''

Verslagen

Wedstrijdverslagen 2021 - 2022.

RST Millegem 1 - 5 KFC Krabbers

  • 11/12/2021 14:30
  • Competitie

Opstelling

Steff, Cisse, Jurgen, Praets, Hanzen (70’ vervangen door Dieter), Seppe, Niels De Wit, Rutten (vervangen door Toon), Daan, Dante (80e minuut vervangen door Abdel), Jarne

Reserven

Abdel, Toon, Dieter

Conculsie: Verdiende zege en opluchting

Dat er vandaag moest gewonnen worden stond vast. En gelukkig gebeurde dat ook wilden wij niet definitief in de onderste regionen blijven steken. De uitslag doet vermoeden aan 1 richtingsvoetbal maar dat was geenszins zo. Ik zag twee ploegen die er beide voor gingen op een sportieve manier. Dan de ene ploeg met licht veldoverwicht, dan weer de andere. Kortom meer spanning dan gedacht. Dat de Krabbers het iets betere spel in de voeten en de kop hadden, maakte vandaag het verschil. Nochtans speelden we al betere wedstrijden maar vandaag liepen er bij ons enkele spelers tussen met nog serieuze kwetsuuroverlast. Toch moedig van hen dat ze wilden aantreden. Echte clubmannen zijn dat.

De match:

Reeds in de 1e minuut een blits aanval van de Krabbers. Cisse naar de Seppe met een voorzet richting penaltypunt maar Seppe laat de mooie kans liggen en kopt over. De bal was nog maar pas ontzet of nieuwkomer Jarne (in zeer goede doen) scoort de 0-1 na voorzet Seppe. Deze laatste vandaag voor mij uitgesproken de man van de match want Seppe was bij elk doelpunt wel op de een of andere manier betrokken. Na deze vlugge treffer ging de match meer op en af met nogal overhaastig spel waardoor er enkele kansen de nek werden omgewrongen langs beide kanten. 28’ Seppe kan nog eens uithalen maar het Millegem sluitstuk pakt uit met zijn eerste maar niet zijn laatste mooie redding. 40’ Seppe met de 0-2 aan de voet maar weer weet de keeper zijn netten vrij te houden. 42’ vrijschop Niels P op Seppe maar zijn kopbal gaat nogmaals naast het doel. Wij verdienden wel meer dan de 0-1 en dat idee had Seppe ook, want na een hoekschop getrapt door Glenn Rutten is het weer Seppe en die kopt dit keer keihard de 0-2 binnen. Half tijd maar nog niks beslist. Wij als supporters hebben al meer meegemaakt de laatste weken en zagen een mooie voorsprong toch nog teloorgaan in verlies. 50’ hier komen we wel heel goed weg, want de voor Rst ingekomen donkere jongen mist hier een kans zoals er niet veel gemist worden, amper 1 meter voor doel gaat de bal toch nog richting de maan. Geluk voor ons want dit had de aansluitingstreffer geweest. 1’ later aanval Krabbers en Seppe weer hij kopt onhoudbaar de 0-3 binnen. Weg frustratie. Lang duurde echter de euforie niet want op tegenaanval was onze verdediging even niet bij de les en 1-3 op minuut 53. Terug spanning in de wedstrijd. 60’ even grote opluchting wanneer Steff en mislukte terug kopbal van Niels D. uit de kram moet halen. Zo zie je maar hoe snel het soms kan gaan. 75’ pracht combinatie van Seppe op Jarne en die blijft ijzig kalm, omspeeld nog enkele verdedigers en werkt de 1-4 tegen het net. 78’ nogmaals Jarne met een uitgespeelde kans uit een scherpe hoek en zijn plaatsbal loopt voorlangs. Toch vandaag ook even het optreden van de referee vermelden. Deze man hadden wij nog niet gezien, wat ne gast was dat, aan zijn taal te horen kwam hij uit het stad, of daar toch in de buurt. Maar van fluiten en het geven van repliek had hij wel verstand. Dus van mij een verdiende 8/10 show element inbegrepen. 80’ Jurgen die wordt natuurlijk zoals wij allemaal wat ouder, maar bij hem is dat niet aan te zien want hij wordt zelfs met de week beter. Hoe doet die dat? Vandaag pakt hij weer uit met een solo vanop eigen helft, rukt op, ziet dat de keeper uit zijn doel staat, en levert weer een kogel af vanop 40m die uiteindelijk spijtig nog op de lat terechtkomt. Applaus voor deze aktie langs alle kanten. 90’ Niels Dewit wou er vandaag ook nog eentje maken en legt hiermee de 1-5 eindstand vast.