''

Verslagen

Wedstrijdverslagen 2019 - 2020.

W. Spin 3 - 3 KFC Krabbers

  • 01/02/2020 14:30
  • Competitie

Opstelling

De Maeyer R, Praets N, Hanzen G, Sterckx S, De Wit N, Ooms N, Mensch C, Rutten G, Rens S, Mariën L, Lemmens S

Reserven

Geyskens K, Van den Broek J, Sprengers D

STERKE KRABBERS VERSTOREN DESSEL’S FEESTJE !!

Ik ga vandaag wat extra aandacht aan de inleiding spenderen denk ik, als castijding voor mijn eigen, omdat ik mij deze week weinig illusies maakte om iets te rapen in Dessel, Maar dat was buiten de 14 gemotiveerde geel-blauwen gerekend. Spin had dit puntenverlies waarschijnlijk ook niet ingecalculeerd en waren na afloop dan ook serieus teleurgesteld. Ik mag wel zeggen dat wij tegen de twee toekomstige ploegen die zullen promoveren héél degelijke matchen speelden, dat zijn dus vier matchen, het lijkt wel of wij tegen voetballende ploegen altijd wat meer kunnen.  Laat mij duidelijk stellen, Spin is een heel goede ploeg ondanks ze naar eigen zeggen met enkele afwezigen kampte, maar dat hebben wij ook al meegemaakt. En moest er een ploeg vandaag toch met de drie punten  gaan lopen zijn, het misschien zij wel moesten geweest zijn. Germinal en Spin waren en zijn effectief de beste ploegen. De scheidsrechter wil ik hier ook even benoemen, vandaag ook weer één van de betere, de thuisploeg vond hem minder goed fluiten en ik kan hen enigszins begrijpen omdat hij enkele beslissingen nam die niet zo voordelig uitkwamen voor hen. Ik vond  hem toch sportief eerlijk en neutraal fluiten, wat ik hem tijdens de rust ook gezegd heb, en na de match opnieuw, maar later meer hierover.

De match dan, de thuisploeg zorgt in min zes voor het eerste gevaar met een verrassend schot dat nipt over gaat. Niels P op de stopper vandaag, is wat later bij de pinken en verdedigd attent, onze scherpe counter word teruggefloten voor buitenspel. Een knappe voorzet van Glenn R, maar Seppe komt een teendikte te kort. Niels D probeert het ook maar hij krult zijn schot aan de verkeerde kant van de paal. Dan is er  plotseling commotie, drie roodhemden leken buitenspel te staan, maar onze president was wel oplettend en zei dat het geen offside was, en hij had gelijk, het klopte niet volledig onze laatste lijn en de thuisploeg scoorde correct de 1-0. Rudy bijna verrast door een te korte terugspeelbal van Niels P, gelukkig komen we er zonder kleerscheuren uit. Niels die vandaag enkele mindere momentjes afwisselde met magistrale tussenkomsten, is waar he Niels, eerlijk is eerlijk. Maar je speelde een beresterke partij laat dat buiten kijf. Op een counter via Seppe kiest deze uitzonderlijk voor het schot, een voorzet was hier misschien beter geweest. En wanneer bij ons, De  Witte iets teveel tijd nodig heeft of naar zijn beste voet zoekt, verdedigd de thuisploeg goed, en weg kans. We spelen ongeveer 35 min als de thuisploeg al aan hun derde vervanging toe is, na een eerdere dubbele wissel in de 20ste minuut. Na fout op De Witte gaat de bal op de stip, Glenn R achter de bal, en de keeper op het verkeerde been, 1-1. Lang kunnen we echter niet genieten van de gelijkmaker, want na enkele kleine foutjes bij ons kan de thuisploeg opnieuw op voorsprong komen, ondanks Rudy die een eerste poging nog kan redden, 2-1. Maar ook de thuisploeg kan niet lang genieten want met een prachtige solo zet De Witte de bordjes opnieuw gelijk, Sjieke dinges kerel. Nu een fase waar Spin problemen mee had, na een corner zou de bal over geweest zijn, de VAR besliste echter van niet. Maar Géke zou Géke niet zijn  als hij daar het fijne niet moest van weten. En jawel de bal zou over geweest zijn volgens onze Glenn H, dus de misnoegdheid bij de thuisploeg is begrijpelijk. De scheidsrechter kon ondanks zijn goede opstelling dit niet gezien hebben, en zonder linesmen is het moeilijk he.

Laatste wapenfeit voor de rust komt ook van de thuisploeg maar Rudy komt goed uit, met een 2-2 tussenstand naar de rust dan.

Eén wissel bij ons, Senne last van de lies blijft binnen en Daan Danny komt erop.

Het eerste doelgevaar komt net als het laatste van de eerste helft van Spin, na een vrije trap koppen zij over. Ook wij blijven onze kans gaan, Seppe aangespeeld met een dieptepas, maar hij stuit op een goed meespelende keeper. Spin claimt nu op hun beurt penalty en ik kan er in komen, had kunnen gefloten worden. En wanneer een thuisspeler redelijk vlot door onze linies mag ‘wandelen’ staat Rudy paraat. En na twee maal een achterstand te hebben gehaald komen wij nu op voorsprong. Het is man van de match, De Witte die van schuin, hoog en hard binnen trapt na een eerdere redding van de doelman. Prachtig doelpunt,  2-3. Maar ook nu blijft deze stand  niet lang op het scorebord staan, want onze president ziet Niels P niet zo zuiver uitverdedigen zei hij, en het staat weer gelijk, 3-3. De wedstrijd blijft boeiend, met twee ploegen die alles geven, al is het de thuisploeg die zich in mijn ogen iets harder toont, want zij zien hun volgende match tegen de leider met als inzet de eerste plaats in het gedrang komen, zij hebben reeds een bus ingelegd dus begrijpelijk. Wij graven ons ook niet in, en doen wat men moet doen, en dat is gewoon blijven gaan. De Witte naar Daan, maar zijn poging naast de kooi. Glenn H uit voorzorg naar de kant, ook dikke match Glenn,  Kevin G erop. Glenn brengt voor en de Witte kan met een vliegende poging niet goed bij de voorzet.  Niels P nu met meer dan uitstekend verdedigend werk, en  t’was nodig, dus hij zet zijn foutje recht. Rudy ook nog is goed tussen. We krijgen nu een vrije trap, redelijk ver, 30 m, maar de vingertoppen van de boomlange keeper duwen nog net over. Een eveneens verre poging van Spin schampt een bezoekend been en verdwijnt in corner. Bij een counter van ons krijgen we een vrije trap, maar Niels O ziet dat de keeper niet al te veel problemen heeft met zijn schot. Op een tegenstoot van Spin word er bij ons goed verdedigd, en dat is meteen ook het laatste vermeldingswaardige feit van de dag.

We nemen dus een punt mee naar Merret, waar ik wel op gehoopt had, maar toch niet 100% had verwacht. Daar ik de nabeschouwing in feite in het voorwoord al heb opgesomt kan ik hier nog weinig aan toevoegen, maar ik wil nog wel “coach” Jordy V vermelden, hij stuurde zijn maten verbaal en corrigerend bij, in die mate zelfs dat hij zichzelf vergat te laten invallen. Knap Jordy! Dus het veldoverwicht vandaag lichtjes in het thuisvoordeel, maar dat deed niks af van onze gave collectieve prestatie. En nu kregen we wel loon naar werken, op Germinal kregen we te weinig, Spin is nu daar het slachtoffer van geworden. Aan man van de match wil ik nog zeggen, mercie voor jou bijdrage aan de uitlegpot, dat moest niet he, Maar je bent een voorbeeld !! Volgende week terug thuis tegen Vloedbeemden, en hopelijk een nieuwe driepunter met de prestatie van vandaag in gedachten.

 

V.G.

Aspe