''

Verslagen

Wedstrijdverslagen 2019 - 2020.

KFC Krabbers 2 - 1 Donk Sport

  • 15/02/2020 14:00
  • Beker

Opstelling

Jorga, Praets N, Hanzen G, Thys W, De Wit N, Van den Broek R, Rutten G, Mensch C, Ooms N, Lemmens S, Sterckx S

Reserven

Den T, Sprengers D, Geyskens K, Vandenbroeck N

BEKERSPROOKJE DUURT VERDER VOOR KFC. K !!

De grote vraag voor aanvang was, hoe hadden wij de Dinner Dance overleeft.

Want er was een talrijk opgekomen aantal deelnemers voor dit geslaagde evenement, bijna gans de ploeg. Enkele sneuvelden al wel nog voor het goed en wel gestart was. Stijn griep, en Kevin teveel “voorgezopen” moesten reeds vlug de handdoek gooien. Dit maakte dat ondergetekende ook reeds om iets na middernacht thuis was. Dus dat voordrinken kunde in het vervolg op Uwe buik schrijven K, dat is iets voor specialisten, en dat is nog wat te hoog gegrepen voor U!!!

Onze tegenstander in de Beker vandaag, een eerste klasser kampte naar eigen zeggen met wat gekwetsten, maar dat gold evenzeer voor ons, om weer diverse redenen afwezigen zoals oa sterkhouder Stijn, griep en Glenn R die wel probeerde maar reeds na 4 min de handdoek moest gooien wegens een verrekking, en er waren er nog enkele. Dus moesten we mekaar bekampen met dezelfde wapens, na afloop konden wij vaststellen dat wij beter gewapend waren dan Donk om het gemis van ‘bepalende’ spelers op te vangen. Bij aankomst reeds zeer vroeg in het Clement Thoelen Stadion sprong er spontaan een ontspannen glimlach rond mijn lippen bij het zien wie de match zou leiden. Ja inderdaad, met heeeel veel respect de door mij genoemde Collina van de lage landen. ( Zou deze heer misschien zelfs niet beter zijn dan de echte Collina?) Dus ik was gerust, er zou over de leiding niet geklaagd moeten worden. En ik ga niet uitweiden over zijn bijdrage vandaag, dus ik zegt het in dit voorwoord, Mijnheer ik denk dat Uw prestatie vandaag de perfectie benaderde, of zelfs overschreed. Waarvoor dank. En vooraleer aan het echte verslag te beginnen nog een kleine rechtzetting ivm vorige week, ons derde doelpunt werd niet gescoord door Seppe, maar door Niels D, Ere wie ere toekomt. Maar ik was waarschijnlijk nog wat te ‘opgefokt’ aangaande iemands prestatie. Op mijn kladblad stond het volgende: 3-4 na 2 min, goede aktie van Seppe naar Niels D en deze werkt ook mooi af. Dus ik heb gewoon de namen omgedraaid. Mijn excuses Niels, maar bij deze dus toch hopelijk rechtgezet. En dan na deze lange inleiding het verslag.

Niels P al direct met een strakke vrije trap, maar er was nog niemand in positie om binnen te tikken. Na 4 min dan de kroniek van de gevreesde voorafgaande gedwongen wissel, Glenn R naar de kant, Daan Danny komt hem vervangen, en wat die vandaag liet zien, chapeau! Ik zal maar meteen meedelen dat ONZEN Danny werd verkozen als man van de match, met nipt achter hem Jorga, het scheelde maar één enkel puntje. Proficiat Danny, je zult nu wel weten voor welke ploeg je moet kiezen zeker? Daan is meteen gevaarlijk, maar de bezoekende portier met een goede reflex. Niels P opnieuw met een vrije trap vanop 20 m de doelman heeft de nodige moeite en kan het schot niet klemmen. Cisse in afwezigheid van Glenn met een voortreffelijke corner, maar Seppe ziet zijn poging knap vanonder de lat gehaald worden door de bezoekende keeper. Een counter van de bezoekers, word afgefloten voor offside maar Jorga was terplaatse als onze tweede paal ongedekt is. Meteen daarna opnieuw een bezoeker veel te veel ruimte maar gelukkig is zijn kopbal net over. Mannekes net als wandelen op de plein, is spelers teveel ruimte geven niet mijn dada, vroeger niet en nu nog niet. Wij krijgen nu een vrije trap op de hoek van de zestien? Iedereen verwacht een rechts voetige, maar het is Niels O die de bal mooi naast de muur krult, maar de save van de keeper was zeker zo mooi en hij haalde de bal uit de hoek. Prachtige redding. De bezoekers nu, maar voorlangs. En wanneer Niels P verrast word door een onverwachte bal hebben wij weer een goede Jorga met een knappe redding. Sander komt nu alleen voor de keeper maar ook deze met een goede redding, maar Sander zei achteraf toch dat dit had moeten binnen zijn. Seppe met een lobje niet ver over. Sander nog is afgezonderd voor de keeper, deze ook nu weer goed uit, hij heeft denkelijk wel wat bal maar ook de sixpack van Sander, er stond een mooie tekening op. Penalty, geen penalty, ik weet het niet, en was ook niet te zien door de scheids. Bal was los en keepers hebben altijd wel meer marge voor zulke fases dan spelers. De bezoekende keeper houd op een hoge bal Seppe nog van een doelpunt, en dus rusten we bij een  brilscore, al waren de beste kansen in de helft wel voor ons.

Robin word vervangen door Den Tony.

Het is Glenn H die met een loeier vanop 20 m het vuur ontsteekt, maar over, zou nochtans mooi geweest zijn dat hij beloont werd voor al het werk dat nodig was om hem toch aan de aftrap te krijgen he Tine. Merciekes toch, en ik heb woord gehouden,  zie foto onderaan verslag. Maar ook toppers kunnen zich wat laten verrassen he Glenn,  en dit is even later ook het geval, maar onze Jorga staat alweer paraat om het steekje op te rapen. Daan met een afzwaaiend schot richting kruis maar rakelings naast.

Den Tony ook meteen gevaarlijk met een loeier vanop een 20 tal meter, draait  kruising, en niet te pakken, 1-0. Een beautyke, komt in aanmerking voor doelpunt van het jaar denk ik. We spelen amper 10 min in de tweede halft en mogen getuige zijn van een zeer degelijke match van twee goed spelende ploegen. Maar amper twee minuutjes kunnen wij genieten van deze voorsprong, want bij ons missen twee spelers een voorzet, een bezoekende spits krijgt zo de gelijkmaker op een gouden presenteerblaadje, 1-1.

Direct hierop Den Tony opnieuw, maar zijnet. Een verre uittrap van Jorga, Seppe maakt zich goed vrij, maar ook hij stuit nu op een weer uitstekende doelman, de keepers vandaag hebben zich meer dan in de kijker gespeeld. Donk met een schot maar veel te hoog. Ook verdedigend trekt Den Tony zijn streng want tot tweemaal toe zit hij in de baan van het schot, en de derde poging van Donk gaat naast, was efkes warm. Sander naarstig op zoek naar een doelpunt probeert het met een halve omhaal, en hij brengt ons terug op voorsprong, 2-1. En gezien het spel vind ik het verdiend. Jorga met een fotografenbal, klemvast. Niels P tegen drie vrije mensen op rechts, maar klasse verdedigd van hem! Sander nogmaals, maar weer een goede save van de doelman en hij duwt over. Met nog 20 min te gaan word Glenn H vervangen door Niels V, maar Glenn heeft wederom zijn nut bewezen. Dus nog enkel Kevin op de bank, maar die zou vandaag niet in aktie komen en beperkte zich tot ballenraper. De bezoekers nog is overhaast hoog over. Ook Den Tony haalt nog is uit, ook zijn schot gaat over. Seppe na een lange bal van Niels O, maar de bezoekende portier heeft op de dubbele poging ook weer twee goede reddingen in huis. Wanneer Jorga aan de rand van de zestien tussenkomt probeert een bezoeker hem te lobben, maar Jorga doorziet dit en zit er nog net met de hand tussen. Niels P word dan plotseling de bal ontfutseld door een bezoeker, maar weer Jorga met de goede redding. We hebben wel een tikkeltje meeval op een laag gekruist schot van Donk dat maar rakelings naast gaat. Iets voor tijd dan een rode kaart na dubbel geel voor een Donkspeler. Ik vond dat redelijk licht in feite, maar op de persbabbel na de match kreeg ik de ware toedracht te horen. Enja volkomen terecht van de scheids. Praten MAG, maar geen andere woorden en of zaken. Ook één van mijn not dones op de plein, de scheidsrechter is gewoon mijnheer voor en tijdens de match he mannen. Niels O krijgt de eer om het verslag af te sluiten, met een vrije schop, richting sterrenhemel.

Mijn eerlijk gedacht, een verdiende winnaar vandaag, bezoekers die verzachtende omstandigheden konden inroepen, maar dat gold evenzeer voor ons. Voor de supporters een aangename wedstrijd om te kijken. Bij de rust had de match al deels kunnen beslecht zijn, en zou een 3-1 stand zeker niet gestolen zijn. Sommige spelers haalden het verslag misschien niet maar daarom speelde zij zeker niet slecht, want deze zege is er één van het collectief. Dus kunnen wij ons opmaken tegen de volgende eerste klasser, nl Claridge, heeft even geduurd maar ik kijk er in alle geval naar uit om nog is tegen hen te spelen? En wie weet hoelang dit nog kan duren, een finale tegen de buren zou zelfs nog kunnen denk ik. En dromen? Een mens mag toch dromen zeker, nietwaar President Thoelen? Maar eerst volgende week nog is naar Schijf, word ongetwijfeld een harde noot om kraken. De frieten na de match met een tegemoetkoming van sponser Hans Boeckx van frituur Rond Punt in Zittaart waren daarentegen zeer goed te kraken, was meer dan in orde Hansie!!

 

V.G.

Aspe