''

Verslagen

Wedstrijdverslagen 2019 - 2020.

KFC Krabbers 3 - 0 Gerheide

  • 11/01/2020 14:30
  • Competitie

Opstelling

Mensch W, Hanzen G, Thys W, Delarbre S, Vandenbroeck N, De Wit N, Mensch C, Rutten G, Van Cauter P, Lemmens S, Van den Broek J

Reserven

De Maeyer R, Geyskens K

EERSTE CLEAN SHEET SINDS 15-12-2018, GOED VOOR DRIE PUNTEN !!

Laten we starten met iedereen een gezond, voorspoedig en een geslaagd sportief 2020 toe te wensen.

Onze tegenstander vandaag kopploeg Gerheide, is één van onze zwarte beestjes, in de heenronde kregen we korfke vol. Via de sociale media kon ik hier en daar vernemen dat deze pil toch was blijven hangen, en zonnen de onzen op sportieve wraak. En zo ne praat dat is volledig mijne dada eh mannekes!

Het was in onze eerste match van het jaar weer bloemekékessdag, net als in de laatste match van 2019, maar nu trokken wij is aan het langste eind.

Ik zal beginnen met de boeketjes met net één bloemeke meer dan de andere, namelijk  onze keeper en Stijn D. Deze twee staken er net ietjes bovenuit, de keeper die ons in de eerste helft recht hield en Stijn dartelend als een jong veulen, werkend en niet verschalken zoals in zijn topjaren bij Merret. Aandachtige toeschouwers waren onder andere de gekwetste polies in burger, spoedig beterschap eh Celleke, en een zekere Dieu.

Ook de bezoekers waren met een grote schare supporters aanwezig, waarvoor onze kassier dankbaar is.

Als voorbeschouwing wil ik benadrukken dat de bezoekers zeker in de eerste helft stuiten op een secure Jorga Mensch, en moest er een ploeg met voorsprong de rust zijn ingegaan, dan waren het de bezoekers Maar ja, dat was bij ons op Germinal ook het geval, mag dus ook is in ons voordeel uitvallen denk ik,

De aanloop naar de match was door afwezigen allerhande niet vlekkeloos, zodat de scouting en aankoopcel met oa Glenn R een wintertransfer deed nl Wout Thys en die werd direct in de basis gedropt, en zoals grote Rik zegt; Nieuwe “aankopen” spelen niet geringe rol in prestaties van de laatste weken.

Gans de ploeg momenteel op een hoger niveau, met meer vertrouwen, inzet en karakter.

Rik.

Na 10 min krijgen we een eerste kansje voor de bezoekers, maar geen probleem voor Wouter.

Gerheide blijft wel kleine prikjes uitdelen, maar voorlopig zonder groot gevaar. Onze eerste kans komt er via Glenn R, maar zijn voorzet is iets te hard en schampt over Seppe zijn schoen. Na een goede Gerheidense aanval krijgt een bezoeker veel te veel ruimte op rechts maar hij kopt deze unieke gelegenheid over. Wat later is het dan toch bijna prijs, maar Wouter met zijn eerste save van de match voorkomt het gemaakte doelpunt. De bezoekers blijven komen en een eerste poging strand op de gestroomlijnde body van Stijn D, en in de herneming is het weerom Wouter met een prachtige redding. Een kopbal van de bezoekers is dan weer niet goed geplaatst. Eénmaal is een bezoekende spits Wouter te snel af, maar Niels V kan in corner werken. Van dichtbij draait een bezoekende spits zijn schot naast. We naderen stilaan de rust, maar wij steken nog éénmaal onze neus aan het venster,  met twee kansen op rij, eerst ziet Seppe zijn schot net op tijd geblokt in corner, deze word naar gewoonte perfect getrapt door Glenn R, en Stijn kopt enig mooi en onhoudbaar, helaas op de lat, en de keeper kan de terugkaatsende bal  wegwerken. We rusten dus met een brilscore, net zoals tegen Germinal. En zoals ik hierboven reeds aanhaalde, nu mogen wij niet klagen, net zoals Germinal tegen ons,  met deze stand. Tijd voor ne warme oxo nu. Niels V blijft met de rust binnen, en Kevin G begint aan de tweede helft.

De eerste kans is net als in de eerste heft opnieuw voor Gerheide, maar de kopbal is een opwarmertje voor Wouter. De volgende kans is er wel dichtbij, maar Wouter is niet te kloppen en ranselt de bal uit zijn kooi, de herneming sterft in het zijnet. Jordy komt na een kwartier naar de kant, en Rudy D maakt na enkele maanden opnieuw zijn debuut. Ik zeg meteen, die gaat scoren, dat zou hij niet doen, maar hij zou wel aan de basis liggen van een doelpunt, Rudy is meteen gevaarlijk, maar zijn schot is iets te zwak. Wij zijn nu zeker de evenknie van Gerheide en men voelt, een doelpunt hangt in de lucht, maar aan welke kant zal het vallen? Lang moeten we niet wachtten op een antwoord, want Seppe ligt met een assist aan de basis van het openingsdoelpunt, en Niels D is de beul van dienst, 1-0. Even later Seppe die het alleen probeert, maar schot voorlangs. Gerheide krijgt een vrije trap, op een niet ongevaarlijke plaats, maar recht op Wouter. Wanneer Peter zijn man teveel ruimte geeft, is het weer Wouter die heel mooi red, pluim zoveel op zijn hoed. Dan een schitterend aanval van achteruit, en Rudy met de assist, en ondanks een zeer goede redding van de keeper is hij er toch aan voor de moeite want wie anders dan Seppe prikt de 2-0 tegen de touwen.

De bezoekers laten het hoofd niet hangen en blijven aandringen, maar opnieuw is daar ook weer Wouter met een knappe redding. En hij blijft onvermurmbaar, en toont tweemaal opnieuw  zijn klasse. Ook zijn collega aan de overkant heeft een zeer goede save in huis op een schot van Glenn R. Wouter duwt weer een schot uit zijn kooi, en Kevin werkt het afgeweerde schot in corner. Dan een lange en goede uitgesponnen aanval met Cisse, Rudy en Niels, Seppe geeft nu de doodsteek voor de moedige bezoekers 3-0. Dit was meteen ook het laatste wapenfeit van de dag want de ref maakt een einde aan deze  match. Een goede leiding vandaag mag gezegd, maar hij had het niet moeilijk ook niet, en dat gaf hij na de match ook toe. Het was een zeer mooie match om te fluiten zei hij, met twee zeer goede ploegen.

De na beschouwing van vandaag is in feite reeds in het begin omschreven, maar voor de duidelijk nog maar is. Een betrouwbaar sluitstuk, een solide verdediging, die hun taken goed uitvoerde en luisterde naar elkaar en die iets hoger speelde en beter aansloot op een stevig middenveld, en een secure voorlijn. Dus de nul gehouden tegen een top drie ploeg, voor hun is het wel sneu dat zij met lege handen terug moesten maar wij mogen ook onze inzet is beloond zien.

 

V.G.

Aspe