''

Verslagen

Wedstrijdverslagen 2021 - 2022.

KFC Krabbers 3 - 0 RST Millegem

  • 02/10/2021 15:00
  • Competitie

Opstelling

Vervecken R, Mensch C, Praets N, Delarbre S, Helsen N, Rutten G, Michiels J, De Wit N, Bongha K, Lemmens S, Raymakers D

Reserven

Van den Broek J, Van den Broek R, Gijsen J

Keepers in een glansrol

Eindelijk nog eens de drie punten. Na enkele weken zoeken achter de juiste opstelling konden wij vandaag aantreden met de volledige kern en dat was te merken. In een aangename wedstrijd met aanvallend voetbal langs beide kanten en een resem aan doelkansen, waarin vooral de keepers een glansrol vertolkten. Seppe was de eerste die op minuut 8 werd afgezonderd voor doel, maar bij wou de keeper lobben, maar die kon nog net met de vingertoppen redden.
Dit had bingo moeten zijn. Maar niet getreurd, zoals zal blijken maakt Seppe dit wel goed. Vooral de steun voorin van Dante is een meerwaarde. 12’ voorzet Niels De Wit maar de kopbal van Seppe eindigt op de lat. Ondertussen gaat het spel op en neer en ook Millegem steld Roy enkele keren op de proef. Maar ook hij geeft zich niet gewonnen. 20’ Glenn met een pegel van buiten de backline maar de Millegem doelman redt de meubelen. Tot dan zijn wij de meest gevaarlijke ploeg maar vergeten af te werken. De kansen voor Millegem zijn er ook maar meestal uit duidelijk buitenspel, dit stelde ook de voorzitter van het Avb vast, dit keer aandachtig toeschouwer. In de tweede helft zagen we een merkelijk betere referee. 30’ ook een stevig schot van Cisse en de keeper moet weer zijn kunnen tonen. Dit kan toch niet blijven duren. 32’ aanval Millegem, maar hun afgezonderde spits mist onbegrijpelijk voor een leegstaand doel en schiet hoog over, hier komen we goed weg.

Halftijd en 0-0 bij een aangenaam kijkstuk van twee ploegen die resoluut voor de aanval kozen. 50’ Krabbers komen met evenveel overtuiging uit de kleedkamers en na samenspel Glenn- Seppe kan deze eindelijk de 1-0 scoren. 60’ we blijven goed de bal rondspelen, zonder te zeer aan verdedigen te denken. Aanval is de beste verdediging zeker weten. Druk houden en de tegenstrever beletten hetzelfde te doen. 65’ mooi opgezette Millegem aanval maar Roy pakt uit met de safe van de wedstrijd. Gelukkig. 70’ onze nieuwe aanwinst Kabi toch een meerwaarde voor onze ploeg kwijt zich in alle opzichten van zijn taak en met een gevaarlijk schot heeft de keeper geluk dat de bal tussen zijn benen blijft steken. Het moet gezegd gans de ploeg speelde vandaag op een hoog niveau. Iedereen was uitblinker. 72’ Nick wordt vervangen door Robin die speelde als laatste man voortreffelijk. Geleidelijk komt er nu ook meer druk van Millegem en hadden we het even moeilijk. 80’ vervanging Dante door Jonas, 82’ Jurgen met een van zijn laatste acties maar ook zijn schot gaat centimeters naast. 83’ dat Seppe ook niet altijd de weg naar de netten vind is duidelijk, ook nu laat hij een open doelkans onbenut. We hadden al lang de wedstrijd kunnen beslissen. Hoeveel kansen werden er al niet de nek omgewrongen. Zo blijft het spannend tot de laatste minuut. 84’ ook een leeggespeelde Jurgen wordt vervangen door Jordi. 85’ Seppe weer en dit keer met een mooie dribbel, komt alleen voor de keeper en legt mooi binnen. 2-0. De goal der verlossing zeker. Oef. 90’ geharrewar voor het bezoekende doel en weer Seppe met de 3-0. Boeken toe.

We kunnen het dus wel, met de juiste pionnen op de juiste plaats en de nodige inzet.

Bene facitis.

Ludo