''

Verslagen

Wedstrijdverslagen 2021 - 2022.

Sparta Blauw-Wit 6 - 1 KFC Krabbers

  • 09/10/2021 15:00
  • Competitie

Opstelling

Onbekend

Reserven

Onbekend

Ongelooflijke uitslag waar het resultaat evenzeer andersom had kunnen zijn.

Mensen die denken dat ik een fanatiekeling of lichtjes gestoord ben waren er niet bij. In de meer dan 50 jaar voetbal als speler/supporter heb ik deze omwenteling nooit gezien. De Sparta doelman mag de goden danken, hij stond praktisch gans de wedstrijd onder zware druk. Maar dat de thuisploeg toch met zware cijfers de wedstrijd besliste is wel hun verdienste omdat ze alle kansen hebben benut. Wij de kansen en het spel, zij de doelpunten, hoe voetbal soms zijn beloop kent. Telkens op tegenaanval was het bingo. Teveel risico genomen door de onzen? Ook de ref hielp hen hierbij door een penalty te fluiten na een kunst duik. De man kreeg praktisch gans de wedstrijd de nodige kritiek door zijn soms onbegrijpelijk optreden, was dit moedwil? Hier durf ik mij niet over uit te spreken. Zo deelde hij enkel een gele kaart uit nadat een Krabbers speler alleen voor doel door een bezoeker werd neer gehakseld. Toch moet ik toegeven dat de 6-1 stand er niet zomaar komt. Want spijts een resem gemiste doelkansen hadden wij maar beter moeten verdedigen op hun tegenaanvallen. Teveel risico is ook nefast.

De wedstrijd dan;

3’ eerste schot van de wedstrijd al komt op naam Glenn, hoe de doelman dit harde schot nog uit de benedenhoek haalde was top, iedereen zag de bal al tegen de netten. En dit kunststukje zou hij nog regelmatig moeten herhalen.
Krabbers die vandaag weer moesten schipperen met de opstelling gezien de wekelijkse afwezigen, maakten er echter een aangename wedstrijd van, niemand valt iets te verwijten. De reserve bank telde vier eenheden. 20’ een opdoffer van jewelste, via een tegenstoot scoren de blauw witten de 1-0. Maar toch waren we niet aangeslagen, en nog geen 5’ later is het Daan die op voorzet van Cisse de 1-1 verdiend binnenkopt. Toch is het nog eens Sparta die dit keer via mooi samenspel de onderkant van de lat treft. Ondertussen heeft de thuis doelman al enkele malen de dankbare hulp van hierboven gekregen. Wat een druk jongens maar toch geraakt de bal niet tegen de netten. Rusten, maar de onzen hadden toen al met enkele goaltjes moeten voorstaan. De tweede helft drukten de onzen nog steviger door, maar Sparta deed wat het moet doen en dat was afwerken. Op minuut 55 dacht de scheids echter dat hij de thuisploeg een beetje moest steunen, en floot penalty na een schwalbe met kunstduik. Gans de ploeg natuurlijk in protest, en dan natuurlijk de gele kaart ik dacht voor Cisse. De thuisploeg maakte van dit cadeau dankbaar gebruik, zelfs Roy had tegen dit schot geen verhaal. Dus 2-1 volledig tegen het spelbeeld in. We gaan het hier toch niet weggeven zeker? 62’ ook Sabi mist nog eens een niet te missen kans van dichtbij. 64’ Dante weggestuurd door Seppe en alleen op de doelman af, maar ook hij kan niet scoren. 68’ de 3-1 staat op het bord, zou deze goal de doodsteek betekenen? Iedereen was die mening toegedaan, dit maakten we nooit meer goed. Dan maar onze reserve spelers de kans geven ook hun kunnen te tonen. En inderdaad we bleven evengoed in de match. Nu zetten we alles op alles met veel te veel risico zodat het niet te verwonderen was dat uiteindelijk de 6-1 stand nog op het bord kwam. Want toen stond de deur achteraan redelijk open. Wat een anti climax.
Alleen de supporters geloofden hun ogen niet. Hoe kon dit gebeuren.

Ludo

Volgende week thuis match tegen Vloedbeemden.