''

Verslagen

Wedstrijdverslagen 2019 - 2020.

Claridge 8 - 1 KFC Krabbers

  • 19/09/2020 14:00
  • Beker

Opstelling

/

Reserven

/

BEKERAVONTUUR EINDIGT MET BAKKIE VOL, 8-1.

Voor de tweede maal op één seizoen dus welkom lezers. Inderdaad jullie lezen goed, de bondsinstanties hebben besloten om het stopgezette seizoen wegens de corona toestanden toch uit spelen. En ze werken dus eerst de bekercompetitie af.

We hebben dus een lange ‘winterstop’ gehad, of zeg ik beter misschien, zomerstop?

We mochten dus op verplaatsing naar een eersteklasser Claridge, in de rol van underdog dus. Alles kon, niets moest, maar bij winst wachtte wel een thuismatch in de halve finale, en in deze tijden zijn wat inkomsten toch mooi meegenomen!

Ik ga er vandaag wat meer rand info instoppen omdat er in feite maar één helft een degelijk of positief verhaal te brengen is langs onze zijde,

We konden rekenen op 13 spelers, met de voetnoot dat er twee bij waren die op halve kracht speelde wegens blessure, nl de twee Glennekes, al waren die vandaag toch bij de betere, 100% het koppeke of het voetje der tussen bij deze kerels.

Op uitzondering van de President, was naar de villa in Kloppebergen on the sea, de veiligheid helpen cordineren. was de oude garde op post om hun ploeg aan het werk te zien. Het viel mij wel op dat ze  unaniem wat verbaasd keken over de opstelling, en ik keek natuurlijk ook mee.

We gaan hier geen kritiek leveren maar enkel vaststellingen, en we gaan een kat een kat noemen. Ook het op offside spelen is heel gevaarlijk, daar moet men op trainen en  iedereen moet dan zijn taak 300% doen of het is dodelijk!!!! Daarom ook de vraag van iemand NAAST de lijn, om bij te sturen, ja voetbal speelde met 11 of 17 a 18 man, maar ook naast de plein moet er iemand staan, hoeft geen Antonio te zijn maar wel iemand naar waar geluisterd word.

Ik ga ook direct de man van de match meegeven, al doet de uitslag iets anders vermoeden, maar voor voor mij is het gemakkelijker om hem hier direct te vermelden anders zou het in het vervolg van het verslag ééntonig worden. Want zonder de Roy waren het dichtbij de dubbele cijfers geweest denk,

Reeds in de eerste minuut moet hij gepast redding brengen met de voet, drie min later nog is bij concentratieverlies bij ons. De derde kans is ook voor de thuisploeg, maar eerst Niels P en dan Roy voorkomen de openingstreffer. Wij proberen wel gelijke tred te houden met Claridge maar de beste kansen zijn tot nu toe voor hen. Even later zet Daan door maar word foutief gestopt en penalty. Sommige gewaagde van licht, andere van zuiver, ik vertrouw op het oordeel van de scheids, want die aarzelde niet hij was ook kort gevolgd. Ik durf de man samen met Roy de trofee man van de match geven. Glenn R mist enkel penalty’s in vriendenmatchen dus het staat 0-1.

Er ontstond hoop in vele blauw-gele harten vermoed ik.

Maar de thuisploeg niet aangeslagen, stoot tweemaal op rij wederom op Roy.

Daan langs onze zijde is wat verrast maar een verdienstelijke poging. Dan laten wij ons kinderlijk makkelijk uitspelen en de verdiende gelijkmaker hangt tegen de netten,1-1. Ook wij krijgen nu een kans, maar Niels O had misschien beter aan Seppe gelaten, die stond iets beter. Op de counter Roy gepast uit zijn kooi. Dan toveren wij een knappe aanval op de mat langs Niels O, hij bedient Seppe, maar eveneens een super save van de lokale goalie. De rollen omgedraaid, Seppe naar Ooms, maar zijn vizier staat te hoog. Sportief staaltje van de thuisploeg, als zij aangeven dat het corner was, ipv doeltrap zoals de scheids aangaf. Een meevaller voor ons als Niels V in de voeten van een lokale speler speelt, gelukkig profiteert Claridge er niet van. Niels vandaag niet aan zijn beste match bezig.

Een schot van Niels O maar gekraakt. We spelen wel mee maar de thuisploeg blijft het gevaarlijkst. Glenn H met een goede tussenkomst bij de volgende lokale poging.

Nu een zucht door de bezoekende delegatie als een thuisspeler een echt open kans mist. Céke alleen door, maar hij is iets haastig had rustig moeten blijven. En net als iedereen hoopt om met een gelijke stand te gaan rusten, is er een dubbele dekkingsfout bij ons en 2-1. Mannekes dit was echt grellig!!! Bijna alle gevaar kwam over onze linkerflank, hier had moeten bijgestuurd worden, woorden van aan de zijlijn. Dezelfde 11 beginnen ook aan de tweede helft.

Over deze helft probeer ik snel over te gaan, doet twee dagen na de match nog pijn aan mijn tikker! Goed meespelende Roy op eerste plaatselijk gevaar. Dan Céke die voor het schot kiest, een pas ware beter geweest. Glenn R vind een lokaal been in de baan van zijn schot. Dan een serieuze kemel van Niels V, hij staat bijna aan de andere kant aan de backlijn, en natuurlijk ligt de boulvard voor een thuisspeler compleet open en 3-1. Nu zijn de boeken toe. Rudy en Kevin mogen van de bank, voor Glenn H en Niels V, zij zullen de scheve situatie ook niet meer kunnen rechttrekken. Plots nog is 3 man volledig vrij voor Roy, maar hij red. Is kaas met gaatjes bij momenten. Niels O met een vrije trap, meterke over.

Plots 4-1, save Roy voorkomt de volgende, maar de 5-1 komt er toch, een gelaten indruk bij de onzen, was niet schoon om zien. Toch nog een glimlach rond onze mondhoek al ist nie zichtbaar met dat mondbakkes, maar Roy zet met een solo ne man of 4-5 in de wind, zonder succes evenwel, Maar ik geef dit gewoon mee om te laten zien dat je met inzet en karakter ver kunt komen.

Niels P heeft het begrepen en gaat ook solo, maar zijn schot is te zwak.

Ook Daan zijn lage schuiver kent geen succes. Hela, en hier is de 6-1.

Als wij in de rug gepakt worden is er gelukkig nog de Roy. Nog maar is een weggever zorgt voor de 7-1. Balverlies van Jurgen luid de 8-1 in. Gelukkig verlost de scheidsrechter ons en fluit af. Ben juist even weze spieken, is reeds de vijfde maal dat we dit seizoen er 5 of meer rond de oren kregen, dat is iets teveel.

 

Hopend op beterschap!