maar het verslag zal wel lang genoeg zijn, dus houd ik het in grote lijnen bij de opening van mijn voorganger, toevoegend dat ik het een verdiende overwinning vind, wat uitblinkers zag, goede debutanten, en alle elf die er waren een dikke mercie, en  stillekes dromend van die 12 op 12.

 

V.G.

Aspe