''

Verslagen

Wedstrijdverslagen 2021 - 2022.

KFC Krabbers 4 - 0 Jong Lansiers

  • 27/11/2021 14:30
  • Competitie

Opstelling

N Helsen, C Mensch, N Praets (53’ Dennis), N Ooms, G Hanzen (50’ Sabi), S Delarbre, N De Wit (30’ Kabi), J Michiels, G Rutten, S Lemmens, D Raymaekers

Reserven

Sabi, Kabi, Dieter, Dennis

Eindelijk compleet!

Hetgeen we al weken nastreven was vandaag een feit. Een volledige kern en een doelman die de nul kon houden. Hopelijk zijn we nu vertrokken voor een betere periode want achteraan de rangschikking bengelen dat ligt niet in onze aard. Dus gasten volgende week iedereen terug paraat. Sinds het begin van de competitie was het was zoeken naar een opstelling wegens de vele afmeldingen om diverse redenen. Nu dit probleem vandaag was opgelost is het resultaat al direct merkbaar. De Lansiers moesten het gelag betalen. We zagen een mooie aanvallende wedstrijd langs beide kanten en twee ploegen die er resoluut voor gingen met veel inzet. Dat we vier keer wisten te scoren is het resultaat van meer geloof in eigen kunnen nu iedereen zijn plaats had gevonden. Ik zag ook enkele spelers die ik uitblinker moet noemen, zonder namen te noemen want dit zou afbreuk doen aan gans de ploeg, want die stond er vandaag.

De wedstrijd:

We begonnen met veel overtuiging en Dante gelanceerd op rechts aarzelt niet en knalt vanuit een scherpe hoek op doel, mar de redding van de bezoekende doelman mocht gezien worden, nog net met de vingertoppen wist hij zijn netten vrij te houden. De achtste minuut was dat. De spanning bleef aanhouden want het spel ging op en neer, tot in de 13e minuut Niels Praets nog eens voorzette richting Seppe en die kopt de bal onhoudbaar in de kram. 1-0. Lansiers toch wel een stevige en goed voetballende ploeg (3e in de stand) moesten alle zeilen bijzetten maar waren zeker niet de mindere. 25’ de mooiste aanval uit de wedstrijd komt eraan, Glenn Hanzen vanuit achteraan met een steekbal op Stijn, die pakt zijn man op snelheid en een gemeten voorzet naar Dante en die laat de kans niet liggen en 2-0. Opluchting alom, want vandaag en met deze opstelling moesten de drie wel gekomen punten in het Clement Thoelen stadion blijven. De buiten temperatuur voelde ijskoud aan en ik zag dat er nogal gebibberd werd in de goed bezette dug-out, zodoende werd ook de niet elektronische verwarming ingeschakeld. 45’ juist voor rust konden wij de tegentreffer voorkomen omdat onze (vaste) doelman Nick Helsen de meubelen kon redden met een echte safe. We kwamen goed uit de kleedkamer en op de 48’ zette Stijn voor (dat is zijn job) naar de vrijstaande Dante maar die kopte alleen voor doel nog over. Lansiers nog altijd goed meespelend moest gas terug nemen en qua kansen wisten zij niet zoveel te bieden buiten enkele toch niet ongevaarlijke hoekschoppen. De thuisploeg zette stelselmatig meer druk en tussen wat tumult in een toen overbezette back area was het Seppe die hiervan wist te profiteren en ijzig kalm de 3-0 scoorde. 75’ een vrijschop getrapt door Niels Praets blijft nog net tussen de benen van de doelman steken, dit was geluk voor de bezoekers. 80’ moment supreme voor Jurgen, man wat een doelpunt scoorde die, een patat vanop 30m keihard binnen. Het was eraan te zien dat hij ervan genoot en 4-0. Ik kan ook niet nalaten dat Jurgen een jongen is die iedere wedstrijd present is, en dit al vele jaren lang. Een club icoon. 82’ doelman Nick moet nog eens uitpakken met een sublieme redding door een doorgebroken speler van een zeker doelpunt te houden.

Conclusie; een gretige thuisploeg, niet afgevende bezoekers, en een verdiende overwinning. Nu volhouden want volgende week terug naar een kopploeg; Horst.

Ludo