''

Verslagen

Wedstrijdverslagen 2019 - 2020.

Schijf 3 - 3 KFC Krabbers

  • 22/02/2020 14:30
  • Competitie

Opstelling

Jorga, Praets N, Ooms N, Mensch C, Rens S, Van den Broek R, Sprengers D, Sterckx S, Lemmens S, Thys W, Hanzen G

Reserven

Van den Broek J, Vandenbroeck N, Geyskens K

BEZOEKERS GEVEN RIANTE VOORSPRONG UIT HANDEN IN SLOTMINUTEN !!

Ook vandaag kon ik putten uit verschillende titels, maar we zullen het hier bij houden, een deja-vu gevoel zeker ook. Gaven wij verleden jaar ook al geen riante voorsprong uit handen tegen Schijf? Jawel toen stonden we kort voor tijd ook 0-3 voor. Ben ik niet tevreden? Jawel was vooraf content met 1 puntje, we zitten nog wel op schema voor de 10 op 12. Maar als men de match gezien heeft weet men dat er meer had gezeten.

De naar gewoonte aan het worden ellendige weersomstandigheden maakte mooi voetbal brengen er ook niet gemakkelijker op.

Zullen we dan maar. Als een bal blijft hangen door de wind is er wat meeval voor ons. Comingman Daan bewijst dat hij ook verdedigend uit de voeten kan met een goed blok. Net als aanvallend want een minuut later haalt hij verrassend uit, de bal word door de wind echter net overgewaaid. Dan pakt het voor Niels P beter uit. Hij probeert het vanop 30 meter en de keeper laat zich klungelig verrassen en 0-1. Niels kwijt zich ook uitstekend van zijn verdedigende taken, met goed verdedigend werk in onze zestien. Naamgenoot Ooms probeert het ook vanop een dertigtal meter maar recht op de keeper. Met een pijlsnelle counter van de thuisploeg worden wij dan verrast, maar we komen zonder kleerscheuren weg. En als wij dan achteraan flateren komt een groenhemd alleen voor toch jaagt hij de bal hoog over. Oef!! De 0-2 voorsprong komt er wanneer een Schijfspeler de bal achter de lijn met de hand uit de goal slaat, de scheids geeft wel penalty, geen kaart echter. Niels P trapt perfect binnen. Niet veel voor de rust lijkt mij dit een uitstekende uitgangspositie. Maar dat is buiten de thuisploeg gerekend, want met de mooiste aanval van de match lukken zij de aansluitingstreffer. Langs de flank en met tegenwind brengen zij mooi voor en de voorzet word onhoudbaar binnen gebuffeld, zij het dat er weinig in de weg werd gelegd. Mooi doelpunt toch 1-2.

De tweede helft starten we met dezelfde elf. En na amper 1 min een eerste kans voor ons via Senne, maar over. De bezoekers op hun beurt nipt naast. Sander word dan zuiver gepakt maar krijgt zelfs nog een fout tegen, sorry ik volg even niet meer. En een weer duidelijke fout van de thuisploeg maar weer een onverklaarbare beslissing en wij krijgen de fout weer tegen, zal waarschijnlijk wat ver geweest zijn, vanuit de middencirkel was het ook moeilijk te zien!!! Wij laten het echter niet aan ons hart komen, want Robin naar Sander, die dolt even met de keeper en maakt beheerst af, en 1-3, zou het nu binnen zijn? Seppe draait zijn poging over. Met nog 25 min te gaan komt Glenn H naar de kant voor Niels V. Iedereen verwacht nu dat wij onze voorsprong proberen te verdedigen en dachten dat Sander wat zou zakken en Niels ervoor. Dit gebeurde spijtig genoeg niet. Een eerste verwittiging laat niet lang op zich wachtten, drie man ongedekt, maar Jorga houd ons voor de zoveelste keer dit jaar recht. Senne krijgt nu ook een unieke kans met buitenkant voet, misschien eerst moeten controleren, en keeper red in extremis. Senne komt er ook af, Kevin op linkshalf dat is een goede zet, hier word de verdediging behouden. Senne zijn uitleg voor de vervanging was: we moeten het spannend houden! Senne was wel blij met zijn vervanging want hij had nog last van zijn kwetsuur, dus wel logische vervanging. Daan haalt ook is uit van op 30 meter, niet zo ver over. Daan word nu door Jordi naar de kant gehaald en Jordi komt in zijn plaats. Nu volgt even een domper, een hoekschop word door de wind een inswinger gemaakt en Jorga ziet de bal door zijn vingers glippen, 2-3. Een zeldzame uitschuiver maar niemand die het hem ook maar een spatje zou durven kwalijk nemen, en ik al zeker niet. We moeten nu wel extra alert zijn maar we voelen langs de lijn dat het niet goed zit. Plots duikt aan de tweede paal opnieuw een lokale speler gans alleen op, gelukkig staat zijn vizier niet op scherp en naast. Maar het venijn zit in de staart, en 2 minuten voor tijd is het zover, na in eerste instantie nog een goede redding van Jorga, valt de bal voor de voet van een groenhemd, die maar binnen te tikken heeft 3-3, deju deju. Hier zal het bij blijven en de buit word verdeeld.

Schijf is dus een ploeg waar je nooit klaar mee bent, ofwel ze liggen ons niet. Wij schieten in onze eigen voet zal ik maar zeggen. En natuurlijk het gemis van Stijn Glenn R en Niels D liet zich voelen. Maar we hadden deze match bij een 1-3 rustig moeten uitspelen. En bij de vervangingen hadden we misschien beter wat verschuivingen gedaan, en af toe is aan verdedigen denken mag. Maar ik ben tevreden met dit punt, had ik ingecalcureerdt. Hier ga ik het bijhouden, nu twee weken gedwongen rust, zal is wat anders zijn.

 

V,G,

Aspe