''

Verslagen

Wedstrijdverslagen 2019 - 2020.

Jong Lansiers 0 - 3 KFC Krabbers

  • 18/01/2020 14:30
  • Competitie

Opstelling

Mensch W, Hanzen G, Praets N, Delarbre S, Thys W, De Wit N, Ooms N, Rutten G, Mensch C, Lemmens S, Rens S

Reserven

Vandenbroeck N, Van den Broek J, Geyskens K

TWEEDE CLEAN SHEET OP RIJ, WEER GOED VOOR DRIE PUNTEN, MAAR BRENGT DE SUPPORTERS IN PROBLEMEN!!

Jawel jullie lezen goed, we hebben de smaak te pakken en gaan op het elan van verleden week verder. Het ‘slachtoffer’ van vandaag, The Old Crusaders, moesten het hoofd buigen voor de onze. Het is niet oneerbiedig hoe ik de Jong Lansiers hier noemde, maar geef toe, Old Crusaders bekt beter dan Jong Lansiers.

 Een vol wedstrijdblad hadden we vandaag, al haakte in laatste instantie de Rudy af.

Deze sympathieke Lommelse ploeg ligt ons in feite wel dus de hoop op een nieuw succes was zeer aanwezig.

Vooraf was al geweten dat goalgetter Seppe L enkel de eerste helft zou spelen wegens aanwezigheid vereist bij een aktiviteit van zoon Stig. Het siert onze kapitein echter dat hij toch één helft wilde spelen, enja mensen van deze ingesteldheid ben ik een geweldige fan. Dat zijn nog de echte!! Maar zo hebben we er nog wel een deel.

Om ook nog even terug te komen op het tweede deel van de titel, supporters met problemen. Spijtig dat ik hier geen beeld van kan meegeven, maar lees in gedachten een kamerbrede lach op mijn gezicht, want ik mocht de eer genieten van tussen de oude glorien, en harde kern te zitten. En je had hun “klaagzang” moeten horen, he Rik, Jan en Ronny. Wie moeten we nu punten geven, ze zijn allemaal goed. Ik zat erbij een keek ernaar. Haha.

We starten zeer gedreven en proberen steeds voetballend een oplossing te vinden, en dat resulteert bij momenten naar mooi aanvallend voetbal, en zeer weinig weggeven.

 Seppe is de eerste die de kans krijgt om de score te openen, helaas kan hij niet profiteren van een mistasten in de lokale verdediging. Na even mis communicatie en of concentratieverlies bij de onze is Stijn wel bij de zaak. Er was natuurlijk weer een andere opstelling en lichtjes andere verdediging dan verleden week.

Cisse viseert op zijn beurt het zijnet. Op het kwartier kunnen we het eerste schot tussen de palen noteren, Cisse op terugvanweggeweestzijnde marathonman Senne, maar het schot is te zwak, we hebben hier een kwartier opgewacht. Maar we zagen wel al een kwartier meer dan degelijk voetbal. Ook de thuisploeg laat een mooie aanval optekenen, maar het doelgevaar ontbreekt. Glenn H met een snelle vrije trap richting Seppe maar de keeper werkt in corner, hierop volgt een pijlsnelle Lansiers aanval die zeker mocht gezien worden, maar het levert de geel zwarte niets op want ze besluiten voorlangs. We zien de thuisploeg nu meer en meer rekenen op de counter want wij blijven goed druk naar voor zetten. Het word stilaan tijd dat we gaan scoren want een scherpe rake counter blijft tot de mogelijkheden behoren. Wat even later ook dichtbij is, in eerste instantie stuit Seppe op een goede redding van de doelman, waarop een snelle counter volgt en wij geluk hebben als Stijn alleen tegen twee man komt te staan, gelukkig is de lokale spits wat egoistisch en besluit hij zelf te trappen in plaats van af te leggen. Was even een bibbermoment. Met nog een vijftiental minuten op de klok krijgen wij een vrije trap op een mooie plaats, ongeveer 18 m van het doel. Glenn R achter de bal, en perfect en onhoudbaar binnen getrapt 0-1. Meteen daarna is er ne facteur die hengelt naar doelpunt van het jaar, nl Glenn Hanzen want vanop een vijftal meter voor de middellijn op eigen helft probeert hij de keeper te verschalken, en zijn poging komt aardig in de buurt, scheelt maar half meterke. Dan de oprukkende Stijn die voorbrengt en de thuisploeg werkt in eigen doel, owndoelpunt dat ons op 0-2 brengt in de 33ste min. Enkele minuten later ligt Stijn opnieuw mee aan de basis van nummer drie, via een inworp op links puren wij op rechts een hoekschop, naturlement met de Rutten als vaste hoekschopnemer en jawel de Seppe pikt zijn goaltje mee 0-3, gevaarlijke combinatie dat duo, Lemmens-Rutten.

De thuisploeg kan er nog een kansje tegenover zetten, maar te zwak. Onze keeper was in feite werkloos misschien wel dankzij de magische trui die Kevin in laatste instantie nog moest uit de vestiaire halen. Een comfortabele voorsprong met de rust en op basis van onze prestaties en het gene de thuisploeg liet zien is iedereen er vrij gerust in, maar al snel zal blijken dat dit gerust gevoel voorbarig is.

De aangekondigde wissel dan, Seppe takes his shower, Kevin G komt in de ploeg, samen met Niels V, die in komt voor een ook goede match gespeeld hebbende  Wout Thijs die Seppe zijn rug mag helpen wassen. De thuisploeg zal ook met een andere opstelling verschijnen en gaan noodgedwongen met drie spitsen spelen, ze zijn het verplicht willen ze deze scheve situatie nog rechttrekken. En in tegenstelling van de werkloze Wouter in de eerste helft zal hij in de tweede helft overuren mogen kloppen!

Na een vijftal minuten volgt een eerste waarschuwing, maar Wouter staat pal. Wij stellen daar een scherpe aanval via Stijn en Senne tegenover, en het is Cisse die op de keeper besluit. De Lansiers nu, maar de kopbal gaat naast. Op een volgende prik hebben we dan een kattepootje van Niels P nodig om erger te voorkomen.

De volgende en tevens laatste wissel zit er aan te komen, Niels O komt ‘zogezegd’ met krampen in beide benen naar de kant, of was het omdat de eega naast de reporter van dienst een warm plaatsje had gevonden? Grapke Niels. Yordi V krijgt nog ongeveer een 20 min om meer druk naar voor te zetten. Glenn R van heel ver, maar mist de goede richting, meter naast. Een bibbermoment dan voor de bezoekers, in een duel schuift Niels V onderuit en krijgt de bal tegen de arm. De scheids aarzelt niet en wijst kordaat naar de stip, ja en terecht overigens. Hier even tijd om deze nieuwkomer even te vermelden, deze heer had hoger gefloten, dat zag men duidelijk, iemand sprak van 4de nationale, een andere maakte gewag van 2 de nationale? Dat is iets wat ik nog moet uit “vogelen”, maar tis een feit dat hij een zeer goede match floot, niet dat het moeilijk was maar hij loste alles mooi op, en hoefde zelfs geen enkele kaart te tonen. AVB, goede aanwinst-transfer aan deze man gedaan. Dus penalty, en geloof het of niet maar ik zat héél gerust op mijn stoel, en ja hoor, Jorga Wouter pakt knap. Vanaf nu zal er maar één bezoeker het verslag meer halen en het de man van de match van vorige week speelt zich nu weer in de kijker. Er is in tegenstelling tot de eerste helft nu de thuisploeg die de lakens uitdeelt, wij werken het toch een beetje zelf in de hand door wat naar achter te kruipen en niet meer zo hoog te spelen als de eerste helft, maar zoiets ziet men zelfs in eerste klasse. Wouter houd een lokale spits van een gemaakt doelpunt wanneer die alleen voor zijn kooi verschijnt. De fase van de match voor mij allesinds volgt iets later, wanneer hij op 5 sec tot driemaal toe redding brengt op schoten van dichtbij. Prachtig kerel, echt heel knap. Nog éénmaal moet hij alles uit de kast halen, maar ook nu houd hij zijn netten proper met een nieuwe safe.

Het verlossende fluitsignaal volgt nu, en dus met een tweede clean sheet komen de drie punten mee naar Meerhout, en gunt Wouter de thuisploeg nog geen eer redder.  Dus resumeren, een match met twee gezichten? Misschien wel, maar mede door vervangingen, opstellingswissels en evenzeer een andere opstelling bij de thuisploeg zagen wij twee verschillende helften. Verdiende De Jong Lansiers niet ietsje meer? Waarschijnlijk wel, maar daar we beide een helft voor onze rekening namen, besliste de afwerking wie met de punten aan de haal zou gaan. In het verleden is het ooit anders geweest, en niet in ons voordeel. Dus de bloemekesdag van verleden week kan ik zeker in de eerste helft verder zetten. Proficiat allemaal.

Volgende week Horst, daar waren we gehandicapt, maar nu met een volledige ploeg wil ik het nog is zien, dus ik zou zeggen, supporters op post?

 

V. G.

Aspe